یارانه‌ها سال آینده افزایش می‌یابد؟ ثبات قیمت سیب زمینی از اوایل اسفند ۱۴۰۳ | عرضه قطره چکانی به بازار؛ ممنوع تکمیل ۳۲۹ طرح آموزشی؛ ثمره سفر رییس جمهور به خوزستان معامله ۸۲ میلیون دلار در بازار ارز تجاری امروز (پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳) وزیر صنعت، معدن و تجارت با وزیر انرژی عمان دیدار و گفت‌و‌گو کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) ۷۰درصد کارگران نسخه قرارداد ندارند وزیر نیرو: تابستان ۱۴۰۴ قطعی برق نخواهیم داشت بی‌برقی، ۲۵۰ همت خسارت به بخش صنعت وارد کرد طرح جدید مرکز آمار ایران برای محاسبه دقیق تعداد زائران در خراسان رضوی + فیلم نرخ سکه از مرز ۶۰ میلیون تومان عبور کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) تکلیف پوشش بیمه موتورسواران در روز‌های بارانی به کجا رسید؟ ۱۲۵ میلیون دلار در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران معامله شد مجلس با کاهش مبلغ وام ساخت مسکن به ۶۵۰ میلیون تومان مخالفت کرد عرضه اولیه یک شرکت مشهدی در بورس، دوشنبه آینده (۸ بهمن ۱۴۰۳) | حسابمان را برای عرضه اولیه «محتشم» چقدر شارژ کنیم؟ تاثیر نظافت صنعتی بر افزایش بهداشت و ایمنی محیط کار و کارکنان بیش از پنج هزار و ۸۰۰ تن گوشت تنظیم‌بازار در خراسان رضوی توزیع شد تهرانی‌ها ۲برابر الگو، مصرف آب دارند | هر تهرانی در شبانه‌روز، ۲۵۰ لیتر آب مصرف می‌کند لزوم همکاری دولت در ساخت مسکن کارگری افزایش قیمت طلا و سکه در مشهد | سکه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان گران‌تر شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی در بازار آزاد (۴ بهمن ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۴ بهمن ۱۴۰۳) | ساینا ۴۷۷ میلیون تومان رقم تخفیف نمایشگاه‌های بهاره امسال مشخص شد | برگزاری نمایشگاه بهاره از ۱۰ تا ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ دلار وارد کانال ۸۳ هزار تومان شد | جهش طلا به کانال ۵.۵ میلیون تومان (۴ بهمن ۱۴۰۳) صادرات ۴۹۳ هزار تن محصولات کشاورزی خراسان رضوی به کشور‌های خارجی رشد طلا در سایه تعرفه‌گذاری‌های جدید ترامپ با حذف ارز نیمایی، ارز مسافرتی با چه نرخی عرضه می‌شود؟ ویدئو | قیمت دلاری مسکن با لحاظ «افت قدرت خرید دلار» چقدر است؟ ناترازی انرژی تولیدات کاشی و سرامیک را کاهش داده است کاهش ارزش گمرکی ۱۰مدل خودرو وارداتی | خودروهای خارجی ارزان می‌شوند؟
سرخط خبرها

کاهش بهای دلار عامل اصلی افت قیمت سکه

  • کد خبر: ۲۹۶۹۲
  • ۲۰ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۷
کاهش بهای دلار عامل اصلی افت قیمت سکه
در سومین روز هفته، سکه به زیر کانال مهم ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی رفت و دلار نه تنها نتوانست به بالای محدوده ۱۷ هزار و ۷۰۰ تومانی برود، بلکه در معرض نزول قیمت قرار گرفت.
به گزارش شهرآرانیوز، روز دوشنبه، سکه تمام بهار آزادی ۷۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۷ میلیون و ۲۶۰ هزار تومان رسید. عامل اصلی افت قیمت سکه تمام، کاهش بهای دلار بود. روز گذشته شاخص ارزی ۱۰۰ تومان افت قیمت را تجربه کرد و روی عدد ۱۷ هزار و ۵۸۰ تومان قرار گرفت. در کنار این، دیروز اونس طلا نیز زیر مرز هزار و ۷۰۰ دلاری باقی ماند تا از این سو قیمت سکه تمام تحریک نشود.

ضربه دلار به سکه تمام
افت قیمت سکه برای برخی تحلیلگران فنی اهمیت زیادی داشت. تحلیلگران فنی شکست کانال ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی را برای بازار مهم دانسته و این مسئله را سیگنال مهمی به معامله‌گران عنوان می‌کردند. از نظر آنها، شکست این کانال منجر به این می‌شود که انتظارات کاهشی در بازار فعال‌تر شوند و قیمت به سوی ابتدای کانال ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی و مرز ۷ میلیونی حرکت کند. آنچه مسلم است در صورتی که روند روز گذشته تغییر نکند و فلز گرانبهای داخلی به بالای کانال ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بازنگردد، انتظارات کاهشی به مرور بر بازار غالب خواهند شد.

یکی از شانس‌هایی که می‌تواند قیمت سکه را در شرایط کنونی از نزول بیشتر در امان نگه دارد، افزایش بهای طلای جهانی و برگشت دوباره آن به بالای کانال هزار و ۷۰۰ دلاری است. طلا دیروز افزایشی بود، ولی حداقل تا ساعت ۴ بعدازظهر قدرت آن را نشان نداد که از مرز هزار و ۷۰۰ دلاری عبور کند.
 
در این شرایط، نزول بهای دلار بود که بیشتر توجه معامله‌گران و بازیگران سکه را به خود جلب کرد. دلار با اینکه از محدوده ۱۷ هزار و ۷۰۰ تومان دور شد، ولی تا زمانی که بالای مرز ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان قرار دارد، همچنان از نگاه معامله‌گران فنی شانس صعود آن منتفی نیست. با این حال، در بازار ارز در روز‌های اخیر تقاضای زیادی وجود ندارد و حجم معاملات محدودتر از گذشته شده است.

به گفته برخی معامله‌گران همین عامل هم موجب شده است که تناسب قیمت دلار بازار داخلی با بازار‌های همسایه برهم بخورد. به‌عنوان مثال، ارزش دلار با توجه به نرخ درهم درحال‌حاضر بالای ۱۷ هزار و ۸۰۰ تومان است و در شهر‌های مرزی نیز به‌جز هرات افغانستان، نرخ‌های بالاتری برای دلار ثبت می‌شود. با این حال، در بازار داخلی تقاضای نقدی زیادی وجود ندارد و همین عامل موجب شده است که در خردادماه نوسانات قیمتی کاهش پیدا کند.

در این میان، برخی فعالان باور دارند، آنچه موجب شده است که وضعیت بازار ارز آرام‌تر شود، بهبود سمت عرضه ارز بوده است. از نظر آن‌ها بالا آمدن قیمت دلار در سامانه نیما یکی از عواملی است که انگیزه عرضه ارز را افزایش داد و در کنار این، در بازار حواله نیز نرخ حواله درهم به‌رغم رشد زیاد همچنان نتوانسته است کانال ۵ هزار تومانی را بشکند.

در روزی که قیمت دلار در بازار آزاد کاهشی بود، قیمت این ارز بر تابلوی صرافی‌های بانکی تغییر نکرد. روز گذشته هر دلار بر تابلوی صرافی ملی قیمت ۱۶ هزار و ۹۳۰ تومان داشت که مشابه با روز یکشنبه بود. برخی فعالان با توجه به نوع قیمت‌گذاری این صرافی‌ها عنوان می‌کردند که بازارساز در درجه اول بیشتر به‌دنبال مدیریت نوسان قیمت‌هاست و پس از موفقیت در این هدف، سعی می‌کند که قیمت‌ها را به آرامی پایین‌تر ببرد.

با این حال، نباید از خاطر برد که خواست بازارساز یکسوی ماجراست و خواست بازار در سوی دیگر قرار دارد. در واقع اگر بار دیگر تقاضا در بازار بیشتر شود، شاید بازارساز نتواند خواست خود مبنی‌بر مدیریت نوسانات و افت قیمت‌ها را پیگیری کند. یکی از فعالان بازار باور داشت، یکی از عواملی که منجر به کاهش حجم معاملات شده است، شایعاتی است که در بازار مبنی‌بر کاهش تنش‌ها میان ایران و امریکا منتشر می‌شود. این شایعات به خصوص پس از تبادل زندانیان بین دو کشور برجسته شده است. با این حال، همچنان بیشتر فعالان بر این موضوع اصرار دارند که سمت عرضه تقویت شده و همین عامل زمینه‌ساز کاهش تغییرات قیمتی شده است.

منبع: دنیای اقتصاد
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->