لاریجانی: اگر آمریکا اشتباه کند، ایران به سمت سلاح هسته‌ای می‌رود اطلاعیه سپاه درباره توقیف دو نفتکش متخلف در خلیج فارس سخنگوی دولت: با متخلفان حادثه واژگونی اتوبوس کرمان - مشهد برخورد می‌شود عراقچی: اجازه نمی‌دهیم کسی با زبان زور با ما صحبت کند گفت‌وگو تلفنی مسعود پزشکیان با رئیس جمهور ترکمنستان توقیف ۲ نفتکش خارجی توسط نیروی دریایی سپاه در خلیج فارس بیانیه سپاه پاسداران به مناسبت فرا رسیدن ۱۲ فروردین: «انسجام اجتماعی» برای گذر از شرایط خطیر امروز ضروری است عراقچی: ایران وارد مذاکرات مستقیم با آمریکا نمی‌شود ارتش: اگر دشمنان تعرضی نسبت به سرزمین ایران کنند، پاسخ پشیمان کننده دریافت خواهند کرد پزشکیان: نوروز فرصتی برای تقویت همفکری و برادری میان کشور‌های اسلامی است سردار حاجی‌زاده به آمریکایی‌ها هشدار داد سردار سلامی: دشمنان ایران از حوادث ۴۵-۴۶ سال گذشته درس عبرت نگرفتند عراقچی: پاسخ ایران به دست آمریکایی‌ها رسیده است هشدار ایران به آمریکا فرود اضطراری هواپیمای رژیم صهیونیستی در ترکیه (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) مارین لوپن مجرم شناخته شد بقائی: خشونت، خشونت می‌زاید و صلح، صلح می‌آفریند سخنگوی وزارت خارجه به تهدید ضدایرانی ترامپ واکنش نشان داد پزشکیان: شعار سرمایه‌گذاری برای تولید را عملیاتی می‌کنیم رهبر معظم انقلاب: اتحاد دنیای اسلام، تنها راه ایستادگی در مقابل باج‌طلبی قدرت‌های بزرگ است آیت‌الله علم‌الهدی: در برخورد با منکرات، هیچ عذری از هیچ مسئولی پذیرفتنی نیست | توسعه فساد، عامل خسارت به سرمایه معنوی جامعه تبریک پزشکیان به مردم ایران به مناسبت عید فطر تنها راه صیانت از پول ملی، ارتقای حکمرانی ریال است فردا (دوشنبه ۱۱ فروردین) نماز عید فطر به امامت رهبر معظم انقلاب اقامه می‌شود اطلاعیه دفتر مقام معظم رهبری: هلال ماه شوال رویت شد | فردا (دوشنبه ۱۱ فروردین) عید سعید فطر است ترامپ ضمن تهدید مجدد کشورمان: در حال مذاکره با ایران هستیم
سرخط خبرها

دولت ژاپن در بلاتکلیفی؛ هیچ حزبی در انتخابات به اکثریت نرسید

  • کد خبر: ۲۹۶۹۵۲
  • ۰۷ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۹
دولت ژاپن در بلاتکلیفی؛ هیچ حزبی در انتخابات به اکثریت نرسید
انتخابات پارلمانی روز یکشنبه در ژاپن بدون نتیجه حداکثری برای احزاب شرکت‌کننده پایان یافت و احزاب برای رایزنی و اجماع فرصت یکماهه دارند.

به گزارش شهرآرانیوز، در شرایطی که حزب نخست‌وزیر تازه‌کار ژاپن با رسوایی‌های فزاینده‌ای روبرو شده بود و قرار بود انتخابات یکشنبه حکم مردمی تازه‌ای به دولت او بدهد، مردم ژاپن حزب لیبرال دموکراتیک را تنبیه کرده و در نتیجه هیچ حزبی به اکثریت نرسید.

این عدم نتیجه حداکثری برای احزاب شرکت‌کننده در انتخابات پارلمانی ژاپن باعث شد تا ین ژاپن به پایین‌ترین ارزش خود در ۳ ماه گذشته برسد و این مساله‌ای بود که تحلیلگران آن را پیش‌بینی می‌کردند.

به نقل از خبرگزاری رویترز، این نتیجه در حالی اعلام شد که ژاپن با یکسری فراز و نشیب‌های اقتصادی، تنش وضعیت امنیتی در پی اقدامات چین و کره‌شمالی و انتخابات ۵ نوامبر ریاست جمهوری آمریکا روبروست.

حزب «لیبرال دموکراتیک» متعلق به «شیگرو ایشیبا» نخست وزیر ژاپن و شریک ائتلافی آن «کومیتو» ۲۱۵ کرسی را در مجلس سفلی به دست آوردند و این رای‌گیری، به عنوان اقدامی تنبیهی برای دولت ایشیبا بود که با رسوایی و هزینه‌های گزاف و لوکس برای خودش و خانواده‌اش روبروست. ۲ وزیر کابینه و «کیچی ایشی» رهبر کومیتو کرسی‌های خود را از دست دادند.

دولت ژاپن در بلاتکلیفی؛ هیچ حزبی در انتخابات به اکثریت نرسید
اعضای حزب حاکم ژاپن

بزرگترین پیروز این انتخابات، اپوزیسیون اصلی «دموکراتیک مشروطه ژاپن» است که ۱۴۸ کرسی به دست آورد، چون در انتخابات قبلی فقط ۹۸ کرسی به دست آورده بود با این حال این حزب هم نتوانست به کرسی حداکثری ۲۳۳ برسد.

طبق قانون اساسی ژاپن، احزاب اکنون ۳۰ روز فرصت دارند تا به اجماع نظر برسند، اما هنوز مشخص نیست که ایشیبا که کمتر از یک ماه پیش نخست‌وزیر شد، می‌تواند پس از این ناکامی، به کارش ادامه دهد یا خیر. احزاب کوچک‌تر نیز دستاورد‌هایی داشتند و نقش آنها در مذاکرات می‌تواند کلیدی باشد.

«توبیاس هریس» بنیانگذار شرکت مشاوره ریسک سیاسی «آینده نگری ژاپن» گفت: «صرف‌نظر از اینکه شیگرو ایشیبا امروز از رهبری حزب لیبرال دموکراتیک استعفا دهد یا نه، بعید است که برای رهبری یک دولت جدید به‌عنوان نخست‌وزیر بتواند کاری کند. البته ممکن است او بتواند به‌عنوان سرپرست باقی بماند.»

دولت ژاپن در بلاتکلیفی؛ هیچ حزبی در انتخابات به اکثریت نرسید
رهبر حزب اپوزیسیون ژاپن

ایشیبا قرار است طی ساعات آینده یک کنفرانس مطبوعاتی برگزار کند.

به گفته رسانه‌های ژاپنی از جمله جیجی و روزنامه یومیوری، پیش از انتخابات، حزب ایشیبا در نظر داشت پارلمان را در ۷ نوامبر برای تایید نخست‌وزیر تشکیل دهد.

از سوی دیگر «یوشیهیکو نودا» رهبر حزب اپوزیسیون ژاپن گفته است که با احزاب دیگر برای تلاش برای برکناری مقامات فعلی همکاری خواهد کرد، اگرچه تحلیلگران این را یک احتمال دورتر می‌دانند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->