نخستین پرواز مشهد به کویته؛ گامی مؤثر در توسعه روابط ایران و پاکستان آخرین وضعیت تردد و تصادفات در مسیر‌های منتهی به مرز‌های خروجی اربعین مصدومیت ۹ نفر در تصادف شبانه در محور نیشابور - مشهد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) ۳۰ مصدوم در پی خروج قطار از ریل در مسیر کرمان _ زرند (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) مأمور پلیس آستانه اشرفیه در درگیری با قاتل مسلح به شهادت رسید (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) قطار تهران - کرمان از ریل خارج شد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت‌جام خسارت نداشت (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت جام را لرزاند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۴ شرور تهران با شلیک پلیس دستگیر شدند زلزله تهران را لرزاند | واکنش موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران به اعلام نشدن زمین لرزه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) کلثوم اکبری قاتل ۱۱ شوهر در دادگاه | ماجرای قتل‌ها چه بود؟ نوروفیدبک برای چه کسانی مناسب است - 5 متخصص زبده نوروفیدبک قوچان، خنک‌ترین شهر ایران در بامداد امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) غرب استان تهران لرزید (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) تسکین درد‌های معده و روده با این دانه تابستانی استفاده از دم‍پایی در پیاده روی اربعین مناسب نیست هشدار وزارت بهداشت نسبت به مخاطرات تابش مستقیم نور خورشید شرایط دریافت مستمری توسط بازماندگان + نحوه محاسبه میزان مستمری تمامی امتحانات علوم پزشکی دانشگاه آزاد حضوری شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: شهادت حق شهید کاظمی بود و حیف بود که این مقام نصیب او نشود ۷ زائر ایرانی در تصادف ون با تریلی در ناصریه عراق مصدوم شدند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۵۷۰۰ مجروح در جنگ اخیر | وزیر بهداشت خواستار پیگیری بین‌المللی جنایات رژیم صهیونیستی شد شروع اعزام‌های حج عمره از ابتدای شهریور | حضور پررنگ بانوان در لیست زائران وزیر آموزش و پرورش: بازنشستگان ۱۴۰۳ در اولویت پرداخت پاداش قرار دارند | پیگیری قرارداد کار معین معلمان خرید خدمات بیشترین علت نیاز زائران به امدادرسانی در پیاده‌روی اربعین، تصادفات جاده‌ای است پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دما در شمال و غرب کشور سازمان هواپیمایی کشوری درباره‌ی تهیه بلیت پرواز‌های اربعین اطلاعیه صادر کرد آیا شیرین‌کننده‌های غذایی، بلوغ را در کودکان تسریع می‌کنند؟ چگونه احساس تشنگی را در پیاده‌روی اربعین کاهش دهیم؟
سرخط خبرها

اختلاف خانوادگی، رتبه نخست علل خودکشی در مشهد

  • کد خبر: ۲۹۶۰۵۸
  • ۰۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۶
اختلاف خانوادگی، رتبه نخست علل خودکشی در مشهد
بررسی آمار خودکشی در دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد نشان می‌دهد که اختلافات خانوادگی با ۷۰ درصد بیشترین عامل رسیدن افراد به مرز خودکشی است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ برخلاف تصور عمومی که مباحث اقتصادی را از مهم‌ترین دلایلی می‌دانند که افراد را به سمت خودکشی سوق می‌دهد، بررسی آمار خودکشی در دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد نشان می‌دهد که اختلافات خانوادگی با ۷۰ درصد بیشترین عامل رسیدن افراد به مرز خودکشی است و این موضوع در همه گروه‌های سنی مشاهده شده است. در این میان افراد کم‌سن و‌سال بیشتر از دیگران در معرض خطر هستند؛ موضوعی که یک بار دیگر اهمیت توجه خانواده‌ها به فرزندانشان را نشان می‌دهد.

دیروز برای نخستین‌بار در مشهد نشست آموزشی متفاوتی برگزار شد. در این نشست خبرنگاران برخلاف همه برنامه‌های خبری مهمان بودند و دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد با همکاری اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و خانه مطبوعات و رسانه‌های خراسان‌رضوی، نقش میزبان را ایفا می‌کردند تا در این نشست آموزشی چگونگی انعکاس صحیح اخبار خودکشی بررسی شود. 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان‌رضوی در این نشست با بیان اینکه خودکشی یک پدیده جهانی است و همه کشور‌ها با آن دست‌به‌گریبان‌اند، گفت: من نمی‌دانستم رسانه‌ها و شبکه‌های مجازی در انتشار اخبار خودکشی چقدر مؤثرند، تا اینکه در یک آموزشگاه خصوصی دختری خودکشی کرد؛ بعد از این ماجرا دوستانش در فضای‌مجازی با ادبیات مخصوصی عمل او را ستودند. بعد از این اقدام، در کمتر از یک هفته دومین خودکشی در این آموزشگاه رخ داد.

نگفته‌ایم اخبار خودکشی منتشر نشود

محمد حسین‌زاده افزود: گاهی انتشار نامناسب اخبار حوزه خودکشی می‌تواند افرادی را که به این موضوع فکر می‌کنند، اما تردید دارند به انجام این عمل قبیح تشویق کند.
وی با بیان اینکه قلم اصحاب رسانه در مرگ و زندگی دیگران مؤثر است، بیان کرد: ما نمی‌گوییم اخبار حوزه خودکشی منتشر نشود، اما باید به‌گونه‌ای انتشار یابد که منجر به پیشگیری شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان‌رضوی با انتقاد از واژه «مرگ خودخواسته» که در سال‌های گذشته در برخی رسانه‌ها نیز استفاده می‌شود، تصریح کرد: این عبارت نادرست و خسارت‌بار است و یک عمل قبیح را یک عمل سفید نشان می‌دهد. 
وی با بیان اینکه امروز در بسیاری از فیلم‌ها، سریال‌ها و کتاب‌ها از موضوع خودکشی قبح‌زدایی شده است، بیان کرد: یکی از کتاب‌های ترجمه‌شده پرفروش در بازار کتاب ایران «مغازه خودکشی» است که در ظاهر و باطن به ترویج خودکشی می‌پردازد.

نباید مردد‌ها را تشویق کرد

مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد نیز در این نشست گفت: امروز در جهان صد‌ها مقاله و پژوهش انجام شده است که گزارشگری از اخبار خودکشی باید مسئولانه باشد و نباید به‌گونه‌ای منتشر شود که منجر به تشویق مردد‌ها باشد و اگر امروز رسانه‌ای در جهان نکات و یافته‌های علمی را در حوزه پوشش خبر خودکشی رعایت نکند، توبیخ می‌شود.

دکتر ندا اخروی در ادامه به بررسی آمار خودکشی‌ها در مشهد و ایران پرداخت و بیان کرد: اختلافات خانوادگی در‌صدر دلایل خودکشی افراد قرار دارد و مباحث اقتصادی در رتبه دوم است؛ همچنین شکست عاطفی و اختلالات روان‌پزشکی در رتبه‌های بعدی قرار دارند.
وی درباره هزینه بالای استفاده از روان‌شناسان و متخصصان این حوزه تصریح کرد: در حاشیه شهر مشهد مراکزی با عنوان سراج راه‌اندازی شده است که روان‌شناس و مددکاران به افرادی که اقدام به خودکشی کرده‌اند و از سوی مرکز بهداشت استان معرفی شوند، به‌صورت رایگان خدمات می‌دهد.

خبرنگار تخصصی حوادث نداریم

مدیرعامل اسبق خانه مطبوعات نیز در این نشست مقدماتی درباره نحوه انتشار اخبار حوزه خودکشی ارائه کرد و گفت: در واقع برای ریشه‌یابی خودکشی‌ها باید به‌سراغ حوزه‌های مختلف سیاسی، فرهنگی و اجتماعی رفت.

علی محدث با اشاره به جای خالی خبرنگاران تخصصی حوزه خودکشی در رسانه‌های استان به مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان‌رضوی پیشنهاد داد سازوکاری در‌این‌خصوص اندیشیده شود تا برای اولین‌بار در کشور خبرنگاران ویژه حوزه خودکشی، حوادث و قتل در مشهد داشته باشیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان‌رضوی این پیشنهاد را اقدامی مثبت برشمرد و پیشنهاد کرد کمیته‌ای زیر نظر خانه مطبوعات استان در‌این‌خصوص تشکیل شود و خبرنگاران این حوزه امتیاز‌ها و دسترسی‌های ویژه‌ای داشته باشند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->