پرواز قیمت طلا در مشهد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | صعود دلار به کانال ۸۴ هزار تومان آغازبه‌کار نهمین نمایشگاه تخصصی طلا، جواهر، نقره و گوهرسنگ‌ها از ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ در مشهد قرعه‌کشی ایران‌خودرو امروز (یکشنبه، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تعداد کل شرکت‌کنندگان قرعه‌کشی ایران‌خودرو اعلام شد کاهش ۵۰ درصدی قیمت تخم مرغ | قیمت مصوب هفته آینده اعلام می‌شود (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) سهم ۸ درصدی گمرک شهید رجایی از کل واردات کالا‌های اساسی هشدار شرکت توانیر درباره قطعی برق قیمت طلای آب‌شده پشت مرز سرنوشت‌ساز (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) پهلوگیری اولین کشتی در اسکله شهید رجایی بعد از حادثه انفجار در این بندر بررسی وضعیت پرواز‌های مشهد به بندرعباس، یک روز پس از حادثه بندر شهید رجایی (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز بخشش جرائم بیمه شخص ثالث از امروز (یکشنبه، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | لوبیاسبز را کیلویی چند بخریم؟ کدام صنایع مورد توجه سهام‌داران بورس هستند؟ بازار مسکن در آستانه تغییر | فروشندگان و خریداران دست نگه داشته‌اند (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) سموم، آفت صادرات محصولات کشاورزی از خراسان رضوی شناسایی ۷۵۰ استخر غیرمجاز در نیشابور خراسان رضوی پایش مستمر بازار در مشهد | کشف تخلفات اقتصادی به ارزش بیش از ۲۶ هزار میلیارد ریال در خراسان رضوی قطعی ۶ ساعته برق در برخی از محلات مشهد| خاموشی با رکوردشکنی! (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) چه خبر از بازار حبوبات؟ | لوبیاچیتی دوباره اوج گرفت ریزش ۲۰ تا ۹۵ میلیونی قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) افت یکپارچه قیمت خودرو‌های داخلی (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) | کاهش ۳۶ میلیونی قیمت شاهین دلار به کانال ۸۰ هزار تومان بازگشت (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + علت خراسان رضوی، الگوی خصوصی‌سازی صنایع در کشور است | جذب حداکثری دانشجویان به مراکز فنی‌وحرفه‌ای در طرح «ایران ماهر» جشن بزرگ تجلیل از کارگران نمونه استان برگزار شد | فعالیت ۱۳۴۶ تشکل کارگری و کارفرمایی در خراسان رضوی + فیلم تعادل بورس در روز مذاکرات | گزارش وضعیت بازار سهام (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش اقبال مردم به نسل جدید کولر‌ها با مصرف انرژی کمتر و بازدهی بیشتر | قیمت کولر در مشهد نسبت به سال گذشته تغییر محسوسی نداشته است ۱۳۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی خراسان رضوی، زیر کشت گندم است قیمت امروز طلا و سکه در مشهد اعلام شد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

کاهش بهای دلار عامل اصلی افت قیمت سکه

  • کد خبر: ۲۹۶۹۲
  • ۲۰ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۷
کاهش بهای دلار عامل اصلی افت قیمت سکه
در سومین روز هفته، سکه به زیر کانال مهم ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی رفت و دلار نه تنها نتوانست به بالای محدوده ۱۷ هزار و ۷۰۰ تومانی برود، بلکه در معرض نزول قیمت قرار گرفت.
به گزارش شهرآرانیوز، روز دوشنبه، سکه تمام بهار آزادی ۷۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۷ میلیون و ۲۶۰ هزار تومان رسید. عامل اصلی افت قیمت سکه تمام، کاهش بهای دلار بود. روز گذشته شاخص ارزی ۱۰۰ تومان افت قیمت را تجربه کرد و روی عدد ۱۷ هزار و ۵۸۰ تومان قرار گرفت. در کنار این، دیروز اونس طلا نیز زیر مرز هزار و ۷۰۰ دلاری باقی ماند تا از این سو قیمت سکه تمام تحریک نشود.

ضربه دلار به سکه تمام
افت قیمت سکه برای برخی تحلیلگران فنی اهمیت زیادی داشت. تحلیلگران فنی شکست کانال ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی را برای بازار مهم دانسته و این مسئله را سیگنال مهمی به معامله‌گران عنوان می‌کردند. از نظر آنها، شکست این کانال منجر به این می‌شود که انتظارات کاهشی در بازار فعال‌تر شوند و قیمت به سوی ابتدای کانال ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی و مرز ۷ میلیونی حرکت کند. آنچه مسلم است در صورتی که روند روز گذشته تغییر نکند و فلز گرانبهای داخلی به بالای کانال ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بازنگردد، انتظارات کاهشی به مرور بر بازار غالب خواهند شد.

یکی از شانس‌هایی که می‌تواند قیمت سکه را در شرایط کنونی از نزول بیشتر در امان نگه دارد، افزایش بهای طلای جهانی و برگشت دوباره آن به بالای کانال هزار و ۷۰۰ دلاری است. طلا دیروز افزایشی بود، ولی حداقل تا ساعت ۴ بعدازظهر قدرت آن را نشان نداد که از مرز هزار و ۷۰۰ دلاری عبور کند.
 
در این شرایط، نزول بهای دلار بود که بیشتر توجه معامله‌گران و بازیگران سکه را به خود جلب کرد. دلار با اینکه از محدوده ۱۷ هزار و ۷۰۰ تومان دور شد، ولی تا زمانی که بالای مرز ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان قرار دارد، همچنان از نگاه معامله‌گران فنی شانس صعود آن منتفی نیست. با این حال، در بازار ارز در روز‌های اخیر تقاضای زیادی وجود ندارد و حجم معاملات محدودتر از گذشته شده است.

به گفته برخی معامله‌گران همین عامل هم موجب شده است که تناسب قیمت دلار بازار داخلی با بازار‌های همسایه برهم بخورد. به‌عنوان مثال، ارزش دلار با توجه به نرخ درهم درحال‌حاضر بالای ۱۷ هزار و ۸۰۰ تومان است و در شهر‌های مرزی نیز به‌جز هرات افغانستان، نرخ‌های بالاتری برای دلار ثبت می‌شود. با این حال، در بازار داخلی تقاضای نقدی زیادی وجود ندارد و همین عامل موجب شده است که در خردادماه نوسانات قیمتی کاهش پیدا کند.

در این میان، برخی فعالان باور دارند، آنچه موجب شده است که وضعیت بازار ارز آرام‌تر شود، بهبود سمت عرضه ارز بوده است. از نظر آن‌ها بالا آمدن قیمت دلار در سامانه نیما یکی از عواملی است که انگیزه عرضه ارز را افزایش داد و در کنار این، در بازار حواله نیز نرخ حواله درهم به‌رغم رشد زیاد همچنان نتوانسته است کانال ۵ هزار تومانی را بشکند.

در روزی که قیمت دلار در بازار آزاد کاهشی بود، قیمت این ارز بر تابلوی صرافی‌های بانکی تغییر نکرد. روز گذشته هر دلار بر تابلوی صرافی ملی قیمت ۱۶ هزار و ۹۳۰ تومان داشت که مشابه با روز یکشنبه بود. برخی فعالان با توجه به نوع قیمت‌گذاری این صرافی‌ها عنوان می‌کردند که بازارساز در درجه اول بیشتر به‌دنبال مدیریت نوسان قیمت‌هاست و پس از موفقیت در این هدف، سعی می‌کند که قیمت‌ها را به آرامی پایین‌تر ببرد.

با این حال، نباید از خاطر برد که خواست بازارساز یکسوی ماجراست و خواست بازار در سوی دیگر قرار دارد. در واقع اگر بار دیگر تقاضا در بازار بیشتر شود، شاید بازارساز نتواند خواست خود مبنی‌بر مدیریت نوسانات و افت قیمت‌ها را پیگیری کند. یکی از فعالان بازار باور داشت، یکی از عواملی که منجر به کاهش حجم معاملات شده است، شایعاتی است که در بازار مبنی‌بر کاهش تنش‌ها میان ایران و امریکا منتشر می‌شود. این شایعات به خصوص پس از تبادل زندانیان بین دو کشور برجسته شده است. با این حال، همچنان بیشتر فعالان بر این موضوع اصرار دارند که سمت عرضه تقویت شده و همین عامل زمینه‌ساز کاهش تغییرات قیمتی شده است.

منبع: دنیای اقتصاد
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->