مهلت چند هفته‌ای اولیای دم به قاتل فرزندشان قصاص؛ مجازات قتل زن میانسال بعد از رابطه نامشروع سامانه‌های الکترونیکی ثبت اسناد فردا (دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است چند منبع مهم آلودگی هوا در خانه را بشناسید تعطیلی واحدهای قضایی استان تهران در روز دوشنبه (۶ اسفند ۱۴۰۳) ظفرقندی خبر داد: استقبال کمرنگ پزشکان از تخصص‌های داخلی و جراحی بایدها و نبایدهای گرم کردن غذا در مایکروویو سازمان غذاودارو هشدار داد: خطر تشدید کبد چرب با مصرف داروهای مسکن و گیاهی نامعتبر برخورد ۲ پراید در خواف پنج مصدوم برجای گذاشت (۵ اسفند ۱۴۰۳) شرایط رانندگی با گواهینامه ایرانی در عراق اعلام شد آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران افزایش ۲۵ درصدی بلیت مترو در سال ۱۴۰۴ از پالایش قوانین قدیم تا نظارت بر قوانین جدید | حوزه خراسان، مشاور فقهی قانون‌گذاری مجلس می‌شود آیا مدارس و دانشگاه‌های استان مازندران تا پایان هفته مجازی شده است؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم
سرخط خبرها

زنجیره آسیب‌ها و آنچه سرقت را در راس بزه‌ها قرار می‌دهد

  • کد خبر: ۲۹۲۱۵۵
  • ۱۱ مهر ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۳
زنجیره آسیب‌ها و آنچه سرقت را در راس بزه‌ها قرار می‌دهد
اختصاص بیش از ۹۰ درصد جرائم صورت گرفته در کشور به سرقت و تداوم این روند طی چند سال گذشته نشان از اهمیت دلائل شکل گیری این دسته از جرائم و ارائه راهکار‌های زیربنایی برای کاهش آن دارد
لیلی رحمانی
خبرنگار لیلی رحمانی

اختصاص بیش از ۹۰ درصد جرائم صورت گرفته در کشور به سرقت و تداوم این روند طی چند سال گذشته نشان از اهمیت دلائل شکل گیری این دسته از جرائم و ارائه راهکار‌های زیربنایی برای کاهش آن دارد. سرقت به معنای ربودن است و ابعاد و اشکال مختلفی دارد که یکی از قابل مشاهده‌ترین آن‌ها سرقت‌های خیابانی مانند زورگیری و سرقت موبایل از شهروندان است که مهم‌ترین بازتاب آن ایجاد احساس ناامنی در جامعه می‌باشد.

علل وقوع سرقت و رفتار‌های مجرمانه‌ای از این دست در سه حوزه قابل بررسی است که نخستین آن‌ها که شاید متبلورترین دلائل نیز باشد، مسائل مادی است. موضوعات اقتصادی، فقر و لزوم دستیابی به منابعی برای حل مسائل ناشی از آن افراد را به سمت مسیرهایی، چون انجام سرقت پیش میبرد.

گروه بعدی دلائل وقوع رفتار مجرمانه سرقت ناشی از موضوعات فردی و احساس ناکامی، حسادت و ... است که طی آن افراد برای رفع عقده‌های ذهنی و گا‌ها تخلیه روانی به آن دست می‌زنند، همچنین شکل گیری احساس غرور کاذب یا خودبزرگ بینی که بعد از رفتارهایی، چون زورگیری در مجرم شکل میگردد می‌تواند انگیزه‌ای برای افراد دارای آسیب‌های رفتاری باشد.

با این توضیح می‌توان گفت بستر شکل گیری بسیاری از مشکلات و احساسات نادرست درونی افراد، وجود مشکلات اجتماعی، خانواده‌های نابسامان، ضعف‌های اخلاقی و مذهبی و از این دست است که با کاهش ارزش‌هایی که مانع شکل گیری چنین رفتار‌هایی هستند زمینه را برای جرم فراهم می‌آورد.

نهایتا با تاکید بر اینکه فقر، بیکاری و احساس محرومیت ناشی از آن زنجیره‌های به هم متصلی ایجاد می‌کند که نتیجه آن ارتکاب به دزدی است؛ باید گفت عامل موثر دیگری که انجام و تکرار چنین رفتار‌هایی را شدت می‌بخشد محاسبه سود و زیان برای انجام آن است.

درواقع مجرم موجودی دارای منطق است که اگر منفعت انجام چنین رفتاری را بیش از مجازاتش بداند به تکرار آن دست خواهد زد، هرچند هیچ قطعیتی وجود ندارد که ثابت کند افزایش مجازات می‌تواند عامل بازدارنده موثری باشد، اما تناسب میزان جرم با مجازات در نظر گرفته شده شاید بتواند فرد را از ارتکاب و یا تکرار جرم بازدارد.

در کنار این موضوعات نباید سیاست‌های غلط پولی را از نظر دور داشت. زمانی که در یک جامعه با اعمال سیاست‌های غلط کلان و کاهش اعتماد به بانک ها، افراد به نگهداری نقدینگی روی بیاورند احتمال افزایش سرقت در اشکال مختلف نیز بالا خواهد رفت چرا که دسترسی به چنین منابعی سهولت بیشتری دارد.

بر این مبنا راهکار‌های کاهش جرم سرقت باتوجه به علل بوجود آورنده قابل بررسی است. شاید مهم‌ترین آن‌ها کاهش فقر عمومی، رفع بیکاری و کاهش احساس نابرابری در افراد از طریق ارائه خدمات باشد. همچنین تقویت پلیس به عنوان یک عامل بازدارنده از یک سو و اجرای برنامه‌های پیشگیرانه و ارتقای فرهنگ می‌تواند از سوی دیگر خواهد توانست به کاهش آمار جرم سرقت کمک نماید. با کاهش سرقت همچنین احساس ناامنی نیز در جامعه کاهش یافته و امنیت اجتماعی تقویت خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->