هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

کرونا و اهمیت سلامت مادران باردار

  • کد خبر: ۲۸۳۳۸
  • ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۳۰
کرونا و اهمیت سلامت مادران باردار
دکتر محمد احمدیان - مدیر سلامت خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد
کرونا بیماری ناشناخته‌ای است که هنوز هم ابعاد و مرارت‌های بسیاری در درون خود نهفته دارد. طبعا گروه‌ها و طبقات اجتماعی مختلفی از حضور کرونا آسیب دیده‌اند. بی‌تردید نمی‌توان از کنار این بیمار مرموز به‌سادگی گذشت، زیرا در آن صورت با تبعات و آسیب‌های زیادتری روبه‌رو خواهیم شد. باتوجه‌به اهمیت حفظ سلامتی مادران در دوران بارداری و اینکه خانم‌های باردار تغییراتی را در بدن خود تجربه می‌کنند که ممکن است خطر بروز عفونت را در آن‌ها افزایش بدهد، در دوران شیوع بیماری کرونا مراقبت‌های دوران بارداری و پس از زایمان، مطابق با دستورالعمل‌های وزارتی برای مادران باردار کم‌خطر و پرخطر در مراکز خدمات جامع سلامت با جدیت پیگیری می‌شود. همچنین هم‌زمان در هربار مراقبت، آموزش‌های لازم درباره پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا و همچنین بررسی علائم بیماری در مادر، به مادران آموخته می‌شود. در این راستا، وضعیت مادران باردار پرخطری که برای ادامه دریافت مراقبت‌ها به مراکز مراجعه نکرده‌اند، ازطریق تلفن یا در موارد نیاز با مراجعه به در منازل پیگیری می‌شود و مراقبت‌های تمامی مادران تا ۴۲ روز بعد از زایمان ادامه می‌یابد. در دوران شیوع بیماری کرونا باتوجه‌به ابراز نگرانی برخی مادران از امکان ابتلا به بیماری درصورت مراجعه به مراکز یا پایگاه‌ها، ۱۴ پایگاه اختصاصی سلامت مادروکودک در سطح شهر به‌عنوان پایگاه‌هایی که فقط مادران باردار و کودکان بدون علامت را پذیرش می‌کنند، معرفی شد تا مادرانی که به‌دلیل ترس از ابتلا به بیماری کرونا از مراجعه به مراکز و پایگاه‌ها امتناع می‌کردند، با خاطری آسوده برای دریافت مراقبت به این پایگاه‌ها مراجعه کنند.
در این دوران، با همت کارکنان شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، مادران باردار در دو مرحله برای تشخیص داشتن یا نداشتن علائم بیماری کرونا غربالگری شدند. مرحله اول از ۱۵ اسفند سال گذشته تا ۲۰ فروردین سال جاری بود که برای صددرصد مادران باردار تحت پوشش مراکز خدمات جامع سلامت انجام شد و مرحله دوم غربالگری، از ۲۰ فروردین تاکنون بوده است که افزون‌بر ۹۹ درصد از مادران باردار در این مرحله نیز غربالگری شده‌اند و افراد دارای علامت برای مشاوره و معاینه رایگان، به مراکز خدمات جامع سلامت دعوت می‌شوند و اقدامات لازم برای آن‌ها با توجه به شدت علائم پیگیری می‌شود. در این دوران با به‌کارگیری تدابیر و اقدامات مناسب در حوزه درمان دانشگاه، مادران باردار برای زایمان در بیمارستان‌ها مشکلی نداشته‌اند و فضا برای انجام زایمان مادران مبتلا یا مشکوک به کرونا، کاملا از سایرین جدا بوده است و تحت شرایط ویژه، اقدامات لازم مطابق با دستورالعمل‌های وزارتی برای حفظ سلامتی مادر و نوزاد انجام می‌شود. با تعامل مناسب بین حوزه‌های بهداشت و درمان، مادران پرخطر مبتلا به کرونا یا مشکوک به این بیماری پس از ترخیص از بیمارستان، از نظر وجود علائم بیماری در مادر، به مدت دو هفته هر روز تحت پیگیری کارکنان شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت قرار می‌گیرند و حتی درصورت نیاز، مراقبت‌های لازم در منزل برای آن‌ها اعمال می‌شود. درمجموع می‌توان گفت انجام کار تیمی و تعامل مناسب بین حوزه‌های مختلف دانشگاه ازقبیل حوزه بهداشت، درمان و آموزش و همچنین تعامل و هماهنگی‌های مناسب بین دستگاه‌ها و حوزه‌های مختلف در استان ازقبیل آستان قدس رضوی، استانداری، شهرداری‌ها و... با دانشگاه، نقش بسزایی در کنترل بیماری کرونا ایفا کرده است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->