غلظت خون را جدی بگیرید پلیس مبارزه با مواد مخدر ۳۳ کیلوگرم موادمخدر و روانگردان را در پایتخت کشف کرد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (پنجشنبه ۴ مرداد ۱۴۰۳) | دمای مناطق گرمسیری استان به ۴۵ درجه می‌رسد با روش‌های مختلف فریز کردن رب گوجه‌فرنگی خانگی آشنا شوید جزایر گرمایی چیست؟ سه‌گانه خون بار سلطان صاحب‌قران | مروری بر حادثه ترور ناصرالدین‌شاه اختصاص ۳هزار کلاس درس به اسکان زائرین در مشهد باشگاه پشت میزنشین‌ها | چند حرکت ورزشی مخصوص کارمندان دانش‌آموزان و دانشجویان برای اعزام به سفر‌های زیارتی مانعی ندارند انفعال نهاد‌های بین المللی در زمینه ساخت مدرسه برای دانش آموزان اتباع در  مشهد سامان‌دهی بیش‌از ۵ هزار و ۶۰۰ شیء فرهنگی در خراسان‌رضوی نمرات فاجعه‌بار آزمون‌های نهایی کشور | تداوم افت نمرات در خراسان‌رضوی اجرای حکم قصاص مردی که مهمان برادرش را به قتل رسانده بود + عکس طلاق به خاطر چالش‌های عجیب اینستاگرامی | همسرم به ناخن‌هایم لاک قرمز زده بود! ۲۵ درصد مردم کشور دچار چاقی و اضافه وزن هستند ۱۶ مورد ابتلای به هاری در خراسان‌رضوی شناسایی شد نتایج آزمون ورودی مدارس سمپاد چه زمانی اعلام می‌شود؟ صرفه‌جویی هتل‌های مشهد در مصرف برق تصمیم‌گیری برای تعطیلی ادارات به استانداران واگذار شد فیلمی از لحظه سقوط بالگرد در مکزیک «پرستاری» در احتضار! | درباره تداوم روند مهاجرت و ترک کار پرستاران
سرخط خبرها

بلای عادی شدن کرونا

  • کد خبر: ۲۸۴۹۰
  • ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۱
بلای عادی شدن کرونا
مهدی عسکری - روزنامه‌نگار
در ماجرای کرونا به دورانی رسیده‌ایم که شاید بتوان از آن به‌عنوان دوران بی‌تفاوتی یاد کرد؛ دورانی که اغلب ما خطر را می‌شناسیم، عوارض رعایت نکردن بهداشت فردی، فاصله‌گذاری اجتماعی و سرپیچی از نکات توصیه‌شده بهداشتی را هم می‌دانیم، مطلع هستیم که در شرایط هشدار هستیم (به‌ویژه در خراسان‌رضوی و طبق اعلام وزارت بهداشت در ۶ استان دیگر)، اما درعین‌حال به نوعی رخوت اجتماعی رسیده‌ایم؛ رخوتی که بیشتر به‌دلیل عادی شدن نگرش مردم به بیماری کرونا ایجاد شده است. به عبارت بهتر، دیگر ماسک نمی‌زنیم، فاصله دست شستن‌هایمان بیشتر شده است و خرید مواد ضدعفونی‌کننده هم سهم کمتری در سبد خانوارمان دارد و درست همین نقطه است که جامعه‌شناسان از آن به‌عنوان عادی شدن ترس یاد می‌کنند که در نگاه اول شاید مواجه شدن مستقیم با ترس مطلوب باشد، اما قطعا منشأ برخی انتحار‌های اجتماعی خواهد بود که در ماجرای کرونا به شیوع موج دوم بیماری تعبیر می‌شود. برخلاف تمام روز‌های اسفند و فروردین و نیمی از روز‌های اردیبهشت که اگر در هنگام مواجهات رودررو از ماسک و دستکش استفاده نمی‌کردیم، همه از ما دوری می‌کردند، حالا در اتوبوس، تاکسی، فروشگاه‌های بزرگ، پارک‌ها و... کمترکسی را می‌شناسیم که از ماسک استفاده کند و به روایت آنچه می‌بینیم، همه به این بیماری به‌چشم یک بیماری عادی نگاه می‌کنند و این درحالی است که هنوز خبری از کشف واکسن نیست، آمار‌های ابتلا به ویروس کرونا که در کشورمان سه‌رقمی شده بود، حالا به بیش از ۲۵۰۰ نفر در روز رسیده است و شمار فوتی‌ها هم معمولا کمتر از ۵۰ نفر نیست. همه این‌ها نشان می‌دهد که همچنان باید مراقب باشیم. همچنان باید خطر را احساس کنیم و همچنان باید پروتکل‌های اجتماعی را رعایت کنیم. در این میان، رفع برخی محدودیت‌های اجتماعی توسط دولت اگرچه به‌دلیل حمایت از کسب و پیشه و بازار بوده است، به معنای آزادسازی تعاملات اجتماعی و بازگشت به دوران پیش از کرونا نیست.
اگر نگاهی به روند ایجاد حساسیت‌زایی تبعات کرونا در رسانه ملی نیز بیندازیم، حتی رسانه ملی و دیگر رسانه‌ها نیز با فاصله معناداری از گذشته، درمورد ضرورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی، برنامه می‌سازند و منتشر می‌کنند، به هرحال آنچه مشخص است، اینکه رویه بی‌تفاوتی مردم دربرابر ادامه حضور کرونا، به هیچ عنوان مطلوب نیست. درست است که از جذابیت اخبار کرونا در رسانه‌ها کاسته شده و شاید تولید محتوا در این زمینه نیز در برخی مواقع به ورطه تکرار افتاده است، ولی نمی‌توان منکر این قضیه شد که کرونا دیگر نیست، دیگر خطر ندارد و باید با آن عادی برخورد کرد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->