حضور شهردار مشهد در ستاد فرماندهی آتش نشانی مشهد (۹ مهر ۱۴۰۴) ساخت بارانداز شهری برای کاهش حجم ترافیک مشهد | افزایش ۸ برابری ایستگاه‌های تخلیه و بارگیری شهر شهردار مشهد مقدس خبر داد: آغاز عملیات اجرایی بزرگ‌ترین پروژه مشارکتی مسکن شرق کشور مشهد، میزبان نخستین همایش ملی گردشگری و تحول پایدار | اهدای ۳۰ دستگاه خودروی سنگین خدماتی به شهرداری‌های استان هوای ناسالم امروز مشهد (چهارشنبه، ۹ مهر ۱۴۰۴) نفس‌کشیدن را برای «گروه‌های حساس» سخت کرد نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: اگر هویت شهدای گوهرشاد درست معرفی می‌شد، تاریخ فرهنگی ایران مسیر دیگری داشت ثبت نزدیک به ۹ میلیون تردد از طریق خطوط متروی مشهد در شهریور ۱۴۰۴ سازمان ملل از طالبان خواست دسترسی به اینترنت و خدمات مخابراتی را فوراً بازگرداند آمادگی پارکینگ‌های هسته مرکزی مشهد هم‌زمان با گرامیداشت نخستین سالگرد شهادت سیدحسن نصرالله افتتاح ایستگاه بسیج و بهره‌برداری از سکو‌های فاز اول خط ۳ مترو مشهد در سال ۱۴۰۴ هوای مشهد برای همه شهروندان ناسالم شد | مشهدی‌ها، خصوصاً کودکان در فضای بسته بمانند (۸ مهر ۱۴۰۴) ۲ فوتی در تصادف اتوبوس حامل دانشجویان در جاده سمنان + جزئیات و عکس (۸ مهرماه ۱۴۰۴) مدیرعامل مؤسسه فرهنگی شهرآرا: معرفی آتش‌نشانان شهید به‌عنوان «شهید خدمت» را پیگیری می‌کنیم + فیلم گام شورای عالی استان‌ها برای ثبت قانونی آتش‌نشانان جان‌باخته به‌عنوان «شهید» با دستور رهبر طالبان، اینترنت فیبر نوری در کابل قطع شد پزشکیان: ملت ایران در جنگ ۱۲روزه، همدلی و اقتدار خود را ثابت کرد اعلام ترکیب جدید اعضای کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک در سال پنجم شورای ششم اعلام ترکیب جدید اعضای کمیسیون بانوان و خانواده در سال پنجم شورای ششم بازسازی معراج شهدا مشهد، در نقطه پایانی | فعالیت فرهنگ‌سرای عروج در معراج شهدا
سرخط خبرها

به یاد قدیمی‌ترین خیاط حرم رضوی

  • کد خبر: ۲۵۶۴۴
  • ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۲
به یاد قدیمی‌ترین خیاط حرم رضوی
رضا سلیمان نوری - رئیس هیئت‌مدیره انجمن توسعه گردشگری چهارباغ خراسان
شرایط خاص کرونایی در کشور فضایی را ایجاد کرده است که گاهی اخبار مهم و باارزش، خاصه در حوزه درگذشت افراد، پس از چند روز از رخداد آن‌ها منتشر می‌شود. شاید آخرین نمونه درگذشت استاد علیرضا سبک‌خیز در روز نهم اردیبهشت، مصادف با چهارم ماه مبارک رمضان، بر اثر عارضه قلبی بود که ۳ روز بعد رسانه‌ای شد. استاد علیرضا سبک خیز گلبویی فردی بود که لقب قدیمی‌ترین خیاط فعال در حرم مطهر رضوی را داشت و به روایتی پس از مرحومان استاد رضا و حاج علی‌اصغر منبتی سومین فردی بود که خیاط خانه مستقر در گوشه صحن آزادی یا به روایت قدیمی‌تر‌ها صحن نو را اداره می‌کرد. گفتم به روایتی، چون در اسناد آستان قدس به صورت قطع به یقین مشخص نیست که پیش از این هم خیاط‌خانه‌ای بوده یا نه و همچنین تصریح نشده است که جامه‌داران قدیم فعال در این آستان وظیفه دوخت لباس را هم بر عهده داشته‌اند یا نه.
اما بد نیست بدانید آن‌گونه که خود استاد علیرضا سبک‌خیز در یکی از معدود مصاحبه‌هایش نقل کرده، شاگرد مرحوم حاج علی‌اصغر منبتی بوده است که اگر غیر از این بود شاید امکان فعالیت در خیاط‌خانه حضرتی را پیدا نمی‌کرد. البته این بدان معنا نیست که مرحوم سبک‌خیز صفر تا ۱۰۰ خیاطی را نزد مرحوم منبتی یاد گرفته باشد، چه آنکه خیاطی هم شغل آبا و اجدادی وی بوده و نه تنها پدرش در تربت حیدریه خیاط بوده و خودش نیز دیر‌زمانی در این شهر به حرفه خیاطی مشغول بوده است. اما آن هنگام که سال ۱۳۵۶ برای تغییر در زندگی و کسب روزی حلال‌تر رهسپار مشهد شده اولین و آخرین جایی که به شاگردی پرداخته، نزد مرحوم حاج سید علی‌اصغر منبتی بوده است و از طریق ایشان با آستان قدس رضوی آشنا شده است. این دوران تا سال ۱۳۷۹ ادامه داشت و پس از درگذشت استاد که خود علاوه بر اداره خیاط‌خانه حرم در زمره فراشان حضرتی هم محسوب می‌شد، وظیفه استاد را بر عهده گرفته و به دوختن لباس برای خدمه آستان قدس همت بسته است، همتی آن‌چنان والا که در به سرانجام رساندن آن نه تنها اخوی کوچک‌تر خود احمد را هم به کار گرفته تا اکنون و پس از درگذشتش به واسطه سکته قلبی، احمد سبک‌خیز، یگانه خیاط رسمی خیاط خانه آستان قدس باشد که حتی مغازه شخصی خود در کوی طلاب را به شاگردان سپرده تا مبادا با صرف وقت در آن کار خادمی از خادمان بارگاه منور حضرت ثامن (ع) با تأخیر به سرانجام رسد. ناگفته نماند که دوخت لباس خادمان و خادم‌یاران تنها وظیفه سبک‌خیز و برادرش در خیاط خانه نبود و آنان وظیفه مهم‌تری داشتند که آن را بسیار عاشقانه‌تر از وظیفه نخست به سرانجام می‌رساندند و این وظیفه همانا دوخت دستمال‌های سفید تنظیف داخل روضه منوره و ضریح مطهر و لباس‌های مخصوص غبارروبی ضریح مطهر که همانند پیراهن‌های بلند عربی است بود، وظیفه‌ای که به روایت خود مرحوم علیرضا سبک‌خیز در کنار فعالیتش به عنوان دربان در حرم مطهر رضوی به طور قطع دستگیرش در آن جهان خواهد بود. خداوند وی را با شوهرخواهر شهیدش سردار برونسی محشور کند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->