دستور اژه‌ای به مسئولان قضایی جهت بازسازی هر چه سریع‌تر بخش‌های آسیب‌دیده زندان اوین بریکس چیست و از چه کشورهایی تشکیل شده است؟ + تاریخچه و جزئیات واکنش رهبر اپوزیسیون ژاپن به ضرب‌الاجل ترامپ: باید اتکا به تجارت با آمریکا را کاهش دهیم حضور سرزده پزشکیان در استانداری اردبیل (۱۶ تیر ۱۴۰۴) خروج اوکراین از پیمان اتاوا گردان‌های قسام ارتش رژیم صهیونیستی را غافلگیر کرد نتانیاهو برای دیدار با ترامپ وارد واشنگتن شد حمله یمن با ۱۱ فروند موشک و پهپاد به مناطق حساس رژیم صهیونیستی (۱۶ تیر ۱۴۰۴) عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: حضور مقام معظم رهبری در حسینیه امام(ره) سیلی محکمی به رسانه‌ها و معاندین خارج‌نشین بود ارتش اسرائیل مدعی شد: بازداشت گروه مرتبط با ایران در جنوب سوریه (۱۶ تیر ۱۴۰۴) وزارت امور خارجه حملات رژیم صهیونیستی به یمن را به شدت محکوم کرد سخنگوی دولت: دغدغه رئیس جمهور، افزایش اختیارات استانداران است تیراندازی دسته جمعی در فیلادلفیا آمریکا ۳ کشته و ۱۰ زخمی بر جای گذاشت بحران در کابینه رژیم صهیونیستی همزمان با سفر نتانیاهو به واشنگتن چرا شهرک‌نشینان صهیونیست به خانه‌های خود بازنمی‌گردند؟ کشه شدن ۱۲ نظامی ترکیه در غار پ. ک. ک (۱۶ تیر ۱۴۰۴) به نام ایران، به نام پیروزی اسرائیل مدیر دفتر شبکه «المیادین» را بازداشت کرد عارف: ویژگی خاص محرم امسال، طنین انداز شدن صدای میهن دوستی ایرانیان بود برنی سندرز: ما می‌دانیم که جنگ وحشیانه اسرائیل علیه فلسطینی‌ها غیراخلاقی است معاون امنیتی و انتظامی استاندار خراسان رضوی: اکثر مهاجرین نجیب، قانون‌مند و شریف هستند ویدئو| تحلیلگر سابق سازمان سیا: اسرائیل بدون آمریکا دوام نمی‌آورد! عراقچی: حملات غیرقانونی رژیم صهیونیستی و آمریکا به ایران نقض فاحش منشور ملل متحد بود رویترز نوشت: پایان دور اول مذاکرات آتش‌بس غزه در قطر، بدون نتیجه ویدئو | روایت محمود کریمی از ماجرای خواندن نوحه «ای ایران» در حضور رهبر معظم انقلاب برگزاری همه‌پرسی با مشارکت همه ساکنان آن راه‌حل عادلانه برای فلسطین است تاکید وزرای خارجه ایران و ترکیه بر پایان دادن به نسل کشی در فلسطین اشغالی
سرخط خبرها

سلبریتی‌ها پا جای پای نویسندگان گذاشته‌اند/فضای مجازی رقیب قلدر روشن‌فکران

  • کد خبر: ۲۷۷۵۲
  • ۰۳ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۳
سلبریتی‌ها پا جای پای نویسندگان گذاشته‌اند/فضای مجازی رقیب قلدر روشن‌فکران
نیروهایی که تا امروز وظیفه تولید فرهنگ را روی دوش خودشان احساس می‌کردند به حاشیه رانده می‌شوند؛ یعنی سلبریتی‌ها پا جای پای نویسندگان و روشن‌فکران گذاشته‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، فضای مجازی در دوران شیوع ویروس کرونا تبدیل به یکی از مهم‌ترین عرصه‌های کنشگری جامعه مدنی و نظام حاکمیتی در ایران شده است. تصور چنین نقش‌آفرینی همگانی برای فضای مجازی به خصوص از زاویه نگاه حاکمیت چندان تصور آسانی نبود اما شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا، فضای مجازی را به عرصه‌ای بسیار مهم تبدیل کرد. مسئله‌ای که محمدتقی آزاد ارمکی هم درباره نقش و کارکرد فضای مجازی به آن اشاره می‌کند.

 

محمدتقی ‌آزاد ارمکی، جامعه‌شناس، اظهار کرد:‌ فضای مجازی در روزهای کرونایی به‌طور پررنگی در حال خودنمایی است که این مسئله می‌تواند تبعات مختلفی داشته باشد.

 

این استاد دانشگاه در ادامه سخنانش گفت: درباره بیشتر شدن مخاطب اینستاگرام،‌ تلگرام و سایر شبکه‌های اجتماعی در فضای مجازی باید گفت این اتفاق، اتفاقی خوب و شاید لازم است. به هر حال رجوع همگانی به فضای مجازی باعث شده است‌ در تعارض بین فضای مجازی و فضای واقعی، فضای مجازی اختیار را در دست بگیرد. با این توضیح که عملکرد فضای مجازی هم عملکردی معقول است و این امر موجب شده در عرصه سایبری گامی به جلو برداریم. همچنین باید گفت، حالت تعارضی بین فضای مجازی با فضای واقعی به تعامل تغییر رویه پیدا کرده است.

 

او همچنین توضیح داد:‌ الان مردم منابع متکثر انتخابی را دنبال می‌کنند و مجبور به انتخاب‌ اجباری نیستند. چون تا دیروز یواکشی به فضای مجازی وارد می‌شدند، اما الان نظام تصمیم‌گیری برای آموزش دانش‌آموزان، مطرح کردن توصیه‌های بهداشتی و حتی خرید اینترنتی جامعه را به حضور در فضای مجازی تشویق و دعوت می‌کند. البته ضعف این قضیه اینجاست که نیروهایی که تا امروز وظیفه تولید فرهنگ را روی دوش خودشان احساس می‌کردند به حاشیه رانده می‌شوند؛ یعنی سلبریتی‌ها پا جای پای نویسندگان و روشن‌فکران گذاشته‌اند.

 

او ادامه داد: در چنین شرایطی «تقویت فضای واقعی» باید به عنوان دغدغه‌ای جدی مد نظر قرار گیرد؛ مثلاً صداوسیما باید رفتارش را اصلاح کند و شبیه فضای مجازی هوچی‌گر و رادیکال نباشد. همچنین لازم است روزنامه‌ها و تریبون‌های دانشگاهی هم تقویت شوند و چنین نباشد که روزنامه‌نگاران تحت تأثیر فضای مجازی فعالیت کنند.

 

محمدتقی ‌آزاد ارمکی در پایان صحبت‌هایش گفت‌:‌ با این تفاصیل، اهالی دانشگاه و روشن‌فکران باید مطالب خود را به نحوی به اطلاع عموم برسانند؛ از آنجا که دانشگاهی‌ها قبل از کرونا برای خودشان حرف می‌زدند اما الان با رقیب قلدری همچون فضای مجازی طرف‌اند، لازم است داشته‌هایشان را به سمع و نظر افکار عمومی برسانند تا از قافله تأثیرگذاری عقب نمانند.

منبع: اعتماد آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->