سردار رسولی: دشمن به‌دنبال طرح‌ریزی نظم نوین و ایران مطلوب خود در منطقه است یادواره شهدای کارمند بسیج ادارات کل شهید رجایی مشهد برگزار شد سردار یوسفعلی‌زاده: شهیدان با خدا معامله کردند و سرافرازانه در تاریخ جاودانه شدند زیارت و خدمات زائر قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی | وقتی ارادت و شوق زیارت مردم را پای کار آورد رمضان؛ موسم نورانی شدن قلب با قرآن نیایش‌های برگرفته از قرآن، آموزگاری نیکو برای مناجات در ماه رمضان | مرا بخوان تا پاسخ بگویم مطرب مهتاب‌رو یادی از شهید سرلشکر فرامرز عباسی | شهیدی که دل‌داده مشهد شد برگزاری برنامه‌های قرآنی و هنری در موزه‌های آستان قدس رضوی در ایام رمضان ۱۴۰۳ برگزاری برنامه‌های دهه کرامت در کشور با محوریت جوانان و نوجوانان ماه رمضان فرصتی برای تقویت بصیرت اجتماعی و گسترش فرهنگ امر‌به‌معروف است کاروان‌های هوایی عتبات از حرکت بازماندند + علت روایت‌های نو چراغ راه نسل نو | راهکار‌های تبیین جایگاه شهدا و ترویج فرهنگ ایثار تشرف ۱۰ میلیون زائر به مدینه در ۱۰ روز نخست ماه رمضان ۱۴۰۳ معاون استاندار خراسان رضوی: پیاده‌سازی داشبورد مدیریتی برای نظارت بر عملکرد امور فرهنگی زائران در دستور کار است رئیس بنیاد شهید: کنگره ملی تکریم ۶۵ هزار خانواده شهدا امروز ۲۲ اسفند برگزار می‌شود شرح خدمات ایرانیان به قرآن در کتاب «ایران و القرآن» دعای روز یازدهم ماه مبارک رمضان | راه‌های دوری از گناه چیست؟ + صوت و فیلم آغاز فراخوان ایده‌پردازی هوش مصنوعی در خدمت قرآن و عترت
سرخط خبرها

دوره پنج‌جلدی «الأمالی» منتشر شد

  • کد خبر: ۲۹۷۲۶۵
  • ۰۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۶
دوره پنج‌جلدی «الأمالی» منتشر شد
به همت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، دوره پنج‌جلدی «الأمالی»، از آثار سیدمرتضی، عالم شیعی قرن پنجم هجری، منتشر شد.
رضا نوایی
خبرنگار رضا نوایی

به گزارش شهرآرانیوز، بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، در پی موافقت آیت‌الله احمد مروی، تولیت آستان قدس رضوی، در راستای معرفی و ترویج آثار یکی از پایه‌گذاران علوم اسلامی در دوره دویست‌سال نخست پس از دوره حضور امامان شیعه، مسئولیت انتشار مجموعه آثار کنگره بین‌المللی بزرگداشت هزاره سیدمرتضی را عهده‌دار شده است.

در همین راستا دوره پنج‌جلدی «الأمالی» به تازگی منتشر شده است. در این کتاب، علاوه بر تفسیر برخی آیات متشابه و مشکل و تبیین احادیث دشوار، تعدادی از مسائل کلامی چالش‌برانگیز میان شیعه و دیگر مذاهب طرح شده و دیدگاه مذهب عدلیه در این مسائل تبیین شده است. 

در واقع این کتاب از نظر فقه‌الحدیث، تفسیر و کلام، اثری مورد توجه و شیوه نگارش آن نیز بر اساس شیوه امالی‌نویسی است.

اهل حدیث، آن را با اسم «أمالی المرتضی» می‌شناسند، اما در فهرست‌های قدیمی، این کتاب به نام «الغرر و الدرر» ذکر می‌شود. این کتاب را با عناوین دیگری از جمله «الامالی فی التفسیر»، «غررالفوائد و دررالقلائد»، «التفسیر»، «مجالس التاویلات» و «مجالس کشف‌الآیات» نیز می‌خوانند.

نقل شده است که سیدمرتضی، این کتاب را در راه حجاز هر جا که در منزلی فرود می‌آمد، بر شاگردانش املا می‌کرد و آن‌ها نیز به همان ترتیبی که از او شنیده بودند، آن‌ها را جمع‌آوری می‌کردند.

این کتاب از نظر ساختاری مشتمل بر ۸۰ مجلس و بخش تکمله بوده و از نظر محتوایی نیز دربرگیرنده موضوعات مختلفی همچون تفسیر آیاتی از قرآن کریم براساس مذهب عدلیه، شرح و توضیح تعدادی از احادیثی که معمولاً علما در تأویل آن‌ها با هم اختلاف دارند، تبیین دیدگاه مذهب عدلیه در مورد برخی مسائل چالشی علم کلام مانند مسئله رؤیت خدا، خلق افعال بندگان، اراده خدا بر زشتی‌ها و نیز نقد دیدگاه دیگران، شرح و نقد ادبی برخی اشعار و نصوص ادیبان و شعرای دوران جاهلی و صدر اسلام و... است.

تنوع موضوعات طرح‌شده در این کتاب سبب شده که ادبا، متکلمان، مفسران و... هرکدام به‌تناسب علایق خود، از این کتاب استفاده کنند و بسیاری از علما این کتاب را به‌خاطر محتوایش ستایش کنند. این کتاب حتی موردتوجه علمای اهل‌سنت نیز بوده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->