صدور هشدار سطح نارنجی در پی پیش‌بینی تشدید آلودگی در برخی نقاط خراسان رضوی (یکشنبه، ۱۱ آبان ۱۴۰۴) چرا چاقی در میان دانش آموزان بیشتر شده است؟ مصرف این قارچ‌ها جانتان را تهدید می‌کند! اعتراض یک نماینده مجلس به نابرابری‌های آموزشی و محرومیت برخی از دانش‌آموزان از امکانات ضروری هزینه ۵ میلیارد ریالی خراسان رضوی برای طرح‌های مرتبط با پدافند غیرعامل پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۱ آبان ۱۴۰۴) | احتمال بارش برف در نواحی کوهستانی استان نصب بیش از ۳۰۰ کنتور آب هوشمند برای مشترکان پرمصرف خراسان رضوی طی یک سال گذشته یک جان‌باخته و ۵ مصدوم، حاصل بی‌احتیاطی‌های جاده‌ای خراسان رضوی در روز گذشته (۱۰ آبان ۱۴۰۴) آخرین مهلت ثبت‌نام آزمون دکتری نیمه‌متمرکز ۱۴۰۵، امروز (۱۱ آبان ۱۴۰۴) مدیریت آلرژی‌های پاییزی دانش‌آموزان با روش‌های طب سنتی رئیسی: تعداد تولد‌ها به زیر یک میلیون رسیده است هشدار جدی در مورد آب نبات های دودزا مهلت ثبت سفارش کتب درسی تک‌جلدی آغاز شد (۱۱ آبان ۱۴۰۴) + آدرس سایت آخرین وضعیت توزیع شیر در مدارس | اولویت با مناطق محروم است مشاوران املاک مشهد مانع اجرای قانون ثبت رسمی معاملات با اثرات پنهان قند بر بدن آشنا شوید سرماخوردگی در کودکان می‌تواند منجر به ایست قلبی شود ۹۵ درصد بیماران پروانه‌ای حاصل ازدواج فامیلی هستند انتقاد بازنشستگان فولاد از خدمات ناچیز بیمه تکمیلی | داروخانه‌ها و مراکز درمانی پاسخگوی بازنشستگان نیستند مشهد؛ در تقاطع فرونشست و  گسل | درباره تهدیدی انسان ساخت که تاب آوری شهر در برابر زلزله را کاهش می دهد قتل پیرمرد توسط دزد تبعه خارجی با همدستی زن جوان در اطراف مشهد! ۲ دختربچه در بندرعباس قربانی حریق خانگی شدند کل و بز ایرانی؛ گونه‌های در معرض خطر دیده می‌شوند + ویدئو آتش‌سوزی گسترده کارگاه گاز مایع در شیراز مهار شد پیش‌دبستانی در یک قدمی اجباری شدن ثبت ۱۲۸ زلزله در کشور طی یک هفته گذشته (۱۰ آبان ۱۴۰۴) | خراسان رضوی در صدر لرزه‌خیزترین استان‌ها جهان وارونه شد | سالمندان جلوتر از جوانان در ماراتن دیجیتال! توضیحات تأمین اجتماعی در خصوص کسر یک درصد از حقوق بازنشستگان صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در پی پیش‌بینی رگبار باران در خراسان رضوی (۱۰ آبان ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

محیط‌زیست را سیاسی نکنید

  • کد خبر: ۲۹۲۴۸
  • ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۶
محیط‌زیست را سیاسی نکنید
صابر هنرمند - کارشناس ارشد مدیریت اچ‌‌‌اس‌ای
ارتباط و حضور فعالان سیاسی در فضا‌های مردم‌نهاد و دارای ظرفیت شبکه‌سازی همچون نهاد‌هایی که در حوزه محیط‌زیست فعالیت می‌کنند، فرصت مؤثری برای گفتمان‌سازی است و نه محملی برای برندینگ و تسویه‌حساب سیاسی. این سال‌ها گروهی از فعالان سیاسی منتسب به جریان اصول‌گرایی و شقوق مختلف آن، با علم‌کردن پروژه کمربندجنوبی و دستاویزی به‌نام محیط‌زیست، سعی کرده‌اند فرصت مغتنمی را برای خود بیافرینند؛ مخاطب این یادداشت آن‌ها خواهند بود. پروژه کمربندجنوبی مشهد، با تصویب در مراجع بالادستی، از سال۱۳۹۱ عملیاتی شد. چندی از آغاز دوره پنجم مدیریت شهری در سال ۱۳۹۶ نگذشته بود که با اعتراض فعالان محیط‌زیستی، شورای حفظ حقوق بیت‌المال حکم به توقف پروژه داد. بعد از ۳سال توقف، نهایتا با ارائه طرح جدید و مصوبه شورای تدبیر استان، تغییر کاربری پروژه از جاده اتصال ترانزیتی به پارک تفرجگاهی کلید خورد. در این فرایند، حضراتی به‌خیال شبکه‌سازی و با سوءاستفاده از فعالان محیط‌زیستی وارد این عرصه پرمخاطب و فالوورپسند شدند. شاید بد نباشد چراغی بر این تاریک‌خانه بیندازیم تا روی دیگر این سکه را نیز ببینیم. از سال۱۳۹۱ که این پروژه آغاز شد، منتقدان داعیه‌دار محیط‌زیست به چه کاری مشغول بودند؟ در آن زمان دولت، مدیریت‌شهری و مجلس در فرایند تصویب و اجرای پروژه، به‌صورت کاملا همسو و هماهنگ در ید اختیار جریان منتقد امروزی بودند و اقدامی نکردند و امروز نگران محیط‌زیستی شده‌اند که در دولت ترازشان، بالاترین نهاد تصمیم‌سازی آن، یعنی شورای عالی محیط‌زیست کشور را منحل
کردند. آیا استاندارد دوگانه شامل این پروژه هم شده است؟ اجرای این پروژه یا تخلف محرز قانونی یا بنا بر مصوبات بالادستی کاملا قانونی است. چنانچه فرایند انجام‌شده در سال‌های گذشته قانونی بوده، ادامه آن نیز در هر دوره‌ای از مدیریت شهری بلااشکال است، اما اگر تصویب و اجرای آن تخطی از قانون بوده است، باید ارتباط و حضور فعالان سیاسی در فضا‌های مردم‌نهاد و دارای ظرفیت شبکه‌سازی همچون نهاد‌هایی که در حوزه محیط‌زیست فعالیت می‌کنند، فرصت مؤثری برای گفتمان‌سازی است و نه محملی برای برندینگ و تسویه‌حساب سیاسی. این سال‌ها گروهی از فعالان سیاسی منتسب به جریان اصول‌گرایی و شقوق مختلف آن، با علم‌کردن پروژه کمربندجنوبی و دستاویزی به‌نام محیط‌زیست، سعی کرده‌اند فرصت مغتنمی را برای خود بیافرینند؛ مخاطب این یادداشت آن‌ها خواهند بود. پروژه کمربندجنوبی مشهد، با تصویب در مراجع بالادستی، از سال۱۳۹۱ عملیاتی شد. چندی از آغاز دوره پنجم مدیریت شهری در سال ۱۳۹۶ نگذشته بود که با اعتراض فعالان محیط‌زیستی، شورای حفظ حقوق بیت‌المال حکم به توقف پروژه داد. بعد از ۳سال توقف، نهایتا با ارائه طرح جدید و مصوبه شورای تدبیر استان، تغییر کاربری پروژه از جاده اتصال ترانزیتی به پارک تفرجگاهی کلید خورد. در این فرایند، حضراتی به‌خیال شبکه‌سازی و با سوءاستفاده از فعالان محیط‌زیستی وارد این عرصه پرمخاطب و فالوورپسند شدند. شاید بد نباشد چراغی بر این تاریک‌خانه بیندازیم تا روی دیگر این سکه را نیز ببینیم. از سال۱۳۹۱ که این پروژه آغاز شد، منتقدان داعیه‌دار محیط‌زیست به چه کاری مشغول بودند؟ در آن زمان دولت، مدیریت‌شهری و مجلس در فرایند تصویب و اجرای پروژه، به‌صورت کاملا همسو و هماهنگ در ید اختیار جریان منتقد امروزی بودند و اقدامی نکردند و امروز نگران محیط‌زیستی شده‌اند که در دولت ترازشان، بالاترین نهاد تصمیم‌سازی آن، یعنی شورای عالی محیط‌زیست کشور را منحل کردند.
آیا استاندارد دوگانه شامل این پروژه هم شده است؟ اجرای این پروژه یا تخلف محرز قانونی یا بنا بر مصوبات بالادستی کاملا قانونی است. چنانچه فرایند انجام‌شده در سال‌های گذشته قانونی بوده، ادامه آن نیز در هر دوره‌ای از مدیریت شهری بلااشکال است، اما اگر تصویب و اجرای آن تخطی از قانون بوده است، باید همه مجریان و تصمیم‌سازان تحت پیگرد قانونی قرار گیرند، زیرا به‌قیمت روز بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان از حقوق بیت‌المال و سرمایه شهر که در این پروژه هزینه شده، تضییع شده است. راهکار حضرات منتقد، به‌جز ممنوعیت و توقف چه بوده است؟ کمربندجنوبی هم در فهرست بلند پروژه‌های معطل‌مانده است و راه‌حل منتقدان مثل همیشه توقف پروژه بوده است. البته این عادت برخی‌هاست که یادگار‌هایی از خود بر جا می‌گذارند که تا سال‌ها دیگران هزینه آن را بدهند. منوریل قم یکی از معروف‌ترین این پروژه‌هاست؛ بماند! در این ۳ سال توقف پروژه هم کسی به‌سراغ تضییع حقوق شهروندان ناشی از هدررفت سرمایه آن‌ها نرفته است. بعد از آنکه منتقدان پاسخ قانع‌کننده‌ای در برابر افکار عمومی برای مطالبه توقف پروژه نیافتند، از روی دست فعالان زیست‌محیطی، گزاره تغییر کاربری را مطرح کردند. سوال اینجاست امروز که برای حل این چالش شهری و جلوگیری از نابودی سرمایه شهر با حفظ دغدغه زیست‌محیطی، کاربری آن تغییر پیدا کرده است، دلیل هجمه‌ها چیست؟ آیا ایجاد تفرجگاه به‌جای کمربند ۷۵متری، از نگاه شما تغییر کاربری محسوب نمی‌شود؟ حال که تغییر کاربری پروژه به پارک تفرجگاهی در حال اجراست، برخی‌ها از قدرت شهود و نیت‌خوانی خود بهره جسته‌اند و از اهداف پس پرده سخن می‌گویند. اما اهداف پس پرده را آن گروهی ایجاد کردند که هم‌قسم شدند تا پایان سال۱۴۰۰ جلوی افتتاح پروژه را بگیرند و مطمئن از چرخش جریان مدیریت شهری، افتتاح آن را ناشی از کارآمدی دوره کاری بعدی بنامند! و چه مظلوم است محیط‌زیست در این میدان!
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->