تیمار ۴۰۰ درخت کهنسال در مشهد تقویت خطوط عبوری و مقصد حرم تا ۴۰۰ دستگاه برای ایام نوروز ۱۴۰۴ و شب‌های قدر | سرویس‌دهی رایگان اتوبوس در شب‌های قدر و سال تحویل ثبت یک روز آلوده دیگر در کلانشهر مشهد (۵ اسفند ۱۴۰۳) توزیع رایگان درختان مثمر و غیرمثمر برای شهروندان مشهدی | قائم‌مقام ستاد استقبال از بهار شهرداری مشهد: مبلمان شهری مشهد زیباسازی می‌شود آماده‌سازی ایوان سلام در پایانه مسافربری مشهد برای نوروز ۱۴۰۴ اقدامات معاونت فرهنگی شهرداری مشهد در ایام تشییع پیکر سید حسن نصرالله هوای کلانشهر مشهد امروز آلوده است (۴ اسفند ۱۴۰۳) تقدیر از شهردار مشهدمقدس در همایش بزرگ ورزش استان شهردار مشهد: توسعه زیرساخت‌های ورزشی و حمایت از قهرمانان در دستورکار است + فیلم گرامیداشت ۱۵ هزار شهید خراسان رضوی با اهدای خون به نیابت از آنان خبر رد مصوبه مجلس در خصوص تمدید فعالیت شوراها، صحیح نیست تقدیر رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور از شهرداری مشهد برای پیشبرد اهداف ملی آماده‌سازی ناوگان اتوبوسرانی مشهد برای استقبال از بهار ۱۴۰۴ مدیرکل دفتر خلاقیت و نوآوری شهری شهرداری مشهد: نیازمند ایجاد مرکز داده‌های زیارت در رصدخانه شهری مشهد هستیم رئیس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد مقدس: آثار جشنواره هنر‌های شهری ۱۴۰۴ آماده می‌شوند ورود تاریخی قطار‌ شهری به مشهد | نگاهی به تاریخچه و شکل‌گیری یکی از پروژه‌های پرماجرای شهری رئیس مرکز آمار ایران: سرشماری نفوس و مسکن اواخر تابستان یا اوایل پاییز ۱۴۰۵ انجام می‌شود شهردار مشهد مقدس: اطلاعات دقیق و برخط به شهرداری مشهد کمک می‌کند تا خدمت رسانی بهتری انجام دهد + فیلم تسریع در رسیدگی به مصوبات ماده ۵ برای حل مشکلات شهری مشهد
سرخط خبرها

اصلاح الگوی کشت فضای سبز مشهد مطابق با منابع آبی

  • کد خبر: ۲۹۲۷۴۴
  • ۱۵ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۷
اصلاح الگوی کشت فضای سبز مشهد مطابق با منابع آبی
مدیرکل بهبود محیط‌زیست شهری شهرداری مشهد از اصلاح الگو‌ی کشت مطابق الگوهای علمی برای حفظ فضای سبز شهر می‌گوید.
محمد کاملان
خبرنگار محمد کاملان

به گزارش شهرآرانیوز؛ رشد فضای سبز شهر مشهد در این سال‌ها به اندازه‌ای زیاد بوده است که امروز بیش از ۶ هزار هکتار از انواع فضای سبز در شهر وجود دارد و سرانه فضای سبز برای هر شهروند به ۱۹ مترمربع رسیده است و این سرانه تقریبا هفت متر بیشتر از استاندارد‌های کشور است. اما کم بارشی و خشک‌سالی دو سه سال اخیر، نگهداری این حجم عظیم از فضای سبز و پارک را با چالش رو‌به‌رو کرده است و حالا کمبود منابع آبی، اولین و بزرگ‌ترین معضل پیش روی مدیریت شهری برای حفظ این ۶ هزار هکتار فضای سبز است.

از سال گذشته برنامه‌های ویژه و گسترده‌ای برای تأمین آب و صرفه‌جویی در مصرف آب در معاونت خدمات شهری مشهد آغاز شده که اصلاح الگوی کشت در فضا‌های سبز و باغچه‌های شهر یکی از مهم‌ترین آنهاست؛ طرحی که از سال گذشته به‌طور گسترده و جدی در مناطق مختلف شهر شروع شده است و در آن گیاهان کم‌آب و متناسب با اقلیم مشهد جایگزین گونه‌های پرآب و قدیمی می‌شوند.

آن‌طور که مدیرکل بهبود محیط‌زیست شهری شهرداری مشهد گفته، سال گذشته در بیش از ۱۴۰ نقطه شهر و با هزینه‌ای در حدود ۱۴۰ میلیارد تومان، این طرح اجرا شد و امسال هم ۲۴ میلیارد تومان برای اصلاح الگوی کشت در نظر گرفته شده است.

تلاش برای حفظ ۶ هزار هکتار فضای سبز شهر

مدیرکل بهبود محیط‌زیست شهری شهرداری مشهد در گفتگو با شهرآرا به تشریح اتفاقاتی که در یک‌سال گذشته در طرح اصلاح الگوی کشت رخ داده است پرداخت و در این باره گفت: با کسری منابع آبی روبه‌رو هستیم و پیش‌ازاین، در مشهد این ایده مطرح شده بود که به دلیل همین کم‌آبی، بخشی از فضای سبز شهر را باید خشک کنیم که ایده و کار اشتباهی بود. 

ما با اجرای طرح‌هایی مثل همین اصلاح الگوی کشت و... تلاش می‌کنیم تا این ۶ هزار هکتار فضای سبز و هفتصد پارکی که در شهر داریم سبز و زنده بمانند. اصلاح الگوی کشت این نیست که چمن کاملا از سطح شهر جمع شود، این کار شدنی نیست، چون چمن جزو طراحی فضای سبز شهری است و چمن‌هایی هم که درحال حاضر در مشهد کاشته می‌شود، براساس مطالعاتی است که دانشگاه فردوسی انجام داده و کاملا کم‌نیاز و کم‌آب است.

تغییر ساختار طبق الگوی علمی

حامد فیض‌الهی با بیان اینکه کارگروهی برای اصلاح الگوی کشت در همه مناطق تشکیل شده و اولویت اجرای طرح در مکان‌هایی است که بیشترین تخریب فضای سبز در آنها رخ داده است توضیح داد: در اصلاح الگوی کشت به سمت این موضوع رفتیم که در همه ارکان فضای سبز از گونه‌های کم نیاز آبی استفاده کنیم. در این طرح در بعضی از نقاط با ساخت ابنیه، تغییر ساختار انجام دادیم، در یک آیلند به این نتیجه رسیدیم که چمن قدیمی است و نیاز به بازپیرایی دارد یا در جای دیگری یک باغچه جدید ایجاد و گونه‌های جدید کاشته شده است. همه این گونه‌ها هم براساس دفترچه‌ای است که با همکاری دانشگاه فردوسی تهیه شده و همه کاملا مناسب بوم و اقلیم شهر مشهد است. 

وی در پاسخ به این سؤال که سال گذشته این طرح در چند نقطه از شهر اجرایی شده است ادامه داد: سال گذشته و در گام اول در هفتاد نقطه شهر مشهد اصلاح الگوی کشت انجام شد که ۳۲ میلیارد تومان برای آن اعتبار در نظرگرفته شده بود، با اختصاص ۸ میلیارد تومان از اعتبارات عمرانی به این ماجرا، یازده نقطه دیگر به طرح اضافه شد و در استقبال از بهار ۱۴۰۳ هم ۷۵ نقطه با اعتبار ۱۸ میلیارد تومانی اصلاح شد.

فیض‌الهی در ادامه و با اشاره به جزئیات برنامه سال ۱۴۰۳ این اداره کل برای اصلاح الگوی کشت، افزود: برای امسال هم بیست نقطه و آدرس برای اصلاح الگوی کشت درنظر گرفته شده و اعتباری که برای آن پیش‌بینی شده حدود ۲۴ میلیارد تومان است؛ البته که ممکن است در اصلاح بودجه اعتبار و آدرس‌ها از این بیشتر شود و در استقبال از بهار هم احتمال این افزایش وجود دارد. در مجموع برنامه ما این است که امسال این‌کار را پررنگ‌تر انجام بدهیم.

مدیرکل بهبود محیط‌زیست شهرداری مشهد تأکید کرد: اصلاح الگوی کشت فرایندی ادامه‌دار است و فعلا متوقف نمی‌شود، ما برای این‌کار تیم تشکیل داده‌ایم تا فضا‌های سبز شهر را بررسی کنند و در هر نقطه مثل بوستان‌ها، لچکی‌ها، آیلند‌ها و... که نیاز به تغییرات در کاشت دارد، کار اصلاح الگوی کشت انجام شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->