واژگونی یک وانت در جاده گناباد به قاین ۲ کشته بر جای گذاشت (۱۵ تیر ۱۴۰۴) جاده چالوس یک‌طرفه شد (۱۵ تیر ۱۴۰۴) ابتلا به این بیماری‌ها می‌تواند خطر افسردگی را دو برابر کند پرهیز از ایجاد شوک دمایی در اولین لحظات گرمازدگی هشدار نارنجی هواشناسی برای سه استان کشور صادر شد (۱۵ تیر ۱۴۰۴) تکرار حماسه مدافعان سلامت در جنگ ۱۲ روزه | لزوم بازنگری در سرمایه انسانی حوزه بهداشت استخدام ۲۰۰ عضو هیئت علمی قراردادی در دانشگاه فرهنگیان تصویب شد اعلام جزئیات ترم تابستانی دانشگاه فرهنگیان پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۵ تیر ۱۴۰۴) | رگبار و رعدوبرق در شمال و شمال‌غرب کشور پرواز‌های «هما» از اهواز و شیراز به مقصد دبی برقرار شد هشدار سازمان هواپیمایی: فروش بلیت برای پرواز‌های ساعات شب جعلی و غیرمجاز است بازگشایی فرودگاه شهید مدنی تبریز | نخستین پرواز استانبول انجام شد (۱۴ تیر ۱۴۰۴) + فیلم تأمین قطار‌های فوق‌العاده برای ایام تاسوعا و عاشورای حسینی ۱۴۰۴ فرمول مراقبت از پوست صورت در تابستان برای دادن غذا و نوشیدنی نذری از این ظرف‌ها استفاده نکنید مراقب گرمازدگی در داخل خانه باشید آیا زیاد خوردن لبنیات، کابوس شبانه می‌آورد توصیه‌های تابستانی برای مادران باردار پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی (۱۴ و ۱۵ تیر ۱۴۰۴) پروازهای شرکت‌های عربی به ایران از سر گرفته شد ۱۷ مصدوم در حادثه آتش‌سوزی مجتمع تجاری درگهان (۱۳ تیر ۱۴۰۴) هشدار رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران: آثار روانی و اجتماعی جنگ نیازمند توجه و سیاست‌گذاری فوری است ۲۵ استان با تنش آبی مواجه هستند استاد دانشگاه فردوسی مشهد: سران صهیونیستی و آمریکایی شمر و یزید زمان ما هستند تمدید مهلت ثبت اعتراض آزمون‌های نهایی پایه دوازدهم ویدئو | ازسرگیری پروازها در فرودگاه‌های اصفهان و تبریز ۱۱ کشته در حادثه ریزش ساختمانی در پاکستان نخستین پرواز خارجی در فرودگاه امام خمینی (ره) به زمین نشست (۱۳ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

کرونا؛ ماسک و پلاسما درمانی

  • کد خبر: ۲۹۴۵۱
  • ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۲
  • ۱
کرونا؛ ماسک و پلاسما درمانی
یک متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری، با تاکید بر استفاده همه افراد از ماسک برای جلوگیری از انتقال کرونا، گفت: ماسک نمی‌زنیم که بیماری را نگیریم بلکه ماسک می‌زنیم تا بیماری را منتقل نکنیم.

به گزارش شهرآرانیوز، شروین شکوهی، اظهار کرد: اگر شرایط طوری باشد که ماسک زدن اجباری شود بسیار عالی می‌شود، زیرا در این شرایط ماسک نمی زنیم که بیماری را نگیریم بلکه ماسک میزنیم تا اگر بیمار هستیم به بقیه منتقل نکنیم.

 

وی افزود: در چنین شرایطی ماسک معمولی و دست دوز هم کافی است و حتماً لازم نیست استاندارد باشد.

 

شکوهی با بیان اینکه در صورت استفاده همه افراد از ماسک، نگرانی بابت دست زدن به ماسک و آلودگی ناشی از آن وجود ندارد، گفت: اگر همه از ماسک استفاده کنند، ویروسی در هوا نیست که روی ماسک ما بنشیند و به همین خاطر ترسی از دست زدن به ماسک و آلوده شدن دست‌ها وجود ندارد.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: این مراعات بسیار مفید خواهد بود، زیرا اگر همه ماسک بزنند احتمال اینکه قطرات تنفسی کسی روی دستگیره در و سطوح باشد بسیار کم خواهد شد و به نفع همه است.

 

این روش در بیماری‌های شدید کارساز نیست

 

وی درباره روش پلاسما درمانی و اثربخشی آن توضیح داد: این روش برای درمان سارس، مرس، ابولا و آنفلوانزا به کار گرفته شده و برای انجام آن پادتن‌های فرد بهبود یافته که به میزان کافی پادتن دارد گرفته و به یک بیمار دیگر تزریق می‌شود.

 

شکوهی با بیان اینکه این روش درمان چندان مناسب نیست، گفت: در مواردی که بیماری شدید است، مشکل ویروس نیست، بلکه مشکل مواد ایجاد شده در بدن و تغییرات صورت گرفته در دیواره عروق است که باعث لخته خون می‌شود، به همین خاطر این روش عملاً در بیماری‌های شدید کارساز نیست.

 

این متخصص بیماری‌های عفونی افزود: در مواردی که بیماری شدید نباشد ویروس در مناطقی از بدن زیاد می‌شود که با دادن آنتی بادی به آن مناطق نمی رسیم چون ویروس در خون این افراد درصد پایینی دارد و پادتن ویروس‌های خون را از بین می‌برد پس به طور کلی به احتمال بسیار زیاد پلاسما درمانی درمان مناسبی برای بیماران متوسط و شدید نیست.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین در پاسخ به سوالی درباره احتمال انتقال ویروس کووید ۱۹ از طریق خون دادن گفت: ویروس در داخل خون خیلی کم است و این بیماری از طریق خون منتقل نمی‌شود.

 

وی با بیان اینکه در هیچ کجای دنیا نمی‌توان گفت که ویروس چه زمانی از بین می‌رود، توضیح داد: برای مثال علی رغم اینکه در برخی کشورها فاصله گذاری اجتماعی چندان رعایت نمی‌شود، اما ویروس در حال کم شدن است، درحالی که در برخی جوامع علی رغم رعایت کامل فاصله گذاری اجتماعی همچنان تعداد مرگ و میر بالاست و کسی علت آن را نمی‌داند.

 

شکوهی تاکید کرد: بنابراین رفتار ویروس اصلاً مشخص نیست و درباره اینکه آیا بیماری در کشور دوباره به پیک می‌رسد یا نه نمی‌توان چیزی گفت.

 

وی درباره احتمال ابتلای مجدد افراد بهبود یافته به کرونا یادآور شد: احتمال آن بسیار کم است ولی صد در صد نمی‌توانیم بگوییم چه می‌شود. احتمال خیلی کمی وجود دارد کسی که ویروس را گرفته در فاصله زمانی نزدیک مجدد بیمار شود، ولی ممکن است مثلاً سال آینده به دلیل تغییر رفتار و یا تغییر در ایمنی بدن دوباره مبتلا شود.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، درباره رابطه تغذیه مناسب و مصرف ویتامین‌ها با پیشگیری از بیماری کرونا توضیح داد: اگر کسی کمبودی در ویتامین داشته باشد مثل زینک و ویتامین D و …، احتمال اینکه بیماری را بگیرد و به بیماری شدید تبدیل شود وجود دارد، اما این بدان معنا نیست که اگر این ویتامین‌ها را مصرف کنیم بیماری به ما سرایت نخواهد کرد.

 

وی، مهم‌ترین اقدام برای مقابله با کرونا را جلوگیری از ایجاد بیماری عنوان کرد و گفت: یعنی افراد بیمار چه علامت دار و چه بی علامت نباید با هم تماس داشته باشند و بهترین کار قرنطینه است.

 

شکوهی افزود: قرنطینه آنگونه که در کشور چین انجام شد بهترین کاری است که می‌توان کرد ولی باید دید که آیا کشورها می‌توانند چنین کاری بکنند که عملاً در کشور ما به دلایل اقتصادی و اجتماعی نمی‌توان این کار را انجام داد، پس مجبوریم قرنطینه با درجات پایین‌تر را اعمال کنیم و تمام ارگان‌ها باید تلاششان را بکنند که فاصله گذاری اجتماعی به خوبی انجام شود.

 

وی یادآور شد: برخلاف تصور عموم که می‌گویند کرونا کم شده و درحال از بین رفتن است چنین موردی درست نیست.

 

شکوهی اظهار کرد: متاسفانه الان در جامعه تعداد زیادی از افراد استفاده از ماسک را رعایت نمی‌کنند، نمی‌ترسند، فاصله را رعایت نمی‌کنند و فاصله گذاری اجتماعی در حال از بین رفتن است.

 

این متخصص عفونی افزود: ما پزشکان می‌گوییم که هیچ چیز تمام نشده و هنوز نمی‌دانیم چه می‌شود، هنوز اعداد و ارقام بالایی براثر ابتلا به بیماری به بیمارستانها مراجعه می‌کنند و این خوب نیست.

 

وی تاکید کرد: اگر چه پیدا کردن دارو بسیار مهم است، اما مهمترین مسئله در حال حاضر این است که افراد جامعه به بیماری مبتلا نشوند.

 

در خانه ماندن همچنان مهم‌ترین راه پیشگیری از کرونا

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه برای این بیماری دارویی وجود ندارد، یادآور شد: مطالعاتی برای درمان بیماری در ایران و جاهای دیگر انجام می‌شود تا به نتیجه برسند ولی در حال حاضر بهترین راه قرنطینه و در خانه ماندن است.

 

شکوهی تاکید کرد: این ارگانیسم به صورت قطرات تنفسی از طریق دهان منتشر می‌شود پس حفظ فاصله و نزدیک نشدن به دیگران و ماسک زدن می‌تواند در جلوگیری از ابتلا به این بیماری کمک کننده باشد.

 

وی افزود: این قطرات روی سطوح می‌نشیند و اگر دست به آنها برخورد کند و بعد به دهان و بینی و چشم زده شود منتقل می‌شود، بنابراین باید مرتب دست‌ها با آب و صابون شسته شوند و تا جایی که می‌شود دست‌ها با صورت تماس نداشته باشند.

 

شکوهی گفت: همچنین اگر دست فردی آلوده شد فوراً حداقل به میزان ۲۰ ثانیه با آب و صابون باید شسته شود و یا اینکه همه افراد محلول الکل دار همراه داشته باشند تا فوری اسپری کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Netherlands
۲۱:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۸
0
0
عجب اراجیفی!! ویروس از راه خون در بدن می چرخه چه طور پادن نمی تونه بچرخه!!..درباره هر چیزی که تخصص ندارن نظر میدن..
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->