سامانه ثبت تخلفات هوشمند همانند چشمی باز در طول ساعات شبانه روز وضعیت ترافیکی را در سطح شهر رصد میکند و باعث میشود کاربران ترافیکی در چارچوب مقررات و قوانین عبور و مرور کنند.
دوربینهای ثبت تخلفات بدون خستگی و تنها با سرویسهای دورهای در مکانهایی که نمیتوان از نیروی انسانی و فیزیکی استفاده کرد، ترافیک را به خوبی مدیریت و انضباط ترافیکی را برقرار میکنند.
بهره مندی از این سامانه هوشمند در اولویت برنامههای کلان فراجاست که تا به امروز تا حد زیادی اتفاق افتاده و جا دارد برای دیگر تخلفات رایج در بین کاربران ترافیکی مثل رانندگی نکردن بین خطوط، صحبت با تلفن همراه و... مورد استفاده قرار بگیرد.
ثبت و ضبط تخلفات در قالب تصویر و ارسال پیامک، علاوه بر آنکه کاربر متخلف را آگاه میکند تا دیگر مرتکب تخلف نشود، باعث میشود در مواقع بحرانی مثل وقوع تصادفات بزرگ، شرایط بهتر مدیریت شود. به عنوان نمونه در کمترین ساعت تیمهای امدادی به محل اعزام میشوند.
درست است که در سایه نظارت هوشمند شاهد افزایش تردد ایمنی عبورومرور برای عابران پیاده و وسایل نقلیه موتوری هستیم و البته از کاهش تخلفات و تصادفات بی بهره نیستیم، اما گاهی با گروهی از کاربران ترافیکی روبه رو میشویم که حقوق دیگر شهروندان را زیر سؤال میبرند.
به عنوان نمونه دست به مخدوش کردن پلاک وسایل نقلیه شان میزنند. بر اساس ماده ۷۲۰ قانون مجازات اسلامی، مخدوش کردن پلاک خودرو، موتور و هرگونه وسایل نقلیه دارای مجازات حبس از شش ماه تا یک سال است که اگر عمدی باشد مراجع قضایی کار را دنبال میکنند و اگر مشخص شود که غیرعمدی است مبلغ ۶۰ هزار تومان اعمال قانون میشوند.