پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳)| قله نوردی شاخص بورس ادامه دارد؟ تکذیب گمانه‌زنی‌های افزایش قیمت بنزین (۲ دی ۱۴۰۳) برای خرید آهن‌آلات در مشهد چه باید کرد؟ انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن ماجرای برنج‌های وارداتی آلوده چیست؟ نقد‌های مردمی به عرضه روغن‌موتور‌های بی‌کیفیت در مشهد قیمت خودرو‌های خارجی رشد ۳ تا ۳۵ میلیون تومانی پیدا کرد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های داخلی در مسیر کاهش (۲ دی ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۷ اتوماتیک یک میلیارد و ۳۵ میلیون تومان موتور بورس با بزرگان بازار روشن ماند | گزارش وضعیت بازار سهام (۲ دی ۱۴۰۳) نرخ طلا و سکه در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) حجم مخازن سد‌های خراسان رضوی، فقط ۱۴ درصد! اداره کل صمت خراسان رضوی طی ۸ ماه ابتدایی ۱۴۰۳ رتبه سوم کشور در تعداد پرونده کشف کالای قاچاق را کسب کرده است ۹ مزرعه ماهی خاویاری در خراسان رضوی فعال است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲ دی ۱۴۰۳) | ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و طلا آغاز عرضه سنگین دلار، تتر و درهم از فردا (۳ دی ۱۴۰۳) قانون پیش فروش مسکن اصلاح می‌شود جلسه مجلس با همتی و فرزین برای بررسی افزایش قیمت ارز، سه‌شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) برگزار می‌شود کدام آپارتمان‌ها در وضعیت رکود بازار مسکن خریدار دارند؟ (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | عبده تبریزی: قیمت پایین برق و گاز اقتصاد ایران را آشفته کرده است دلار حواله از ۶۳ هزار تومان عبور کرد (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | قالیباف: گرانی‌های قیمت ارز و کمبود برق و گاز این روزها مشکلات زیادی برای مردم ایجاد کرده است زیان ۲۵۰ همتی صنایع درپی قطعی برق برنامه‌های مجلس برای حمایت از بورس چیست؟ |رونق بازار سرمایه با بازار توافقی ارز دستور پزشکیان برای تسریع در پرداخت وام ازدواج سرنوشت نامعلوم تعهدات مالی سفرهای استانی دولت سیزدهم به خراسان رضوی واریز سود به حساب بیش از ۲۰ میلیون سهامدار در پاییز ۱۴۰۳ جلسه غیرعلنی مجلس در مورد نوسانات نرخ ارز برگزار شد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) | هویج کیلویی ۱۰ هزار تومان
سرخط خبرها

مالیات بر ارزش افزوده در خراسان رضوی طی شش‌ماهه اول ۱۴۰۳ چگونه خرج شد؟

  • کد خبر: ۲۹۶۲۶۱
  • ۰۳ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۱
مالیات بر ارزش افزوده در خراسان رضوی طی شش‌ماهه اول ۱۴۰۳ چگونه خرج شد؟
اول به این سؤال که ۱۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده کجا و چطور خرج می‌شود، پاسخ می‌دهیم و در ادامه، از زبان مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی، درباره وضعیت استان در نیمه نخست سال می‌نویسیم.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بلیت می‌خرید، رستوران می‌روید، محصولات خوراکی و غیرخوراکی می‌خرید، یک وجه مشترک در اغلب فاکتور‌ها می‌بینید؛ ۱۰ درصد مالیات بر ارزش‌افزوده. حالا این ۱۰ درصد کجا و چطور خرج می‌شود؟ اول به این سؤال پاسخ می‌دهیم و در ادامه از زبان مدیر کل امور مالیاتی خراسان رضوی، درباره وضعیت استان در نیمه نخست سال می‌نویسیم. از ۱۰ درصد، ۴ درصد با نام «عوارض بر ارزش افزوده»؛ سهم شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان است.

۶ درصد باقی‌مانده با عنوان «مالیات بر ارزش افزوده» است که از این میزان یک‌درصد مربوط به بخش سلامت و یک‌درصد ترمیم حقوق بازنشستگان است که به‌طور مستقیم در استان هزینه می‌شود و ۴ درصد باقی‌مانده نیز به خزانه دولت واریز می‌شود. بد نیست این نکته را هم اضافه کنیم که قانون مالیات بر ارزش افزوده از سال ۱۳۸۷ در کشور به مرحله اجرا درآمد و به موجب قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور و به‌منظور تأمین منابع لازم برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان لشکری، کشوری و صندوق فولاد، نرخ مالیات بر ارزش افزوده در سال ۱۴۰۳ به میزان یک‌واحد درصد (از ۹% به ۱۰%) افزایش یافته است.

افزایش ۷۶ درصدی عوارض پرداختی

«مبلغ واریزی عوارض ارزش‌افزوده به حساب شهرداری‌ها در نیمه نخست سال، نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸۴ درصد افزایش یافته و به بیش از ۲ هزار و ۷۳۳ میلیارد تومان رسیده است.» این برشی از صحبت‌های مدیر کل امور مالیاتی خراسان رضوی درباره عملکرد این اداره کل در تسهیم عوارض ارزش افزوده استان است.

شاکر رضا مریدی در گفتگو با شهرآرا افزود: در شش ماه اول امسال از مالیات بر ارزش افزوده، حدود ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به حساب شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و فرمانداری‌های استان با هدف توسعه و آبادانی شهر‌ها و روستا‌ها به‌طور مستقیم واریز شده که نسبت به سال قبل ۷۶ درصد رشد داشته است. 

او درباره نحوه هزینه‌کرد مالیات و عوارض بر ارزش افزوده اظهار کرد: یکی از دغدغه‌های شهرداری‌ها و دهیاری‌ها تأمین درآمد پایدار است. بخش درخورتوجهی از درآمد‌های حاصل از مالیات بر ارزش افزوده به شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در مسیر تأمین این درآمد‌ها استفاده می‌شود. همچنین درآمد حاصل از وصول مالیات بر ارزش افزوده در هر منطقه فقط در راستای عمران و آبادانی همان محل صرف می‌شود، پس تلاش شهروندان در تحقق درآمد‌های مالیاتی، رابطه مستقیمی با توسعه و پیشرفت آن منطقه خواهد داشت. 

ترمیم حقوق بازنشستگان

«در شش ماه نخست امسال از محل مالیات بر ارزش افزوده، حدود ۳۰۰ میلیارد تومان برای ترمیم حقوق بازنشستگان خراسان رضوی برای نخستین‌بار پرداخت شد.» مدیر کل امور مالیاتی خراسان رضوی، با تأکید بر این موضوع افزود: طبق حکم قانون بودجه کشور در هر سال یک‌درصد از مالیات بر ارزش افزوده صرف ترمیم حقوق بازنشستگان می‌شود. مریدی افزود: برای نخستین‌بار امسال یک‌درصد از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده به حساب اداره کل تأمین اجتماعی استان برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان واریز شد. 

به گفته او برای افزایش مستمری بازنشستگان در طرح ترمیم و متناسب‌سازی حقوق آنها قرار شد که یک‌درصد به نرخ مالیات بر ارزش افزوده اضافه شود و از ۹ درصد قبلی به ۱۰ درصد در امسال افزایش یابد. مدیر کل امور مالیاتی خراسان رضوی بر اختصاص یک‌درصد از درآمد ارزش افزوده به بخش سلامت تأکید کرد و افزود: این بخش باعنوان مالیات سلامت به پوشش درمان افراد ساکن در روستاها، شهر‌ها و جامعه عشایری، تکمیل و تأمین تجهیزات بیمارستانی و مراکز بهداشتی و درمانی با اولویت بیمارستان‌های مناطق توسعه نیافته، ارتقای سطح بیمه بیماران صعب‌العلاج و افراد زیرپوشش نهاد‌های حمایتی خارج از روستا‌ها و شهر‌ها به وزارت بهداشت و درمان تخصیص می‌یابد که نقش مؤثری درطرح تحول سلامت ایفا کرده است. 

به گفته مریدی از ۱۰ درصد عوارض و مالیات بر ارزش افزوده ۰.۲۷ درصد مربوط به ورزش‌های همگانی است که در نیمه نخست امسال ۹۸ میلیارد تومان بوده است. این مبلغ به حساب اداره‌کل ورزش‌وجوانان و آموزش و پرورش واریز می‌شود. او درباره علت تفاوت مبلغ یک‌درصد در بخش سلامت و بخش ترمیم حقوق گفت: موضوع ترمیم حقوق از سال ۱۴۰۳ وارد قانون بودجه شده و فقط مربوط به اظهارنامه‌های امسال است، اما بخش سلامت از گذشته در قانون بوده و ممکن است بخشی از آن مربوط به اظهارنامه‌های زمستان سال قبل بوده که امسال وصول شده است.

مالیات بر ارزش افزوده خراسان رضوی، در شش ماهه اول امسال چگونه خرج شد؟

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->