هشدار پژوهشگران: بی‌تحرکی و تنبلی به مغزتان آسیب می‌زند واژگونی خودرو در جاده سبزوار - نیشابور با یک فوتی و ۶ مصدوم (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) انفجار مهیب گاز پیک‌نیک در مشهد با یک مصدوم (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) آمار نهایی سفرهای نوروزی سراسر کشور اعلام شد | مشهد و خراسان رضوی در جمع مقاصد برتر و پر تردد آخرین آمار داوطلبان کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد درباره توصیه‌های غذایی کارشناس‌نماها در فضای مجازی | تغذیه زرد تشیکل کلاس‌های جبرانی رایگان برای دانش آموزان در پایان سال تحصیلی تشخیص سرطان با نانوداروی "تیلمانوسپت" ایرانی فراخوان وزارت علوم برای جذب امریه در دانشگاه‌ها (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) تصادف ساختگی برای زورگیری پویش کافی نیست؛ راه‌ها را  ایمن کنید مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی: در آخرین روز سال نشان دادیم تأمین اجتماعی ورشکسته و بدعهد نیست پیگیری وضعیت نوبت دهی بیمارستان تأمین اجتماعی مشهد | التیام درد‌های بیمارستان فارابی مشهد عدم پرداخت به‌موقع حق بیمه مشکلات جدی برای بحث درمانی بازنشستگان ایجاد کرده است + فیلم ریزش معدن مهاباد به دلیل بارش باران | یک معدن کار جان باخت (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) اختلال در سامانه ثبت نام وام بازنشستگان | توضیحات صندوق بازنشستگی: بازنشستگان طی روز‌های آتی به سایت مراجعه کنند هدیه نوروزی بازنشستگان بانک تجارت واریز شد (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) اولین توربین بادی سیمانی کشور در زابل نصب شد اورژانس کشور در نوروز بیش از ۲۰۰ هزار ماموریت انجام داد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دمای روزانه در روز سه‌شنبه شبکه زیرزمینی مخازن سوخت قاچاق در ساحل جزیره قشم کشف و منهدم شد + فیلم افزایش چشمگیر استقبال فرهنگیان از اسکان نوروزی در سال ۱۴۰۴ ویتامین‌ها چطور ما را قوی می‌کنند؟ درد در نواحی مختلف سر ناشی از چیست؟ قاچاقچی حرفه‌ای با ۸۸ کیلوگرم حشیش در مشهد دستگیر شد پبش بینی ۵ روز رگبار باران و ورزش باد شدید از امروز ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ میزان داروی تولیدی در کشور پاسخگوی نیاز داخلی نیست فوتی‌های حوادث جاده‌ای در خراسان رضوی ۱۹ درصد کاهش یافت ۳۸۷ هزار مسافر نوروزی از سیاه چادرهای عشایری خراسان رضوی بازدید کردند
سرخط خبرها

پیاده‌روی در گذرگاه تاریخ و هویت مشهد

  • کد خبر: ۲۷۵۵۲
  • ۰۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۴
پیاده‌روی در گذرگاه تاریخ و هویت مشهد
مسیر «جلوخان فردوسی» تا «کهن‌دژ توس» با اعتباری بیش از ۵‌ میلیارد تومان سنگ‌فرش می‌شود.

شهرآرانیوز- زمانی‌که صحبت از توس می‌شود، همه توجه‌ها به‌سمت ساختمان باشکوه آرامگاه فردوسی و مجسمه این حکیم معطوف می‌شود، اما اگر زمانی‌که سوار بر خودرو شخصی‌تان در مسیر رسیدن به آرامگاه کمی بیشتر به اطراف توجه کنید، خواهید دید که جای‌جای این منطقه، قسمتی از تاریخ را در سینه دارد؛ تاریخی که هم با نام ائمه(ع) و حضور امام رضا(ع) عجین شده و هم پایگاه مهمی از هویت ملی ماست.

این منطقه گنجینه‌ها‌ی ارزشمندی در دل خود دارد که شامل «آرامگاه فردوسی»، «بنای هارونیه»، «کهن‌دژ»، بقایای مسجد تابران، مزار امام‌محمد غزالی و‌... است و همه این‌ها اهمیت ویژه‌ای به این منطقه از منظر جذب گردشگر می‌دهد.

این ویژگی‌ها که سال‌ها و با‌وجود تأکیدهای بسیار مغفول مانده است، حالا با حمایت شورا و شهرداری مشهد و پای‌کار‌آمدن علاقه‌مندان این خطه پر از میراث روز‌به‌روز بیشتر نمایان می‌شود. در‌واقع دیگر قرار نیست پایتان را روی پدال خودرویتان فشار دهید و تا رسیدن به آرامگاه صبر کنید، بلکه با اجرای پروژه‌های آینده، شما خواهید توانست در محوطه‌ای پر از تاریخ و هویت گام بردارید.

بوستان ۷‌ هکتاری

یکی از این پروژه‌ها، اجرای مسیر دسترسی جلوخان آرامگاه فردوسی به کهن‌دژ است؛ جلوخان فردوسی که پارکی حدود ۷‌ هکتار است، در ورودی آرامگاه احداث شده و حالا قرار است راهی ارتباطی میان این فضا با کهن‌دژ تاریخی باشد.

مسعود ریاضی، رئیس کمیسیون توسعه ‌و عمران توس شورای اسلامی شهر، کهن‌دژ را شبیه ارگ بم می‌داند و معتقد است این اثر طی سال‌ها بر‌اثر باد و باران آسیب‌های زیادی دیده است و از چشم افراد مغفول مانده و بیشتر افراد آن‌ را ندیده‌اند.

به گفته او، این دژ تاریخی که در ۸۰۰‌متری غرب آرامگاه فردوسی قرار دارد، از جاذبه گردشگری برخوردار است و به همین دلیل این پروژه از هفته آینده و با مبلغی در حدود ۵‌میلیارد‌تومان و در مسیری به طول ۸۰۰‌متر و با عرض ۶‌متر با هدف ایجاد مسیر دسترسی به بافت تاریخی کهن‌دژ از جلو‌خان آرامگاه فردوسی، در دستور‌کار قرار گرفته است.


ریاضی در‌این‌باره در گفت‌وگو با شهرآرا گفت: پیش‌بینی‌ها، اجرای این پروژه در زمان شش ماهه است و با اجرایی‌شدن آن، مسیر سنگ‌فرشی برای پیاده‌روی از مسیر جلوخان به کهن‌دژ شکل خواهد گرفت که می‌تواند نمای جدیدی به گردشگران این محدوده عرضه کند.

وی افود: کهن‌دژ که معماری آن به دوره سامانیان تا صفویه بازمی‌گردد، در‌ واقع مجموعه‌ای از بناهای مسکونی است که به حاکمان و امرای شهر اختصاص داشته و طبق کاوش‌های باستان‌شناسی، آثار ارزشمندی مانند بنای مدور آجری، مسجد و حمام در آن کشف شده است.

افزایش ماندگاری گردشگران
مدیر‌کل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان نیز چندی پیش درباره این پروژه گفته بود: با‌توجه‌به مطالعات انجام‌گرفته و ظرفیت‌های موجود در این کهن‌دژ چند‌ساعت به حضور گردشگران اضافه می‌شود و با حضور گردشگران، اطلاعات تاریخی این منطقه به بازدیدکننده منتقل می‌شود.


ابوالفضل مکرمی‌فر همچنین تأکید کرده بود: جذب گردشگر و افزایش ماندگاری گردشگران در محدوده شهر تاریخی توس، از برنامه‌هایی است که تلاش می‌کنیم با کمک شورای اسلامی شهر، شهرداری و مردم به سرانجام برسانیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->