تصادف اتوبوس با تانکر حامل سوخت، جان ۹ نفر را در زاهدان گرفت (۳ دی ۱۴۰۳) سقط عمدی جنین سبب نارسایی دهانه رحم می‌شود افزایش تولید شیرخشک رژیمی برای کودکان زیر ۲ سال توصیه‌هایی به بیماران کلیوی ناشی از دیابت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد مقابل کلانتری + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم
سرخط خبرها

۷۰۰۰ عضو قابل اهدا به خاک سپرده شد/ ۲۵ هزار نفر در لیست انتظار دریافت عضو

  • کد خبر: ۲۶۹۹۲
  • ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۰:۱۵
۷۰۰۰ عضو قابل اهدا به خاک سپرده شد/ ۲۵ هزار نفر در لیست انتظار دریافت عضو
رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌‌های وزارت بهداشت با بیان اینکه سال گذشته ۷۰۰۰ عضو قابل اهدا به خاک سپرده شده است، گفت: ۲۵ هزار نفر در لیست انتظار دریافت عضو قرار دارند. اهدای عضو در ۱۱ ماه گذشته افزایش سه پله‌‌ای داشت.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر مهدی شادنوش در گفت وگویی تلویزیونی با اشاره به روز ملی پیوند عضو اظهارکرد: اهدای عضو یک روش درمانی ضروری است یعنی یا عضوی پیدا و اهداء می‌شود و خانواده‌ای از رنج نجات می‌یابد و یا عضوی پیدا نمی‌شود و بیمار از دنیا می‌رود.


وی افزود: روزانه ۷ تا ۱۰ نفر به دلیل انجام نشدن پیوند عضو از دنیا می‌روند. در ایام کرونایی به دلیل متوقف شدن پیوندعضو، برخی از خانواده‌ها مصیبت دیدند، اما با اطلاع رسانی خوبی که صورت گرفت روحیه ایثار و اهدای عضو بیش از پیش ترویج یافت و در ۱۱ ماه سال گذشته با همکاری تمام دست اندرکاران شاهد این بودیم که اهدای عضو، افزایش سه پله‌ای داشت؛ البته کرونا اجازه نداد که حلاوت این امر را جشن بگیریم.

شادنوش با اظهار امیدواری نسبت به افزایش روحیه و فرهنگ اهدای عضو در کشور، تصریح کرد: در حال حاضر ۲۵ هزار نفر در لیست انتظار دریافت عضو قرار دارند؛ در هر مرگ مغزی، می‌توان ۸ عضو و ۵۳ بافت را اهدا کرد.

وی ادامه داد: پیوند عضو قله رفیع علم پزشکی در دنیاست و ما در خاورمیانه رتبه اول پیوند اعضا را داریم؛ بهترین متخصصین و زیرساخت‌ها را داریم و در ۳۴ مرکز پیوند عضو در سراسر کشور، خدمات را ارائه می‌کنیم.

وی با بیان اینکه در سال گذشته ۷۰۰۰ عضو قابل اهدا به خاک سپرده شده است، یادآور شد: اگر این ۷ هزار مورد، به این ۲۵ هزار نفری که در لیست انتظار دریافت عضوند اهدا می‌شد اتفاق بسیار خوبی می‌افتاد؛ بنابراین مهم‌ترین مقوله فرهنگسازی و عملکرد رسانه هاست. حتی یک صدم درصد امکان بازگشت بیمار دچار مرگ مغزی به زندگی وجود ندارد. الان تیم‌های تأییدکننده مرگ مغزی در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور با حکم مستقیم وزیر بهداشت حضور دارند؛ در کشور‌های دیگر اگر پزشک معالج بیمار، مرگ مغزی را تأیید کند، اهداء اتفاق می‌افتد، اما در کشور ما به دلیل حساسیت‌های عاطفی و مذهبی و سنتی بیشتری که وجود دارد، سه نفر از تیم مرگ مغزی در فواصل زمانی مختلف به صورت مستقل مرگ مغزی را به صورت بالینی تأیید می‌کنند.

وی ادامه داد: اگر مستندات بالینی توسط این افراد تأیید شود؛ این مستندات به تیم مذکور فرستاده و تأیید می‌شود و پس از آن نیز پزشک قانونی به نمایندگی از قوه قضائیه به قضیه ورود می‌کند تا کامل بودن مستندات را بررسی کند و هیچ گونه احتمالی غیر از مرگ مغزی وجود نداشته باشد. وقتی مرگ مغزی تأیید شد هیچ احتمالی برای بازگشت فرد وجود نخواهد داشت.

زمان طلایی در اهدای عضو

وی با بیان اینکه بیمار دچار مرگ مغزی نهایتاً تا یک هفته می‌تواند با دستگاه زنده بماند، تأکید کرد: اگر در ساعات اولیه مرگ مغزی رضایت برای اهدای عضو داده شود، امکان اهدای تعداد بیشتری از اعضا وجود دارد؛ هر بافتی یک زمان طلایی دارد که این زمان هرچقدر بگذرد عضو‌های کمتری قابلیت اهدا پیدا می‌کنند.

تفاوت کما با مرگ مغزی چیست؟

مدیرکل بیماری‌های پیوند وزارت بهداشت با اشاره به متفاوت بودن "کما" و "مرگ مغزی" یادآور شد: در مرگ مغزی آنچه که اتفاق می‌افتد، مرگ است و فقط قلب و ریه‌ها با کمک دستگاه امکان ادامه فعالیت دارند؛ در کما ممکن است فرد سال‌ها در کما باشد و بعد، ادامه حیات، میسر شود، اما در مرگ مغزی امکان ادامه حیات وجود ندارد.

چگونه کارت اهدای عضو دریافت کنیم؟

شادنوش خاطرنشان کرد: از نظر قوانین حقوقی کشور ما، گرفتن کارت اهدای عضو به معنی اعلام آمادگی برای اهدای عضو در صورت مرگ است؛ دو راه برای دریافت کارت اهدای عضو وجود دارد. افراد می‌توانند برای دریافت کارت اهدای عضو شماره ملی خود را به شماره ۳۴۳۲ پیامک کنند و یا با مراجعه به سایت ehdacenter.ir می‌توانند فرم را پر و برای روز مبادا اعلام آمادگی کنند. 




منبع: تسنیم
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->