تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر
سرخط خبرها

۷۰۰۰ عضو قابل اهدا به خاک سپرده شد/ ۲۵ هزار نفر در لیست انتظار دریافت عضو

  • کد خبر: ۲۶۹۹۲
  • ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۰:۱۵
۷۰۰۰ عضو قابل اهدا به خاک سپرده شد/ ۲۵ هزار نفر در لیست انتظار دریافت عضو
رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌‌های وزارت بهداشت با بیان اینکه سال گذشته ۷۰۰۰ عضو قابل اهدا به خاک سپرده شده است، گفت: ۲۵ هزار نفر در لیست انتظار دریافت عضو قرار دارند. اهدای عضو در ۱۱ ماه گذشته افزایش سه پله‌‌ای داشت.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر مهدی شادنوش در گفت وگویی تلویزیونی با اشاره به روز ملی پیوند عضو اظهارکرد: اهدای عضو یک روش درمانی ضروری است یعنی یا عضوی پیدا و اهداء می‌شود و خانواده‌ای از رنج نجات می‌یابد و یا عضوی پیدا نمی‌شود و بیمار از دنیا می‌رود.


وی افزود: روزانه ۷ تا ۱۰ نفر به دلیل انجام نشدن پیوند عضو از دنیا می‌روند. در ایام کرونایی به دلیل متوقف شدن پیوندعضو، برخی از خانواده‌ها مصیبت دیدند، اما با اطلاع رسانی خوبی که صورت گرفت روحیه ایثار و اهدای عضو بیش از پیش ترویج یافت و در ۱۱ ماه سال گذشته با همکاری تمام دست اندرکاران شاهد این بودیم که اهدای عضو، افزایش سه پله‌ای داشت؛ البته کرونا اجازه نداد که حلاوت این امر را جشن بگیریم.

شادنوش با اظهار امیدواری نسبت به افزایش روحیه و فرهنگ اهدای عضو در کشور، تصریح کرد: در حال حاضر ۲۵ هزار نفر در لیست انتظار دریافت عضو قرار دارند؛ در هر مرگ مغزی، می‌توان ۸ عضو و ۵۳ بافت را اهدا کرد.

وی ادامه داد: پیوند عضو قله رفیع علم پزشکی در دنیاست و ما در خاورمیانه رتبه اول پیوند اعضا را داریم؛ بهترین متخصصین و زیرساخت‌ها را داریم و در ۳۴ مرکز پیوند عضو در سراسر کشور، خدمات را ارائه می‌کنیم.

وی با بیان اینکه در سال گذشته ۷۰۰۰ عضو قابل اهدا به خاک سپرده شده است، یادآور شد: اگر این ۷ هزار مورد، به این ۲۵ هزار نفری که در لیست انتظار دریافت عضوند اهدا می‌شد اتفاق بسیار خوبی می‌افتاد؛ بنابراین مهم‌ترین مقوله فرهنگسازی و عملکرد رسانه هاست. حتی یک صدم درصد امکان بازگشت بیمار دچار مرگ مغزی به زندگی وجود ندارد. الان تیم‌های تأییدکننده مرگ مغزی در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور با حکم مستقیم وزیر بهداشت حضور دارند؛ در کشور‌های دیگر اگر پزشک معالج بیمار، مرگ مغزی را تأیید کند، اهداء اتفاق می‌افتد، اما در کشور ما به دلیل حساسیت‌های عاطفی و مذهبی و سنتی بیشتری که وجود دارد، سه نفر از تیم مرگ مغزی در فواصل زمانی مختلف به صورت مستقل مرگ مغزی را به صورت بالینی تأیید می‌کنند.

وی ادامه داد: اگر مستندات بالینی توسط این افراد تأیید شود؛ این مستندات به تیم مذکور فرستاده و تأیید می‌شود و پس از آن نیز پزشک قانونی به نمایندگی از قوه قضائیه به قضیه ورود می‌کند تا کامل بودن مستندات را بررسی کند و هیچ گونه احتمالی غیر از مرگ مغزی وجود نداشته باشد. وقتی مرگ مغزی تأیید شد هیچ احتمالی برای بازگشت فرد وجود نخواهد داشت.

زمان طلایی در اهدای عضو

وی با بیان اینکه بیمار دچار مرگ مغزی نهایتاً تا یک هفته می‌تواند با دستگاه زنده بماند، تأکید کرد: اگر در ساعات اولیه مرگ مغزی رضایت برای اهدای عضو داده شود، امکان اهدای تعداد بیشتری از اعضا وجود دارد؛ هر بافتی یک زمان طلایی دارد که این زمان هرچقدر بگذرد عضو‌های کمتری قابلیت اهدا پیدا می‌کنند.

تفاوت کما با مرگ مغزی چیست؟

مدیرکل بیماری‌های پیوند وزارت بهداشت با اشاره به متفاوت بودن "کما" و "مرگ مغزی" یادآور شد: در مرگ مغزی آنچه که اتفاق می‌افتد، مرگ است و فقط قلب و ریه‌ها با کمک دستگاه امکان ادامه فعالیت دارند؛ در کما ممکن است فرد سال‌ها در کما باشد و بعد، ادامه حیات، میسر شود، اما در مرگ مغزی امکان ادامه حیات وجود ندارد.

چگونه کارت اهدای عضو دریافت کنیم؟

شادنوش خاطرنشان کرد: از نظر قوانین حقوقی کشور ما، گرفتن کارت اهدای عضو به معنی اعلام آمادگی برای اهدای عضو در صورت مرگ است؛ دو راه برای دریافت کارت اهدای عضو وجود دارد. افراد می‌توانند برای دریافت کارت اهدای عضو شماره ملی خود را به شماره ۳۴۳۲ پیامک کنند و یا با مراجعه به سایت ehdacenter.ir می‌توانند فرم را پر و برای روز مبادا اعلام آمادگی کنند. 




منبع: تسنیم
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->