محمد میری دیسفانی در گفت و گو با خبرنگار شهرآرانیوز درباره میزات تولید زعفران در استان تصریح کرد: گیاه زعفران به شدت تحت تاثیر دو شاخص اقلیمی، دما و بارندگی، است و از این جهت، سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۲، سال زراعی مناسبی نبود؛ چراکه بهدلیل تغییرات شدید اقلیمی و دمایی، این گیاه فرصت مناسبی برای رشد و ذخیرهسازی مواد غذایی را نداشت و در نهایت منجر به خسارت و کاهش شدید عملکرد محصول شد.
وی ادامه داد: در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳، شرایط تقریبا بهتری را از نظر میزان بارندگی درمقایسه با سال قبل تجربه کردیم؛ بهطوریکه متوسط میزان بارندگی به ۱۸۰ میلیمتر رسید ولی همچنان میزان بارندگی استان نسبت به دوره بلند مدت ۶.۵ درصد منفی است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: برداشت زعفران از نیمه مهرماه آغاز میشود و تا نیمه آذر نیز در اقلیمهای معتدل ادامه دارد؛ با توجه به بازدیدهای میدانی از سطح مزارع زعفران استان برای سال ۱۴۰۳ پیشبینی میشود حدود ۲۶۴ تا ۲۸۴ تن زعفران تولید شود. البته مشروط به اینکه گرمای بالای تابستان سال جاری و بارندگی و سرمای زودرس در فصل برداشت به محصول آسیب نزند.
به گفته وی، در راستای بهزراعی و تقویت مزارع زعفران، سازمان جهاد کشاورزی استان طی سال ۱۴۰۲-۱۴۰۳ دورهها و کارگاههای متنوع آموزشی را در تمامی شهرستانهایی که متولی تولید این محصول هستند برگزار کرده است. تغذیه اصولی و متعادل گیاهی زعفران، اصول صحیح مبارزه با عوامل خسارتزای گیاهی، شیوههای صحیح آبیاری مزارع زعفران باهدف افزایش راندمان آبیاری، اصول صحیح کاشت زعفران، آشنایی با شیوههای اصولی و بهداشتی برداشت و فراوری محصول از موضوعات این کارگاهها بوده است. همچنین طرحهای تغذیه گیاهی در مزارع ترویجی الگویی برای بهرهبرداران به منظور رسیدن به عملکرد مطلوب و افزایش تولید در مزارع و همچنین بررسی و پیگیری سایر مسایل مرتبط با حوزه زعفران در قالب میزمحصولی زعفران با مشارکت سایر دستگاههای متولی در این مدت اجرا شده است.