طالبان یک زوج انگلیسی را آزاد کرد تیم ملی فوتسال افغانستان راهی میانمار شد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) کمپین «اینترنت را قطع نکنید»، تلاش افغان‌ها برای جلوگیری از اجرایی‌شدن فرمان رهبر طالبان ۳۰۰ هزار تبعه خارجی ساکن ایران به سامانه ثنا متصل شدند توضیحات مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی درباره ثبت نام از دانش آموزان اتباع در مدارس + فیلم وزیر صمت با ملابرادر دیدار کرد | تاکید بر گسترش همکاری‌های اقتصادی میان کابل- تهران نشست اقتصادی و تجارتی افغانستان و ایران به میزبانی کابل برگزار شد | تجارت سالانه ۱۰ میلیارد دلاری هدف‌گذاری شد + عکس دیدار هیئت راه آهن ایران با مقامات محلی بلخ | ایران آماده آغاز اقدامات عملی قیمت امروز پول افغانی (چهارشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۴) مجید مرتضایی فهرست نهایی بازیکنان تیم ملی فوتسال افغانستان برای مقدماتی جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۶ را اعلام کرد قیمت امروز پول افغانی (سه‌شنبه ۲۵ شهریور ۱۴۰۴) طالبان دسترسی مردم به خدمات اینترنت فیبرنوری را در استان بلخ افغانستان قطع کردند مدیرکل اتباع خراسان رضوی: بازگشت اتباع افغانستانی فقط از طریق اردوگاه‌ها امکان پذیر است معاون امنیتی استانداری خراسان رضوی: میزان ورود دوباره اتباع غیرمجاز به کشور تقریباً صفر است وزیر صمت در رأس یک هیئت عالی‌رتبه اقتصادی به کابل رفت (۲۴ شهریور ۱۴۰۴) وزارت آموزش پرورش طالبان: ۲۶۸ دانش‌آموز در زلزله شرق افغانستان جان باخته‌اند وزیر خارجه طالبان در گفت‌وگو با مقام قطری: حمله به دوحه نقض آشکار قوانین، عرف‌ها و ارزش‌های بین‌المللی بود قیمت امروز پول افغانی (یکشنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۴) دیدار وزیر خارجه طالبان با هیئت آمریکایی در کابل قیمت امروز پول افغانی (شنبه، ۲۲ شهریور ۱۴۰۴) برگزاری نمایشگاه هنرمندان افغانستانی در کابل، به‌مناسبت سالروز میلاد پیامبر اسلام(ص)
سرخط خبرها

یاراحمدی: در صورت عدم مسئولیت‌پذیری جامعه بین‌المللی ایران در سیاست‌های مهاجرتی خود تجدیدنظر خواهد کرد

  • کد خبر: ۲۹۵۳۹۲
  • ۲۸ مهر ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۱
یاراحمدی: در صورت عدم مسئولیت‌پذیری جامعه بین‌المللی ایران در سیاست‌های مهاجرتی خود تجدیدنظر خواهد کرد
رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور گفت: در صورت عدم مسئولیت پذیری و تقسیم منصفانه بار میزبانی از پناهندگان توسط جامعه بین المللی، جمهوری اسلامی ایران در سیاست‌ها و برنامه‌های مهاجرتی خود تجدیدنظر خواهد کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ نادر یاراحمدی که در راس هیاتی برای شرکت در اجلاس کمیته اجرایی آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد(آکسکام) به ژنو سوئیس سفر کرده است، با هدف تبیین انتظارات دولت جمهوری اسلامی ایران در حوزه پناهندگان، با فیلیپو گرندی کمیسر عالی پناهندگان سازمان ملل دیدار کرد.

در این دیدار که در حاشیه اجلاس اکسکام در ژنو برگزار شد، یار احمدی ضمن قدردانی از حمایت‌های کمیساریا و تلاش‌های دفتر نمایندگی کمیساریا در تهران در حوزه پناهندگان گفت: افزایش جمعیت اتباع خارجی و فشار بر زیرساخت‌های آموزشی، اقتصادی، فرهنگی- اجتماعی، بهداشتی -درمانی از یکسو و همخوانی نداشتن بودجه کمیساریا با نیازمندی‌ها و هزینه‌های پناهندگان در کشور از سوی دیگر موجب مشکلات زیادی شده است.

اولویت ایران اسکان پناهجویان آسیب‌پذیر در کشور ثالث است

وی افزود: اولویت کشور ما اسکان پناهندگان آسیب پذیر در کشورهای ثالث است و این در حالی است که با وجود قول جنابعالی در آخرین سفر خود به ایران (سال ۱۴۰۰) مبنی بر افزایش پناهندگان آسیب پذیر تحت پوشش بیمه، متاسفانه نه تنها افراد تحت پوشش افزایش پیدا نکرد، بلکه از ۱۲۰ هزار نفر به ۹۵ هزار نفر کاهش یافت.

وی تاکید کرد: ضروری است کمیساریا در حمایت‌های خود در حوزه بهداشت و درمان پناهندگان به ایران تجدید نظر کند و حمایت‌ها به صورت محسوس افزایش یابد.

تنها یک درصد از هزینه‌های مهاجران از سوی منابع بین‌المللی تامین می‌شود

یاراحمدی با تاکید بر مهمترین سیاست دولت ایران و کمیساریا که بازگشت داوطلبانه پناهندگان است، خواستار افزایش سهمیه اسکان مجدد پناهندگان در کشورهای ثالث شد و افزود: بر اساس برآوردها، چیزی کمتر از یک درصد هزینه‌های جاری پناهندگان در ایران از سوی منابع بین‌المللی تامین می‌شود و امکان میزبانی بیشتر از اتباع افغانستانی وجود ندارد و آنها باید به کشور خود بازگردند.

یاراحمدی خاطر نشان کرد: در صورت عدم مسئولیت پذیری و تقسیم منصفانه بار میزبانی از پناهندگان توسط جامعه بین المللی، جمهوری اسلامی ایران در سیاست‌ها و برنامه‌های مهاجرتی خود تجدیدنظر خواهد کرد.

رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور تصریح کرد: باید توجه داشت مسائل سیاسی از جمله تحریم نباید حوزه فعالیت‌های بشردوستانه را تحت تأثیر قرار دهد، بنابراین با توجه به جدا بودن موضوعات بشردوستانه از مسائل سیاسی، جمهوری اسلامی ایران آماده همکاری با حامیان مالی برای حمایت از پناهندگان در کشور است.

کمیساریا باید هزینه‌های تحصیلی دانش‌آموزان مهاجر را تامین کند

وی اضافه کرد: با توجه به فشار مضاعف بر سیستم آموزشی کشور به دلیل تحصیل رایگان اتباع افغانستانی در کشور ضروری است تا کمیساریا بودجه مربوط به پوشش هزینه‌های مربوط به تحصیل آنها از جمله ساخت مدرسه جدید، بهسازی و تجهیز مدارس و تأمین هزینه.های معلم را افزایش دهد.

یاراحمدی اظهار داشت: برای تحصیل دانش آموزان اتباع خارجی ۲۵ هزار کلاس درس نیاز است، اما از سال ۲۰۲۱ میلادی تاکنون تنها ۲۱ مدرسه با حمایت کمیساریای پناهندگان در کشور ساخته شده است و این تعداد پاسخگوی نیازها نیست.

کمک‌های بین‌المللی در ۴۰ سال گذشته متناسب با هزینه‌های ایران برای مهاجران نبوده است

فیلیپو گرندی با قدردانی از سیاست‌های ارزنده دولت جمهوری اسلامی ایران در ارائه خدمات به پناهندگان در زمینه‌های مختلف آموزشی، بهداشت و درمان اذعان داشت: با افزایش تعداد اتباع افغانستانی شرایط دولت ایران سخت تر شده است در حالی که کمک‌ها متناسب با خدمات ارائه شده به پناهندگان در این ۴۰ سال نبوده است.

وی گفت: با وجود شرایط سخت جهان اطمینان می‌دهم که حتما به تلاشهای خود برای جذب منابع ادامه خواهم داد و همه مسیرهای ممکن از جمله بخش خصوصی و توسعه محور را در نظر خواهم داشت.

این در حالی است که هفتاد و پنجمین نشست سالانه کمیته اجرائی آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد (اکسکام) در مقر سازمان ملل در ژنو برگزار شد؛ این نشست هر ساله با حضور مقامات عالی رتبه کشورها و نمایندگان سازمان‌های بین‌المللی در ارتباط با موضوع پناهندگان برگزار می‌شود.

در این نشست سالیانه نمایندگان و مقامات کشورهای مختلف در خصوص تعهدات جامعه بین‌المللی برای حمایت از پناهندگان و کشورهای میزبان آنان و برنامه‌های کمیساریا به ایراد سخنرانی می‌پردازند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->