ارزان‌ترین موبایل برند‌های مختلف کدامند؟ (۴ تیر ۱۴۰۳) دوربین مداربسته، آرایشگاه زنانه در مشهد را به پلمب کشاند کام سهامداران بالاخره شیرین شد | گزارش وضعیت بازار سهام (۴ تیر ۱۴۰۳) تعیین نرخ بلیت هواپیما بر عهده سازمان هواپیمایی کشوری است هر گرم طلای ۱۸ عیار در مشهد چند؟ (۴ تیر ۱۴۰۳) هزینه نصب و جداسازی کولر گازی در مشهد چقدر است؟ قیمت امروز طلا، دلار، سکه، ارز دیجیتال (۴ تیر ۱۴۰۳) | طلا ۳.۴ میلیون و دلار ۶۰ هزار تومان شد بخش‌نامه جدید بانک مرکزی؛ پرداخت وام اشتغال به هر نفر فقط یک بار قیمت خودرو‌های خارجی و کارکرده در مشهد (۴ تیر ۱۴۰۳) | بنز ۲۰۱۳، هفت میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان چگونه خودرو وارداتی بخریم؟ قیمت خودرو‌های داخلی و کارکرده در مشهد (۴ تیر ۱۴۰۳) متقاضیان دسته‌چک بخوانند | شرط جدید بانک مرکزی برای صدور دسته‌چک‌های صیادی سهم زنان از تسهیلات مشاغل خانگی چقدر است؟ شرایط رایگان‌شدن قبوض آب اعلام شد عرضه ۳۱ خودروی وارداتی از طریق سامانه یکپارچه خودرو + جزئیات قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۴ تیر ۱۴۰۳) | هلو ۱۰ هزار تومان ارزان‌تر شد هشدار به مشترکان پرمصرف آب | آب شرب مشترکان بدمصرف با اطلاع قبلی قطع می‌شود مهمانی‌هایی که به خاطره تبدیل شدند | از هزینه گزاف ولیمه حاجیان تا سفره‌هایی که هر روز آب می‌روند قیمت امروز پرفروش‌ترین مدل‌های اپل، سامسونگ و شیائومی (۳ تیر ۱۴۰۳) خروج دوباره پول حقیقی از بازار سهام | گزارش وضعیت بورس (۳ تیر ۱۴۰۳) ارسال بیش از ۷۰۰۰ گزارش و شکایت فساد از سطح خراسان رضوی به بازرسی کل استان در سال ۱۴۰۲ رشد حدود یک‌درصدی قیمت طلا در بازار مشهد (۳ تیر ۱۴۰۳) حدود ۸ هزار مجوز صنایع‌دستی در خراسان‌رضوی صادر شده است صعود قیمت طلای ۱۸عیار | قیمت امروز طلا، سکه، دلار، بیت‌کوین (۳ تیر ۱۴۰۳) پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه مسکن ملی به اقشار کم‌درآمد
سرخط خبرها

افزایش ۱۰ درصدی قیمت لوازم خانگی در نخستین روز‌های بازگشایی بازار

  • کد خبر: ۲۵۸۷۶
  • ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۸:۳۳
افزایش ۱۰ درصدی قیمت لوازم خانگی در نخستین روز‌های بازگشایی بازار
افزایش قیمت لوازم خانگی در نخستین روز‌های بعد از گشایش فروشگاه‌ها و بعد از ۲ ماه تعطیلی، نخستین خبری بود که بازار این کالا را کانون توجه قرار داد.
به گزارش شهرآرانیوز، رشد قیمت ارز در کنار ممنوعیت واردات، ازجمله دلایلی بود که فعالان صنفی برای این افزایش قیمت برشمردند. پس از آن خبر حذف ارز نیمایی برای واردات قطعات لوازم خانگی بار دیگر موجب نگرانی تولیدکنندگان و فروشندگانی شد که امیدوار بودند با گشایش دوباره کسب و کار‌ها بتوانند بخشی از زیانی را که کرونا به بازار وارد کرد جبران کنند. البته این خبر اندکی بعد از اعلام تکذیب شد، اما برای پیگیری جزئیات این خبر و اطلاع از وضعیت بازار لوازم خانگی با سیدمرتضی میری، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان لوازم خانگی، گفت‌وگو کرده‌ایم.

ارز نیمایی سرانجام به واردات قطعات لوازم خانگی تعلق می‌گیرد یا خیر؟

خبر حذف ارز نیمایی در بخش قطعات لوازم خانگی فردای اعلام این خبر تکذیب شد؛ چون وزارت صنعت اعلام کرد در گروه‌های کالایی هیچ تغییری داده نشده و قطعات لوازم خانگی همچون گذشته در همان گروه ۲ قرار دارد و ارز نیمایی به آن تعلق می‌گیرد، ولی با توجه به اینکه از بهمن و اسفند سال قبل پرونده کالا‌های ثبت سفارش شده در بانک مرکزی مانده اکنون اولویت پرداخت ارز با سفارش‌هایی است که از قبل ثبت شده؛ فعلا به کالا‌هایی که در سال جدید ثبت سفارش شده ارزی تعلق نگرفته، اما گفته شده ارز با همان قیمت سابق تعلق خواهد گرفت. قرار شده بعد پایان سفارش‌های سال قبل در زمینه پرداخت ارز نیمایی به سفارش‌های سال جدید تصمیم‌گیری شود.

چه حجمی از قطعات لوازم خانگی با واردات تأمین می‌شود؟

در این زمینه نمی‌توان یک عدد مشخص ارائه داد، چون برای هر کالایی متفاوت است و حتی برای یک کالا هم در سال‌های متفاوت این رقم فرق دارد. مثلا در ظرفشویی تا ۲ سال پیش ۹۰ درصد قطعات وارداتی بود، پارسال این میزان تا ۶۰ تا ۷۰ درصد کاهش پیدا کرد و امسال ظرفشویی تا ۵۰ درصد ارزبری دارد. بسیاری از قطعات یخچال تا چندسال پیش وارداتی بود، اما امروز حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد ارزبری دارد. با تولید قطعات مورد نیاز هر کالا در ایران، نیاز تولید به واردات کاهش می‌یابد. درصد کلی را در این زمینه نمی‌توان تعیین کرد، اما هم‌اکنون غیراز کالا‌هایی که عنوان شد، ماشین لباسشویی تا ۳۰ درصد، بخاری گازی ۲ تا ۳ درصد و کولر آبی بین ۳ تا ۴ درصد ارزبری دارند و بقیه تولید داخل است.

در زمینه لوازم خانگی ساخته شده شرایط به چه صورت است؟

واردات لوازم خانگی ساخته شده به‌طور کلی ۲ سال است که ممنوع است، اما تولیدات داخلی ما در این حوزه هم به لحاظ آمار و هم از لحاظ کیفیت پیشرفت بسیار خوبی داشته است. هم‌اکنون تمام لوازم خانگی تولید داخلی با کیفیت بالا در بازار موجود است و شرایط تولید به‌گونه‌ای است که مردم تنها براساس سلیقه جنس ایرانی یا خارجی انتخاب می‌کنند. امروز انواع لوازم خانگی در بازار‌ها موجود است و کمبودی در این حوزه نداریم. تنها افرادی که دنبال برند خاصی هستند ممکن است با توجه به اینکه در شرایط تحریم قرار داریم و با محدودیت ارز مواجهیم، کالای مدنظرشان را پیدا نکنند.

وضع بازار از لحاظ فروش به چه صورت است؟

بازار ما اسفندماه نیمه تعطیل بود و امروز هم بعد از یک‌ماه تعطیلی کامل هنوز در رکود به سر می‌برد. تقریبا هیچ خرید و فروشی انجام نمی‌شود. اضاع کشور با توجه به ادامه شیوع کرونا به شکلی است که امروز نه ازدواجی انجام می‌شود که مردم برای خرید لوازم خانگی مراجعه کنند و نه کسی اگر پس‌اندازی هم داشته باشد جرئت می‌کند آن را به‌طور مثال برای تعویض یخچال منزلش هزینه کند. هم‌اکنون نه فقط صنف ما بلکه بیشتر اصناف با این مشکل مواجه‌اند و مردم غیر از مواد خوراکی و بهداشتی چیزی نمی‌خرند که بازار رونق داشته باشد.

با‌توجه‌به این رکود، دلیل افزایش قیمت لوازم خانگی در بازار چیست؟

در سال جدید دو بار با سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان صحبت کرده‌ام، چون اگر قرار باشد جنسی افزایش قیمت داشته باشد حتما باید در سامانه ۱۲۴ ثبت شود. تا این لحظه در این سامانه هیچ افزایش قیمتی ثبت نشده، اما با این حال شاهد افزایش قیمت در بازار هستیم. ما فهرستی از شرکت‌های مختلف لوازم‌خانگی داریم که همگی بین ۱۰ تا ۲۰ درصد اجناسشان را گران کرده‌اند، این فهرست را برای سازمان حمایت ارسال می‌کنیم و نظر ما این است که با توجه به تغییر قیمت ارز و افزایش دیگر هزینه‌های تولید مثل حقوق کارگر و کارمند، بیمه و مالیات، مجوز افزایش ۱۰ درصد قیمت تمام لوازم خانگی داده شود. این میزان با توجه به بالا رفتن هزینه‌ها، معقول است، اما اگر شرکتی افزایش بیش از ۱۰ درصدی را درخواست داشت، مدارک آن را به سازمان حمایت ارائه دهد و مجوز دریافت کند. در غیراین صورت، شاهد گرانی بدون مجوزی هستیم که ناشی از افزایش اجتناب‌ناپذیر هزینه‌های تولید است.
 
منبع: همشهری
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->