پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دمای روزانه در روز سه‌شنبه شبکه زیرزمینی مخازن سوخت قاچاق در ساحل جزیره قشم کشف و منهدم شد + فیلم افزایش چشمگیر استقبال فرهنگیان از اسکان نوروزی در سال ۱۴۰۴ ویتامین‌ها چطور ما را قوی می‌کنند؟ درد در نواحی مختلف سر ناشی از چیست؟ قاچاقچی حرفه‌ای با ۸۸ کیلوگرم حشیش در مشهد دستگیر شد پبش بینی ۵ روز رگبار باران و ورزش باد شدید از امروز ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ میزان داروی تولیدی در کشور پاسخگوی نیاز داخلی نیست فوتی‌های حوادث جاده‌ای در خراسان رضوی ۱۹ درصد کاهش یافت ۳۸۷ هزار مسافر نوروزی از سیاه چادرهای عشایری خراسان رضوی بازدید کردند آغاز ثبت نام وام ۵۰ میلیونی بازنشستگان کشوری از امروز (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چالش‌های تأمین دارو در مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | در جست وجوی دارو توانبخشی سالمندان در منزل، گامی برای بازگرداندن شور زندگی احتمال افسردگی در شب‌زنده‌دار‌ها بیشتر است سهم ۵ درصدی خراسان رضوی از ۵ هزار کشته تصادفات نوروزی در ۵ سال گذشته | مرگ یک تن هم زیاد است نقش خانواده‌ها در افزایش هزینه‌های ازدواج اهدای عضو در شمال‌شرق کشور ۱۲ درصد افزایش یافت اطلاعيه كانون بازنشستگان تامين اجتماعي درباره وام ضروری سال ۱۴۰۴ ۸ مصدوم در برخورد سه خودرو در تربت حیدریه خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) برخورد صاعقه به ۲ دامدار در پلدختر لرستان (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) کاهش وزن با رژیم فستینگ ۴:۳ گام بلند ایران و قزاقستان برای توسعه گردشگری؛ روادید یک‌ماهه و افزایش پروازهای مستقیم آیا قیمت غذای دانشجویی افزایش می‌یابد؟ دستور دادستان تبریز برای بررسی حادثه واژگونی مینی‌بوس دانش‌آموزان (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) مرگ فرزند بر اثر شلیک تصادفی پدر در خمین (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تصادف جان مأمور پلیس‌راه اصفهان را گرفت (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) واکنش مرکز وکلای قوه‌قضائیه به انتقادات: هزینه دادرسی انتظامی برای شکایت از وکلا ضروری است کاهش ۲۳ درصدی تصادفات در خراسان رضوی در نوروز ۱۴۰۴ کاهش ۳۸ درصدی ورودی آب به مخازن سد‌های کشور ورود بیش از ۵ میلیون و ۹۸۰ هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی تاکنون (۱۶ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

اهمیت معماری پایدار در دنیای کنونی

  • کد خبر: ۲۹۳۱۳۳
  • ۱۶ مهر ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۷
اهمیت معماری پایدار در دنیای کنونی
معماری پایدار دارای اصولی است که نخست حفاظت از انرژی، بهره گیری از اقلیم، کاهش استفاده ازمنابع جدید، احترام به انسان‌ها به عنوان کاربران این سازه ها، احترام به زمین و کل گرایی از این جمله اند.
لیلی رحمانی
نویسنده لیلی رحمانی

رابطه میان انسان، طبیعت و معماری در طول تاریخ متاثر از هم و در ارتباط با یکدیگر بوده است و با وجود آنکه گا‌ها فاصله زیادی میان علوم مربوط انسانی و اجتماعی با علم معماری به نظر می‌رسد، اما این علوم ارتباط گسترده‌ای با یکدیگر دارند.

واسطه میان انسان و طبیعت پیرامونش معماری است و از این رو سازگاری هنر معماری متناسب با بستر زندگی انسان‌ها و روحیات آن‌ها عنصریست که می‌تواند به مفهومی با عنوان معماری پایدار بیانجامد. این مفهوم در روزگار کنونی برخلاف گذشته به میزان کافی محقق نمی‌شود و باید گفت ابنیه و معماری اعصار گذشته سازگاری بیشتری با شرایط زندگی افراد داشته و آسیب‌های کمتری به محیط زیست وارد می‌کرده است. علاوه بر موضوعات مربوط به جهانی شدن پیشرفت تکنولوژی و توهم بشریت از اتمام ناپذیری منابع منجر به بی توجهی به معماری هر منطقه با توجه به اقلیم مورد نظر شد.

توسعه پایدار مفهوم قابل توجهی است که در سال‌های اخیر تمامی حوزه‌ها را در برگرفته و در حوزه معماری نیز قابل توجه است به همین دلیل اهمیت دادن به مفهوم معماری پایدار علاوه بر کاهش آسیب و تخریب‌هایی که به محیط زیست وارد میشود، خواهد توانست از نظر روانی و جسمی شرایط بهتری را برای افراد نیز مهیا کند و حافظ منافع نسل‌های بعدی باشد. در این نوع از معماری توجه به کمترین بهره گیری از منابع طبیعی نیز مورد توجه است.

در گذشته معماری ابنیه به گونه‌ای بود که خود این ابنیه به نوعی بخشی از طبیعت می‌شد. در آن زمان نه تنها مصالح استفاده شده در ساختمان‌ها از منابع در دسترس بود بلکه حتی شیب و زوایه ساخت بنا‌ها نیز بسته به میزان تابش خورشید تعیین میشد.

نمونه‌های فراوانی از ساختمان‌های سازگار با طبیعت که از گذشته بر جای مانده امروزه در شهر‌های ایران نیز قابل مشاهده است که می‌توان بنا‌های شهر یزد را به عنوان مثالی واضح در نظر گرفت. ساختمان‌های این شهر تاریخی به نوعی طراحی شده اند که در هوای گرم و خشک آن منطقه با کمترین مصرف انرژی مناسب‌ترین شرایط آب وهوایی ممکن را ایجاد کنند. احداث مسکن‌های یخی در جامعه اسکیمویی نیز نمونه‌ای جهانی و تاریخی در این حوزه است.

از این رو معماری پایدار ترکیبی چند ارزشی از زیبایی شناسی، جامعه، محیط و سیاست است که در آن به وجوهی از جمله مقاومت، پایداری و سازگاری تاکید می‌شود؛ بنابراین معماری پایدار دارای اصولی است که نخست حفاظت از انرژی، بهره گیری از اقلیم، کاهش استفاده ازمنابع جدید، احترام به انسان‌ها به عنوان کاربران این سازه ها، احترام به زمین و کل گرایی از این جمله اند.

احترام به کاربران و انسان‌ها در معماری پایدار وجه مهمی است که طی آن میبایست سلامت جسمی و روانی افراد مورد توجه قرار گیرد. شکل گیری بنا‌هایی که از نظر منظر و سازه مناسب باشد می‌تواند به بهبود زندگی افراد و بالا بردن سطح و کیفیت زندگی برای نسل‌های مختلف به عنوان هدف نهایی کمک نماید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->