کانون بازنشستگان: بازنشستگان را شرمنده خانواده نکنید | برای درمان بیماریِ صعب‌العلاج وام می‌خواهند و ما شرمنده‌ایم! پسر معتاد به شیشه، پدر و مادرش در اراک را به قتل رساند ابعاد جدیدی از قتل یاسمین رحمتی، استاد موسیقی دانشگاه تهران از زبان یکی از اقوامش مرد معتاد قتل پسر ۴ ساله همسر موقت خود را انکار کرد + عکس استفاده از ترکیبات گوگردی در تولید قند و نبات اظهارات وزیر کار درباره متناسب‌سازی حقوق، بازنشستگان تأمین‌اجتماعی را نگران کرده است تامین بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار واکسن آنفلوآنزا از تب خرید تا نبود واکسن آنفلوانزا تعیین تکلیف بیمار در اورژانس‌های کشور باید کمتر از ۶ ساعت باشد | افزایش حجم بیماران گوارشی و عفونی در اورژانس عدالتیان مشهد طی تابستان ۱۴۰۳ بررسی واکنش مغزی نوزادان با دستگاه پوشیدنی تصویربرداری مغز ۴۰۰ قلم انواع تجهیزات پزشکی در مشهد مورد بازچرخانی قرار گرفته است مسئولان لاهه، تبلیغات با انتشار کربن بالا و سوخت فسیلی را از طریق قانون محلی ممنوع کردند پیش بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (شنبه ۲۴ شهریور ۱۴۰۳) | هشدار نارنجی بارش‌های رگباری و سیلاب دستگیری ۳ جوان کلاهبردار توسط پلیس مشهد | اجرای شگرد قدیمی توسط کلاهبرداران نسل جدید کمبود آمبولانس و استرس همراهان؛ دلایل اصلی درگیری با تکنسین‌های اورژانس سخنگوی وزارت آموزش و پرورش: خراسان رضوی جزو استان‌هایی با تنش مهاجرتی بالا است چه خوراکی های برای تقویت بدن در فصل پاییز مفید است؟ پیش بینی حذف هپاتیت C تا سال ۲۰۳۰ بیش از ۴۰ درصد دشت‌ها در خراسان رضوی همچنان با پدیده فرونشست زمین روبه‌رو هستند هوای کلانشهر مشهد امروز سالم است (۲۴ شهریور ۱۴۰۳) واژگونی خودرو پژو ۴۰۵ در محور عسلویه به کنگان با ۹ فوتی و ۳ مصدوم تامین و توزیع واکسن آنفلوانزا در سراسر کشور پلیس راهور برای رعایت نکردن مقررات حمل بار چقدر جریمه در نظر گرفته است؟
سرخط خبرها

آیا همه‌گیری کرونا بر انتشار گاز متان تاثیر داشت؟

  • کد خبر: ۲۵۰۳۱۸
  • ۲۱ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۴
آیا همه‌گیری کرونا بر انتشار گاز متان تاثیر داشت؟
قرنطینه‌های سال ۲۰۲۰ میلادی برای پیشگیری از شیوع بیماری کرونا، باعث کاهش انتشار اکسید نیتروژن (NOx) ناشی از حمل‌ونقل می‌شود که معمولاً بدتر شدن کیفیت هوای محلی را به دنبال دارد؛ اما از تجمع متان در جَو تا حدی جلوگیری می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ متان یک گاز گلخانه‌ای با عمر کوتاه، اما بسیار قوی است که از منابع طبیعی مانند تالاب‌ها یا در اثر اقدامات انسان‌ها در هنگام کشاورزی و از سوخت‌های فسیلی و محل‌های دفن زباله تولید می‌شود. این گاز در طول ۲۰ سال اول پس از انتشار، جَو را تقریباً ۹۰ برابر سریع‌تر از دی‌اکسیدکربن گرم می‌کند و باعث افزایش گرمایش جهانی در زمانی کوتاه‌تر شود.

بر اساس برآورد‌های جدید، با وجود افزایش توجه به میزان انتشار متان، مجموع انتشار سالانه این گاز طی دو دهه گذشته، ۶۱ میلیون تُن یا ۲۰ درصد افزایش یافته است؛ این افزایش بیشتر به دلیل افزایش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای از معادن زغال‌سنگ، تولید و استفاده از نفت و گاز، پرورش گاو و گوسفند و تجزیه مواد غذایی و زباله‌های آلی در محل‌های دفن زباله است.

ماریِل سونوا (Marielle Saunois) از پژوهشگران دانشگاه پاریس ساکلِی در فرانسه گفت: به نظر می‌رسد فقط اتحادیه اروپا و احتمالاً استرالیا انتشار متان ناشی از فعالیت‌های انسانی را در دو دهه گذشته کاهش داده‌اند. بیشترین افزایش منطقه‌ای انتشار متان در چین و جنوب شرق آسیا بوده است.

در سال ۲۰۲۰ میلادی، نزدیک به ۴۰۰ میلیون تُن یا ۶۵ درصد از انتشار متان در جهان به صورت مستقیم از فعالیت‌های انسانی ناشی شده است. در ازای انتشار متان از هر تُن سوخت فسیلی، حدود دو تُن متان از کشاورزی و زباله‌ها ایجاد می‌شود. به گفته پژوهشگران، انتشار گاز‌های گلخانه‌ای ناشی از فعالیت‌های انسان‌ها حداقل تا سال ۲۰۲۳ میلادی رو به افزایش خواهد بود.

قرنطینه‌های سال ۲۰۲۰ میلادی برای پیشگیری از شیوع بیماری کرونا، باعث کاهش انتشار اکسید نیتروژن (NOx) ناشی از حمل‌ونقل می‌شود که معمولاً بدتر شدن کیفیت هوای محلی را به دنبال دارد؛ اما از تجمع متان در جَو تا حدی جلوگیری می‌کند. کاهش موقت آلودگی اکسید نیتروژن عامل حدود نیمی از افزایش غلظت متان جَو در آن سال شد که نشان‌دهنده ارتباط پیچیده کیفیت هوا و تغییر اقلیم است.

به گفته پژوهشگران ویروس کرونا تقریباً همه‌چیز را تغییر داد؛ از استفاده از سوخت‌های فسیلی گرفته تا انتشار گاز‌های دیگر که طول عمر متان را در جَو تغییر می‌دهد.

آنها هنوز در حال تلاش هستند تا اثرات قرنطینه‌ها بر میزان انتشار متان در جهان را بفهمند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->