سوانح رانندگی در محور تایباد؛ ۱۲ مصدوم به مراکز درمانی منتقل شدند (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال مهدکودک‌ها به آموزش و پرورش اتفاق موفقیت‌آمیزی نبود زباله‌هایی که زباله نیستند | درباره مواد بازیافتی که معمولاً به سطل زباله انداخته می‌شوند غذا‌های اقتصادی، خوب یا بد؟ مرجان‌های خلیج فارس احیا شدند رئیس سازمان محیط زیست: موضوع گردوغبار سرخس در دستورکار ماست + فیلم سند طرح جنگل‌داری اجتماعی در حوزه زاگرس تدوین شد تجهیز محیط‌بانان تهران در دستور کار قرار گرفت مرجعیت کنوانسیون تنوع زیستی به محیط زیست واگذار شد تلاش آموزش و پرورش برای رتبه بندی کادر اداری مدارس امتیاز جدید برای هنرستانی‌ها | هنرستان‌ها می‌توانند از مراکز فنی‌‌وحرفه‌ای، رایگان استفاده کنند نایب‌رئیس مجلس به تغییر ساعت شروع مدارس اعتراض کرد مهارت معلمان آموزش خانواده باید بازنگری شود هشدار جدی: اشتباهات مرگبار در مصرف مسکن‌ها و راه‌های پیشگیری فعالیت ستاد احیای دریاچه ارومیه با محوریت معاون اول رئیس جمهور پرداخت هزار میلیارد تومان برای تأمین منابع شیرخشک در دستورکار قرار گرفت فرود ایران به چاله جمعیتی؛ کاهش نرخ باروری به زیر ۱.۳۶ و سالمندی ۲۶ درصدی تا ۱۴۳۰ | هشدار مدیر جمعیت مشهد: بدون اقدام فوری، جبران کاهش جمعیت بیش از ۱۰۰ سال زمان می‌برد! انتقاد نماینده مجلس از بلاتکلیفی آزمون کیفیت‌بخشی معلمان وام، طلا و ارز؛ ۳ حربه وسوسه‌انگیز کلاهبرداران سایبری پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | اوج گرما در مشهد بیش از ۷ میلیون گردشگر خارجی در سال ۱۴۰۳ به ایران وارد شدند هدف‌گذاری ساخت ۵ هزار واحد خوابگاهی متأهلی در هر سال رأی پرونده قتل داریوش مهرجویی تأیید شد یک بام و دو هوای مصوبات کشوری در خراسان رضوی باران نیامد؛ مشهد خشک‌تر از همیشه درمانگاه جهادی شهید رئیسی در مشهد افتتاح شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) شروع مدرسه از ۶ صبح! | چالش‌های یک سیاست اضطراری ارسال لیست بیمه تأمین‌اجتماعی در روز‌های پنجشنبه هم امکان‌پذیر است اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی خبر داد: بسترسازی برای مشارکت بخش خصوصی در اکتشاف معادن
سرخط خبرها

با شروع فصل سرد سیر طبیعی افزایش کرونا و آنفلوآنزا در کشور دیده می شود

  • کد خبر: ۲۹۳۴۵۱
  • ۱۸ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۲
با شروع فصل سرد سیر طبیعی افزایش کرونا و آنفلوآنزا در کشور دیده می شود
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ضمن تاکید بر لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در فصل سرما و پیشگیری از بروز بیماری‌های تنفسی، گفت: بر اساس داده‌های نظام مراقبت دیده‌ور، با توجه به شروع فصل سرد سال و سیر طبیعی افزایش بروز بیماری‌های حاد تنفسی، بیماری‌های کرونا و آنفلوانزا با شیب ملایم در حال افزایش است.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر قباد مرادی، با بیان اینکه بیماری‌های حاد تنفسی به طور معمول با علائم مشابه شامل تب، بدن درد، گلودرد، سرفه و ... بروز می‌کنند، اظهار کرد: تشخیص قطعی این بیماری‌ها در صورت انجام آزمایش امکان‌پذیر است. بنابراین، رصد روند وضعیت بیماری‌های حاد تنفسی در کشور از طریق نظام مراقبت خاصی به نام «نظام مراقبت دیده‌ور» در پایگاه‌های منتخب دیده‌بان انجام می‌شود. بر اساس داده‌های این نظام مراقبت، در حال حاضر با توجه به شروع فصل سرد سال و سیر طبیعی افزایش بروز بیماری‌های حاد تنفسی، بیماری‌های کرونا و آنفلوانزا با شیب ملایم در حال افزایش است و بر این اساس، بحث ورود به پیک و موج، فعلاً مطرح نیست.

رصد بیماری‌های تنفسی در ایران

وی درباره روند وضعیت آنفلوانزا و پیک‌های این بیماری توضیح داد: به منظور بررسی روند آنفلوانزا، فعالیت بیماری آنفلوانزا به طور هفتگی در کشور و جهان رصد می‌شود. بر اساس تجربه تا قبل از پاندمی کووید-۱۹، موج آنفلوانزا در آبان ماه شروع می‌شد. در زمان پاندمی کووید-۱۹ به علت رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط مردم مانند استفاده از ماسک و جداسازی اجتماعی و همچنین افزایش فعالیت سایر ویروس‌های تنفسی (کووید-۱۹)، میزان بروز آنفلوانزا در جهان و همچنین کشور ما کاهش یافت و پس از پاندمی، طبیعتا به تدریج میزان بروز آنفلوانزا افزایش یافته و به سطح قبل از پاندمی کووید-۱۹ بازگشته است.

وضعیت بروز آنفلوآنزا در کشور در ۱۴۰۲

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ادامه‌داد: سال گذشته، فعالیت آنفلوآنزا در برخی کشور‌ها مانند استرالیا و ایران زودتر از زمان معمول آن که معمولا مهرماه است، افزایش یافت و در آبان ماه ۱۴۰۲ با پیک این بیماری مواجه شدیم و سپس در بهمن ۱۴۰۲ موج کوچک‌تری از بیماری رخ داد و پس از آن، روندی نزولی را طی کرد.

وی همچنین با اشاره به تعطیلات نوروزی و افزایش سفر‌ها خاطرنشان کرد: البته با توجه به سفر‌های نوروزی و سردی هوا در برخی مناطق کشور، معمولا فعالیت این بیماری در سطح پائینی تا اردیبهشت ماه ادامه می‌یابد و سپس به حد پایه بازمی‌گردد.

مرادی با بیان اینکه بنابراین از ابتدای سال جاری تا کنون هنوز وارد موج آنفلوآنزا نشده‌ایم، توضیح‌داد: به تدریج انتظار می‌رود در فصل پاییز و زمستان، با افزایش موارد بیماری آنفلوانزا مواجه شویم.

ضرورت توجه به همپوشانی ویروس آنفلوآنزا و خانواده اُمیکرون

وی درباره همپوشانی ویروس آنفلوآنزا با ویروس‌های در گردش از خانواده اُمیکرون کرونا گفت: هم‌پوشانی و فعالیت ویروس‌های کووید-۱۹ (خانواده امیکرون) با ویروس آنفلوانزا، به جهت تحمیل بار مضاعف به سیستم بهداشتی درمانی کشور از اهمیت بالایی برخوردار است. در حال حاضر، فعالیت ویروس کرونا (خانواده امیکرون) در جهان و کشور، غالب و بیشتر از آنفلوانزا است. در مجموع به منظور بررسی و رصد ویروس‌های تنفسی در گردش، سیستم نظام مراقبت ۲۱ پاتوژن تنفسی در گردش در کشور در جریان است.

ضرورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی در فصل سرما

مرادی در بخش پایانی صحبت‌هایش ضمن تاکید بر ضرورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی تصریح کرد: با توجه به فصل سرد سال و ایجاد آمادگی در برابر افزایش فعالیت ویروس‌های تنفسی مانند آنفلوانزا و سرماخوردگی، رعایت آداب تنفسی، سرفه، شستن مرتب دست‌ها با آب و صابون، ماندن افراد علامت دار در منزل، استفاده از ماسک در افراد علامت‌دار، رعایت تهویه مناسب و تزریق واکسن آنفلوانزا به ویژه در گروه‌های در معرض خطر، بیشتر توصیه می‌شود. همچنین به گروه‌های پر خطر مانند مادران باردار، پرسنل درگیر درمان بیماران آنفلوانزا در مراکز درمانی، بیماران قلبی عروقی، ریوی و... توصیه می‌شود در محل‌های شلوغ و سربسته از ماسک استفاده کنند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->