تفاهم‌نامه همکاری پژوهشگاه میراث فرهنگی ایران با موزه شانگهای چین به امضا رسید افزایش پنج‌درصدی هزینه سفر عمره مفرده از ابتدای دی ماه ۱۴۰۳ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: امروز تمسک به روحیه بسیجی، حلّال بسیاری از مشکلات است کشف ۲۳ فقره کلاهبرداری با ترفند رسید جعلی در مشهد (۴ آذر ۱۴۰۳) تأکید وزارت بهداشت بر اتخاذ تمهیدات لازم درخصوص رفع مشکلات ناشی از قطعی برق و نوسانات گاز در بیمارستان‌ها ۷۵ درصد مبتلایان به ایدز در گروه سنی ۲۰ تا ۴۵ سال قرار دارند روشن‌کردن موتور سیستم ایمنی بدن با تغذیه مناسب تقویت دیپلماسی اقتصادی در گرو کسب درآمد از صنعت گردشگری آغاز اجرای طرح ضربتی مقابله با دخانیات قاچاق از فردا (۵ آذر ۱۴۰۳) | هر نوع «ویپ» در بازار، قاچاق است دستگیری سارق خونسرد خودروهای شهروندان مشهدی در عملیات نفس‌گیر پلیس + فیلم و عکس تعلیق اساسنامه سازمان ملی سنجش تا تعیین و تکلیف نهایی + فیلم ۶۰ دانشجوی اخراجی علوم پزشکی به تحصیل بازمی‌گردند بیمه «سلامت» کدام خدمات ناباروری را پوشش می‌دهد؟ وضعیت وخیم مقاومت میکروبی بیمارستان‌ها نتیجه تجویز بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌هاست ۹۰ فقره چک سفیدامضا و ۳۵ قطعه کارت بانکی در متروی تهران کشف شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، ۴ آذر ۱۴۰۳) | بارش باران و برف در سطح استان در روز‌های پایانی هفته آمار معلولیت ناشی از تصادفات جاده‌ای در ایران رو به افزایش است بررسی پرونده‌های سوءاستفاده از نام مقامات با حضور رئیس قوه قضائیه + فیلم شیرخشک نوزادان ایرانی، زیر دندان قاچاقچیان خارجی بخش سی‌تی‌اسکن بیمارستان ۱۷ شهریور مشهد آماده بهره‌برداری شد (۴ آذر ۱۴۰۳) از گردش یک روز شیرین تا مدرسه‌ای متفاوت برای بلوچستانی‌ها + عکس افزایش آمار مرگ‌ومیر با گاز منوکسیدکربن با آغاز فصل سرما | بیداری قاتل خاموش با آتش «آذر» تأکید وزیر آموزش و پرورش بر رفع مسائل دانشگاه‌های فرهنگیان و شهید رجایی سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد منصوب شد + سوابق مستمری کمک هزینه لوازم بهداشتی آبان ۱۴۰۳ معلولان چه زمانی پرداخت خواهد شد؟ در چه صورتی مجاز به استفاده از لباس‌های تاناکورا هستیم؟ ادامه گلایه بازنشستگان تأمین‌اجتماعی از متناسب‌سازی حقوق | بازنشستگان: «با ۷۰۰  هزار تومان چی بخریم؟» هوای کلانشهر مشهد برای هشتمین روز پیاپی آلوده است (۴ آذر ۱۴۰۳) برنامه امتحانات نهایی دی‌ماه ۱۴۰۳ اعلام شد ایثار و ازخودگذشتگی، آخرین درس بانوی معلم مرگ مغزی قوچانی (۴ آذر ۱۴۰۳) نخستین فلوی پیوند کبد در دانشگاه علوم پزشکی مشهد پذیرش شد (۴ آذر ۱۴۰۳) ویتامینی که قاتل کلسترول بالاست
سرخط خبرها

با تزریق واکسن آنفلوانزا تا ۶۰ درصد خطر ابتلا به این بیماری کاهش می‌یابد

  • کد خبر: ۲۹۴۲۹۲
  • ۲۳ مهر ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۲
با تزریق واکسن آنفلوانزا تا ۶۰ درصد خطر ابتلا به این بیماری کاهش می‌یابد
استاد ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: واکسن آنفلوانزا می‌تواند چیزی حدود ۶۰ درصد از ابتلای به این بیماری جلوگیری کند.

به گزارش شهرآرانیوز، سیدعلیرضا ناجی در مورد استفاده از واکسن‌های ایرانی و خارجی گفت: انتخاب بین واکسن آنفلوانزا ایرانی و خارجی به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله تأییدیه‌های بهداشتی، وضعیت سلامت شخص و دسترسی به واکسن. واکسن‌های ایرانی معمولاً تحت نظارت سازمان‌های بهداشتی تولید می‌شوند و ممکن است برای افرادی که به واکسن‌های خارجی دسترسی ندارند، گزینه مناسبی باشند. با این حال، واکسن‌های خارجی که تأییدیه‌های معتبر دارند نیز معمولاً مورد اعتماد هستند.

وی افزود: اینکه از واکسن ایرانی استفاده کنیم یا خارجی بستگی به اطلاعات ما از مرکز واکسن دارد. افراد می‌توانند از واکسن‌های خارجی که در ایران وارد شدند مانند واکسن‌های هلندی و فرانسوی که معروف و قدیمی هستند استفاده کنند. این نوع واکسن‌ها به اصطلاح پست مارکتینگ هستند یعنی بعد گذراندن مراحل تولید و گرفتن مجوز دوباره مطالعاتی بر روی آنها انجام می‌شود. واکسن ایرانی هم مثل واکسن‌های جدید هستند و اینکه چقدر می‌توانیم به آنها اطمینان کنیم، باید مدت زمانی از تولید آن بگذرد تا ما اطلاعات مربوط به آن را داشته باشم. به همین خاطر ما بر اساس قدمت واکسن‌ها به افراد پیشنهاد می‌دهیم که واکسن ایرانی استفاده کنند یا خارجی.

ضرورت تزریق واکسن برای افراد بالای ۶۰ سال

ناجی درباره اینکه چه کسانی می‌توانند از واکسن استفاده کنند مطرح کرد: همه افراد بالای ۶ ماهگی می‌توانند واکسن آنفلوانزا را بزنند، اما به دلیل اینکه تعداد تولید واکسن در تمام دنیا محدود است یکسری از افراد در اولویت زدن واکسن هستند از جمله افراد سالمند، کسانی که بالای ۶۰ سال سن دارند، افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، کسانی که بیماری‌های مزمن دارند و کودکان زیر ۵ سال اینها در اولویت تزریق واکسن قرار دارند.

وی ادامه داد: تزریق واکسن آنفلوانزا برای افرادی که حساسیت شدید به تخم‌مرغ دارند یا کودکان زیر ۶ ماه و افرادی که دچار سندرم گیلن باره ممنوع است و توصیه نمی‌شود.

استاد ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مورد میزان تأثیر واکسن آنفلوانزا در پیشگیری از ابتلاء به بیماری اظهار کرد: واکسن آنفلوانزا می‌تواند در پیشگیری از ابتلاء به آنفلوانزا مؤثر باشد، اما میزان اثرگذاری آن بسته به عوامل مختلفی مانند تطابق واکسن با ویروس‌های در حال گردش، سن، وضعیت سلامت فرد و عوامل محیطی متفاوت است.

وی ادامه داد: واکسن آنفلوانزا سال به سال متفاوت است و بر اساس ویروسی که در سال قبل بوده به خصوص ویروس‌هایی که در فصل بهار هستند ساخته می‌شود. این واکسن‌ها می‌توانند چیزی حدود ۶۰ درصد از ابتلاء به بیماری جلوگیری کند.

بهترین زمان تزریق واکسن

ناجی در مورد بهترین زمان استفاده از واکسن آنفلوانزا گفت: بهترین زمان زدن واکسن در شهریور ماه و اوایل مهر ماه است، و حتی افراد می‌توانند هر زمانی که یادشان افتاد یا دسترسی به واکسن داشتند تا آخر فصل زمستان استفاده کنند.

استاد ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره عوارض استفاده این واکسن مطرح کرد: واکسن آنفلوانزا به‌طور کلی ایمن است و بسیاری از افراد هر سال بدون مشکل خاصی آن را دریافت می‌کنند. با این حال، مانند هر دارویی، ممکن است عوارض جانبی داشته باشد. افرادی که سابقه حساسیت شدید به تخم مرغ دارند یا در گذشته به واکسن آنفلوانزا واکنش آلرژیک نشان داده‌اند، باید با پزشک خود در این باره مشورت کنند. اگر فردی تب یا بیماری حاد دارد، بهتر است قبل از واکسیناسیون صبر کند تا وضعیت سلامتی او بهبود یابد. در مجموع، مزایای واکسن آنفلوانزا در پیشگیری از بیماری و کاهش شدت آن بسیار بیشتر از خطرات احتمالی آن است.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->