علت بیش از ۶۰ درصد مراجعات کودکان ایرانی به پزشک چیست؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیر استان به ۴۰ درجه می‌رسد برنامه‌ریزی برای تسهیل فرایند صدور کارت پایان خدمت معلمان در دستورکار قرار گرفت چرا برخی بیماران در اورژانس بیمارستان معطل می‌مانند؟ کشف ۲ هزار و ۷۰۰ کیلوگرم مواد مخدر در مرز‌های خراسان‌رضوی تولید ۶ میلیون قوطی شیرخشک در فروردین ۱۴۰۴ گوسفندها، سارقان بدسابقه را  لو دادند | دستگیری سارقانی با ۲۰ سال سابقه زندان توضیحات پلیس درباره پرونده عامل تعرض به کودکان + فیلم نحوه محاسبه حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ اعلام شد + جدول فرماندهی انتظامی مشهد اقدامات خود در حوزه زائران نوروز ۱۴۰۴ را تشریح کرد آیا شام دیرهنگام باعث افزایش وزن می‌شود؟ دیه در قصور پزشکی بر عهده خود پزشک است؛ نه خانواده‌اش پیش‌بینی وزش باد، بارش باران و رعدوبرق در برخی نقاط کشور از امروز تا یکشنبه آینده (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ارائه ۸ میلیون خدمت بهداشتی‌درمانی توسط سپاه پاسداران در مناطق محروم آیا ویتامین‌ها انرژی‌ساز هستند؟ مشکل کارفرمایان در ارسال لیست بیمه فروردین ۱۴۰۴ | تأمین‌اجتماعی: سیستم در حال به‌روزرسانی‌ است یارانه حکمت بازنشستگان نیرو‌های مسلح از اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ افزایش می‌یابد واریز متناسب‌سازی و افزایش حقوق بازنشستگان کشوری از امروز (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز شد ابلاغ رسمی دستورالعمل متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از سوی دولت | معوقات متناسب‌سازی حقوق امسال پرداخت می‌شود نقش شاهان در اسلامبول ترک تحرک! راهکارهایی برای داشتن زمینی عاری از هرگونه زباله و پسماند | رؤیای زمین پاک تصادف شدید موتورسیکلت و پراید در فریمان با ۶ مصدوم (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) احتمال وقوع سیلاب طی ساعات آینده در شمال‌غرب کشور (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) دغدغه مسکن در صدر | پاسخ گویی مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان رضوی به مددجویان استاندار خراسان رضوی: حل مشکلات محیط زیستی استان بدون مشارکت‌های مردمی میسر نیست اورژانس مشهد به ۴۰ دستگاه آمبولانس جدید نیاز دارد| کمبود نگران‌کننده پایگاه‌های اورژانس در مرکز شهر مسمومیت ۳ معلم ایلامی در پی شیطنت دانش‌آموزان دختر (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) برنامه زمانی ثبت‌نام ۵ آزمون مهم ۱۴۰۵
سرخط خبرها

شیوع تب دنگی در فصل سرما محتمل است

  • کد خبر: ۲۹۴۰۶۵
  • ۲۲ مهر ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۴
شیوع تب دنگی در فصل سرما محتمل است
رییس مرکز بهداشت آذربایجان شرقی گفت: شیوع بیماری تب دنگی در فصل سرما نیز وجود دارد و باید مردم نسبت به پشه زدگی حساسیت و مراقبت‌های ویژه را در نظر بگیرند.

به گزارش شهرآرانیوز، حسین حقایی، انواع پشه "آئدس" که ناقل بیماری تب دنگی است را ۲ نوع عنوان و اظهار کرد: نوع اول این پشه در فصل گرما و نوع دوم نیز در فصول سرد سال و در مناطق سردسیر و کوهستانی قادر به ادامه حیات است که می‌تواند زنگ خطری جدی برای مردم استان‌های سردسیر مثل آذربایجان شرقی باشد.

در حال حاضر هیچ گزارش و مورد حتمی انسانی از این بیماری در آذربایجان شرقی واصل نشده است.

وی عامل اصلی بروز بیماری تب دنگی را پشه زدگی و انتقال از طریق پشه به انسان بیان کرد و افزود: در حال حاضر هیچ گزارش و مورد حتمی انسانی از این بیماری در آذربایجان شرقی واصل نشده است، اما این بدین معنی نیست که استان عاری از هر گونه آلودگی است.

حقائی از مشاهده پشه آئدس در ۲ شهرستان خداآفرین و هوراند آذربایجان شرقی در ماه‌های اخیر خبر داد و با اشاره به اینکه مرکز بهداشت استان تدابیر لازم برای مراقبت‌های ویژه در این خصوص را اتخاذ کرده است، یادآور شد: افراد مشکوک که تماس با پشه داشته و یا با افراد خارج از کشور ارتباط برقرار کرده اند، در صورت بروز علایم به طور حتم به مراکز درمانی مراجعه کنند.

وی با تاکید بر مراقبت و حساسیت مردم در خصوص بیماری تب دنگی، اظهار کرد: با توجه به قرار گرفتن در فصل سرما و کاهش تدریجی دمای هوا احتمال اینکه محل‌های زیست پشه روز به روز گسترش یافته و بیماری مزبور نیز توسعه یابد، وجود دارد.

جمع شدن آب در بین تایر‌های خودرو و لیوان‌های یکبار مصرف می‌تواند محل‌های اصلی زیست این پشه باشد.

حقائی آب‌های راکد در حجم پایین را محل اصلی زیست پشه آئدس عنوان کرد و گفت: جمع شدن آب در بین تایر‌های خودرو و لیوان‌های یکبار مصرف می‌تواند محل‌های اصلی زیست این پشه باشد.

به گفته وی آب‌های راکد در حجم بالا محل زیست پشه آئدس نیست، به طوری که بر اساس تحقیقات مرکز بهداشت آذربایجان شرقی و مطالعه کرانه‌های رودخانه ارس نشان داد، هیچ گونه حیاتی در این محدوده‌ها برای این نوع پشه وجود ندارد.

حقائی علایم عمومی بیماری تب دنگی را همچون سرماخوردگی دانست و ادامه داد: تب ملایم تا شدید از علایم بسیار مهم این نوع بیماری است و نشانه‌های همچون اسهال، استفراغ، ضایعه‌های پوستی نیز برای مبتلایان وجود دارد که این علایم در رده‌های سنی کودکان بیش از بزرگسالان بروز پیدا می‌کند.

وی کمردرد، حساسیت‌های پوستی مشابه سرخک، سردرد و درد در ماهیچه‌ها و مفاصل را از دیگر نشانه‌های بروز تب دنگی عنوان و اضافه کرد: کسانی که چنین علایمی را در خود مشاهده کردند، باید به پزشک و مراکز درمانی مراجعه کنند.

تب دِنگی (Dengue fever) نام یک بیماری ویروسی است که به آن تب استخوان‌شکن هم گفته‌اند و بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، این بیماری در بیش از ۱۱۰ کشور رایج است و سالانه ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون نفر در سرتاسر جهان به آن مبتلا می‌شوند.

هرچند میزان مرگ ناشی از ابتلا به تب دنگ بسیار نادر است، اما مرگ سالانه حدود ۱۰ هزار نفر تخمین زده می‌شود که بیشتر کشور‌های عقب مانده و دارای مشکل در سامانه بهداشت و سلامت را شامل می‌شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->