به گزارش شهرآرانیوز، سردرد یکی از شایعترین شکایتهای روزه داران در ماه مبارک رمضان است. از علل بروز این عارضه میتوان به کاهش دریافت مایعات و به دنبال آن، کاهش حجم خونِ در گردش و تغییر در میزان خونرسانی به مغز، در طول روزه داری اشاره کرد.
البته سردرد ناشی از روزه داری ممکن است به دلایل گوناگونی رخ دهد که مهمترین آنها نخوردن آب کافی، استراحت کم و الگوبرداری از نغذیه نادرست است. به همین علت متخصصان توصیه فراوانی درباره تقویت سیستم ایمنی بدن دارند که رعایت آنها از وعده افطار تا سحر برای کاهش سردردها لازم است.
۱_ دریافت نکردن کافئین به مدت طولانی میتواند یکی از مهمترین دلایل سردرد برای افراد روزه دار باشد. متخصصان تغذیه و رژیم درمانی توصیه میکنند، روزه داران حتما افطارشان را با نوشیدنیهای گرم شروع کنند و در وعده سحری حتما یک لیوان چای بنوشند تا در طول روز به علت کم آبی بدن، کمتر دچار سردردهای شدید و طاقت فرسا شوند.
۲_ مصرف مواد غذایی شیرین در سحر از دیگر عوامل سردرد در روزه داران است. طبق تحقیقات گوناگون افراد روزه دار در وعده افطار و سحری باید حتما از مواد غذایی مغذی استفاده کنند و ترکیبات شیرین از قبیل شیرینی جات، شکلات، نقل، نبات و قند را کنار بگذارند تا به این صورت در طول روز اذیت نشوند.
۳_ تمامی محققان معتقدند که افراد باید حتما در طول شبانه روز به مدت ۸ ساعت استراحت کنند؛ زیرا خواب کافی باعث دریافت انرژی بیشتر خواهد شد، در غیر اینصورت خستگی و حالت کسل کننده برای تمای افراد به خصوص روزه داران به وجود خواهد آمد.
۴_ افت قند خون و کم آبی بدن یکی دیگر از مواردی هستند که ممکن است باعث ایجاد سردرد و سرگیجه در افراد روزه دار شود؛ متخصصان تغذیه تاکید میکنند که از وعده افطار تا سحر روزه داران حتما از سبزیجات به خصوص سبزیجات پخته، میوه جات و نوشیدنیهایی مانند چای، آب استفاده کنند تا به اینصورت بدن آنها از نظر تامین آب و قند کافی تامین شود.
۱_ نوشیدن دمنوشها و شربتهای خانگی کم شکر برای آن دسته از افراد روزه داری که در طول روز دچار سردردهای اذیت کننده میشوند، توصیه میشود، البته ناگفته نماند که نوشیدن شربت خاک شیر با زعفران و تخم شربتی چند دقیقه بعد از صرف افطار، ترکیب موثری برای پیشگیری از سردردهای آزار دهنده است.
۲_ اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که به محض قرار گرفتن زیر نور خورشید یا هوای گرم دچار سردرد و قرمزی شدید پوست میشوید، حداقل در این یک ماه از خروج منزل با زبان روزه پرهیز کنید؛ چرا که قرار گرفتن در معرض گرما و نورخورشید باعث بروز سردرد خواهد شد.
۳_ اهمیت مصرف وعده سحری به اندازهای است که غافل شدن از آن میتواند سیستم ایمنی بدن را کاهش دهد و عامل اصلی خستگی و سردرد شود؛ بنابراین در هر شرایطی مصرف خوردن سحری را در اولویت قرار دهید.
۴_ مصرف میوههای آبدار به خصوص هندوانه در فاصله زمانی افطار تا سحر توصیه میشود؛ چرا که یکی از مهمترین عوامل بروز سردرد در روزه داران دریافت کم آب در بدن است که میتواند خواب زیاد را برای افراد به وجود آورد؛ بنابران وعده افطار خود را حتما با نوشیدنیهای گرم شروع کنید و تا وعده سحر از نوشیدنیهای دیگر مانند شیر، شربتهای کم شکر و ... استفاده کنید.
۵_ سعی کنید خود را با دم نوشهای خانگی آرام کنید و در صورتی که بهبود نیافتید تنها در صورت لزوم از مسکن و دیگر آرام بخشها استفاده کنید؛ چرا که مصرف قرصهای شیمیایی در دراز مدت ممکن است عوارض جبران ناپذیری برای اعضای بدن داشته باشد.
بهترین کار برای پرهیز از سردردهای ناشی از روزه داری خواب کافی و نوشیدن مایعات فراوان است. متخصصان تغذیه و رژیم درمانی مدعی هستند که رعایت نکردن این دو مورد علاوه بر ایجاد خستگی، باعث بروز انواع بیماری و نقص سیستم ایمنی بدن خواهد شد.
منبع: باشگاه خبرنگاران