علت قطع تلفن در شهرستان طرقبه شاندیز چیست؟ پیدا شدن ۲ فرد مفقود شده در ارتفاعات تربت حیدریه مرگ و میر آهوان جزیره کیش در تصادفات جاده‌ای + فیلم مدارس کدام استان‌ها فردا (سه شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳) تعطیل است؟ قتل علی فرزامی، خواننده کرمانشاهی + بیوگرافی و فیلم خوانندگی دستگیری ۶ قمه‌کش بیمارستان لقمان مرمت نقش برجسته تنها سرباز پارتی فارس ایران در قاب مستند| معرفی جاذبه‌های گردشگری ایران به مالزیایی‌ها «شادیاخ» جزء آثار تاریخی ملی ایران است وزیر علوم: دانشگاه فردوسی و دو دانشگاه برتر دیگر ایران در عراق شعبه راه اندازی خواهند کرد فاصله زیاد بین حقوق و سبد معیشت | آخرین اخبار از عیدی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی گردن نگرفتن؛ عادتی مرسوم یادی از دکتر محمد قریب | طبیبِ قریب درباره توجه به تاریخ انقضای کالاهای مصرفی بیشتر بدانید | مصرف بموقع! مدیریت استرس در افزایش شانس موفقیت در درمان ناباروری بسیار مؤثر است ویدئو | لحظات وحشت‌آور در پرواز خطوط عربستان عصاره پوست پرتقال، یک ماده مفید برای قلب و عروق سارقان طلا در مشهد دستگیر شدند (یکم بهمن ۱۴۰۳) فوت ۲۱۷ نفر بر اثر گازگرفتگی در کشور | خراسان رضوی جزو ۳ استان صدرنشین جدول مسمومیت با مونوکسیدکربن ضرب‌الاجل رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس برای کوتاه‌شدن زمان نوبت‌‌دهی در بیمارستان فارابی مشهد ایران در سال ۱۴۳۰ یکی از سالخورده‌ترین کشور‌های دنیا خواهد شد هشدار درباره مضرات تاتو؛ هیچ رنگی موردتأیید نیست بهره‌برداری از ۷۶ پروژه گردشگری در خراسان رضوی طی ۹ ماه جمعیت سالمندان بالای ۶۰ سال ایران طی ۲۰ سال آینده دو برابر می‌شود آغاز واکسیناسیون دام خراسان رضوی در برابر تب برفکی اعتراض داوطلبان آزمون استخدامی آموزش و پرورش ۱۴۰۳ | ۱۷ هزار نفر پذیرفته شدند، اما نارضایتی‌ها ادامه دارد علائم و درمان فلج مغزی در کودکان بیماری ویروسی HMPV دارو و واکسن خاصی ندارد وزیر میراث فرهنگی: ایران ۵۰ اثر در نوبت ثبتِ یونسکو دارد
سرخط خبرها

پیوست سه هزار و ۶۰۰ هکتار از جنگل شرق استان گیلان به قزوین

  • کد خبر: ۲۹۰۶۹۶
  • ۰۵ مهر ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۴
پیوست سه هزار و ۶۰۰ هکتار از جنگل شرق استان گیلان به قزوین
به گفته معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری قزوین، سه هزار و ۶۰۰ هکتار از جنگل شرق استان گیلان به قزوین پیوست شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ شهرام هاشم‌پور اظهار کرد: براساس نقشه برداری‌های جدید منابع طبیعی، این مقدار از اراضی جنگلی ارس و بنه استان گیلان جزو حدود جغرافیایی روستای لات در منطقه رودبار الموت غربی این استان بود که مورد پیوست قرار گرفت.

وی با اشاره به اینکه طرح توسعه جنگل‌های قزوین تدوین و چشم انداز آن نیز به تصویب رسیده، خاطرنشان کرد: با اجرای طرح توسعه جنگل و منابع طبیعی قزوین، سطح جنگل‌های استان ۲۸ درصد افزایش می‌یابد و همچنین براساس این طرح سطح جنگل‌های استان قزوین از ۲۸ هزار و ۱۵۷ هکتار به بیش از ۳۶ هزار هکتار می‌رسد.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری قزوین بیان کرد: در راستای این طرح، توسعه، شناسایی، نقشه برداری و مطالعات افزایش سطح جنگل‌های قزوین صورت گرفته و کمیته فنی منابع طبیعی نیز تاییده‌های اولیه این طرح را صادر کرده و هم اکنون در حال بررسی جزییات نقشه برداری‌های جدید آن هستیم.

وی با اشاره به اینکه جنگل‌های موجود استان قزوین در هیچ یک از استان‌های دیگر مشاهده نمی‌شود، تصریح کرد: بایستی به منظور حفاظت و نگهداری از گونه‌های مختلف گیاهی، در خصوص نقشه برداری‌های پیشین جنگل‌های استان بازنگری صورت بگیرد و با نقشه برداری‌های جدیدی این جنگل‌ها را به ثبت رساند.

هاشم پور به انواع گونه‌های جنگلی این استان پرداخت و خاطرنشان کرد: از جمله گونه‌های جنگلی موجود می‌توان به جنگل‌های ارس، پیرو، اردوچ و گونه‌های خاص و منحصر به فردی از خانواده درخت ژونی پروس اشاره کرد، در کل پنج گونه از خانواده درخت ژونی پروس وجود دارد که سه گونه از آن در استان قزوین یافت می‌شود.

وی با اشاره به لزوم اجرای طرح بازنگری جنگل‌های استان قزوین، عنوان کرد: بسیاری از گونه‌های جنگلی منابع طبیعی قزوین در نقشه‌های قدیمی قید نشده و جزو سطوح جنگلی استان به شمار نمی‌رود، به عنوان مثال جنگل‌های گز که در مناطق آوج و آبگرم وجود دارد جزو جنگل‌های این استان قید نشده است.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری قزوین ادامه داد: در حال حاضر شهرستان آوج جزو مناطق فاقد جنگل قید شده در صورتی که گونه درختی گز این منطقه نیز جزو گونه‌های جنگلی بوده که اگر به منظور حفظ، نگهداشت و توسعه آن برنامه ریزی نشود از بین خواهد رفت و همچنین در نقشه‌های قدیمی هیچ اشاره‌ای به جنگل‌های خاص و منحصر به فرد بنه در روستای مقانک از توابع بخش طارم سفلی نشده که باید جزو سطوح جنگل‌های استان قید شود.

به گفته وی، یک مورد دیگر که مربوط به آبیک است که در این شهرستان ۲ هزار و ۱۰۰ هکتار جنگل قید شده در حالی که جنگل این منطقه بیش از پنج هزار هکتار است و بیش از ۱۰ هزار هکتار نیز جنگل زالزالک در استان وجود دارد که در نقشه‌های کنونی هیچ اشاره‌ای به آنها نشده است.

هاشم پور تاکید کرد: حفظ درخت و جنگل‌ها برای زیست بوم منطقه حیاتی بوده و وجود درخت در منطقه باعث می‌شود نفوذپذیری آب به عمق زمین ۴۰ برابر مراتع باشد، همچنین این موضوع از وقوع حوادثی از جمله سیل و هدر رفت آب‌های سطحی نیز جلوگیری می‌کند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->