قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۳ آذر ۱۴۰۳) | هایما S۵ یک میلیارد و ۵۶۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۳ آذر ۱۴۰۳) | شاهین ۳۲ میلیون تومان گران‌تر شد افزایش ۳۸درصدی تعرفه برق خانگی از ابتدای پاییز ۱۴۰۳ آغاز ثبت‌نام هشتمین دوره آزمون بخش خصوصی (۳ آذر ۱۴۰۳) آیا مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد افزایش می‌یابد؟ (۳ آذر ۱۴۰۳) ورود بانک ملی در سیستم پرداخت جایگاه‌های سوخت، انحصار بانک ملت را می‌شکند؟ چگونه از بورس، شمش نقره خریداری کنیم؟ دلار وارد کانال ۷۰ هزار تومان شد (۳ آذر ۱۴۰۳) | طلا ۴.۶ میلیون تومان شد خبر خوب برای زنان سرپرست‌خانوار | سال آینده، زنان سرپرست‌خانوار بیمه می‌شوند سخنگوی رزمایش عملیاتی «شهدای امنیت» از هلاکت و دستگیری ۷۶ تروریست در سیستان و بلوچستان خبرداد قیمت کارخانه‌ای محصولات ایران خودرو ویژه آذر ۱۴۰۳ اعلام شد +جدول رشد دلار نیما ادامه یافت | نرخ امروز، ۵۱ هزار و ۲۹۹ تومان (۳ آذر ۱۴۰۳) تورم خوراکی‌ها در خراسان رضوی بیشتر از میانگین کشوری اطلاعیه مهم سایپا از آغاز عرضه محصولات از هفته دوم آذرماه ۱۴۰۳ | مشتریان جدید امکان ثبت‌نام خواهند داشت سایپا لیست جدید قیمت خودرو‌ها را اعلام کرد (۳ آذر ۱۴۰۳) تسهیلات ساخت مسکن روستایی به ۴۰۰ میلیون تومان افزایش می‌یابد عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: دولت باید «طرح کالابرگ الکترونیکی» را اجرا کند واردات ۴۰۰ هزار تن برنج تنظیم‌بازاری آغاز شد | هر کیلو برنج چند؟ آغازبه‌کار سامانه جدید برای مشاغل سخت و زیان‌آور ثروت ایلان ماسک رکورد خودش را هم شکست قیمت امروز انواع میوه و صیفی جات در میادین تره بار مشهد (۳ آذر ۱۴۰۳) آینده قیمت مسکن در ۴ سناریو بررسی شد + جدول ثبت نام ایران خودرو آذر ۱۴۰۳ آغاز شد + جزئیات همتی: دولت چهاردهم مصمم به حذف رانت و کاهش کسری بودجه است توضیحات وزیر صنعت درباره افزایش قیمت خودرو‌های ایرانی سه واحد صنفی در مشهد پلمب شدند (۲ آذر ۱۴۰۳) افتتاح نوزدهمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی مشهد | حضور ۷۰ شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی در نمایشگاه مشهد + ویدئو یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد ‎+ فیلم وزیر صمت: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد
سرخط خبرها

تعهد ارزی، رانتی برای واردکننده و راهی برای قاچاق محصول زعفران است

  • کد خبر: ۲۵۰۲۲۸
  • ۲۰ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۶
تعهد ارزی، رانتی برای واردکننده و راهی برای قاچاق محصول زعفران است
نایب‌رئیس شورای ملی زعفران گفت: تعهد ارزی که زمینه‌ساز قاچاق زعفران است، ظلمی بر منافع ملی است.

غلامرضا میری در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز تصریح کرد: در تخفیفات تعهدات ارزی ازسوی دولت، محصول استراتژیک زعفران دیده نمی‌شود و متأسفانه مسئولان، زعفران را فراموش کردند. اگرچه فرش دست‌باف هم از تعهد ارزی معاف شده، اما این هنر صنعت هم سرنوشت «نوش دارو پس از مرگ سهراب» را دارد و مطمئن باشید با همین رویکرد و سیاستی که درقبال زعفران و خودتحریمی‌هایی که اتخاذ شده، زعفران هم به درد فرش دچار خواهد شد.

وی گفت: صادرات با ماهیت تعهد ارزی مشکلی ندارد و صادرکنندگان ما همگی ارز خود را به کشور بازمی‌گردانند، اما به‌این‌شکل که صادرکننده مجبور است ارز ۶۰ هزارتومانی را با نرخ ۴۵ هزار تومان به دولت بفروشد، صادرکننده را اذیت می‌کند و این باعث می‌شود زعفران به جای اینکه از مبادی قانونی استخراج شود، توسط یک قاچاقچی که علمی از این محصول ندارد و به جایگاه زعفران در دنیا لطمه می‌زند، انجام شود.

دلیل بر استمرار قانون تعهد ارزی برای صادرکننده چیست؟

وی دراین‌باره می‌گوید: یکی از دلایلی که متولیان عنوان می‌کنند این است که اگر پیمان ارزی برداشته شود، صادرکننده ارز را به داخل برنمی‌گرداند که می‌توان با تعیین جریمه، برگرداندن ارز حاصل از صادرات را برای صادرکننده رصد کرد.

نایب‌رئیس شورای ملی زعفران یادآور شد: اما برداشت صادرکننده این است که تعهد ارزی، اختصاص یک رانت به واردکننده است که ارز ۶۰ هزارتومانی را از صادرکننده ۴۵ هزار تومان می‌گیرند به این بهانه که با ارز دولتی کالا وارد کنند. درحالی‌که بار‌ها گفتیم هر کدام از واردکننده‌هایی که کالا وارد می‌کنند، بیشتر آن‌ها با قیمت روز دلار به دست مصرف‌کننده می‌رسانند.

میری افزود: امیدواریم در دولت چهاردهم بحث تعهد ارزی برای صادرکننده‌ها رفع شود و نگاه کارشناسی‌تری به موضوع شود؛ ضمن اینکه اگر دلار در شرایطی قرار بگیرد که تک‌نرخی شود، این مشکلات حل خواهد شد.

به گفته وی، این موضوع نه‌تنها ضرروزیان برای صادرکننده در پی دارد و صادرکننده را خانه‌نشین می‌کند، بلکه ۱۰ تن زعفران به صورت قاچاق از کشور خارج می‌شود و سودی برای کشور ندارد.

کاهش ۵۴ درصدی صادرات زعفران و کاهش ۵۴ درصدی قاچاق

نایب‌رئیس شورای ملی زعفران ادامه داد: اگر نگاهی به آمار پنج‌ماهه صادرات در گمرک داشته باشیم، ما شاهد کاهش ۵۳ درصدی صادرات این محصول نسبت به سال گذشته هستیم. این به معنی این نیست که مصرف زعفران در دنیا کم شده است؛ به این معنی است که قاچاقچی این ۵۳ درصد را از کشور خارج می‌کند.

وی با اشاره به اینکه قاچاق زعفران هیچ نفعی برای کشور ندارد، افزود: تعهد ارزی که زمینه‌ساز قاچاق زعفران است، ظلمی بر منافع ملی است؛ چراکه هیچ‌کس از قاچاق زعفران سودی نمی‌برد. دست‌کم برای منافع ملی هم که شده، باید این تعهدسپاری برداشته شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->