مادران همیشه منتظر جامعه، آماده فعالیت بیشتر مجتمع آیه‌ها، میزبان همایش بزرگ «فاطمیون در مدار مقاومت» | دفاع از حرم، اثر تمدنی نهضت حسینی حضرت فاطمه (س)، الگویی برای هر عصر و نسل عاشقانه‌هایی از زندگی حضرت زهرا(س) و امیرالمومنین(ع) سفر رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس به مشهدالرضا (ع) | حوزه خراسان، پشتیبان علمی و فرهنگی فقه قانون‌گذاری حواسمان به لقمه‌هایی که برای خود می‌گیریم باشد مشهدالرضا (ع)، میزبان کنفرانس بین‌المللی فقه و قانون | رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس: ظرفیت ارزشمند حوزه خراسان، پشتیبانی از تصویب قوانین کارآمد است صحن و سراهای رضوی مهیای جشن مادر + ویدئو الگوی فاطمی، کاملترین الگوی خانواده اصلاح تصور ما درباره نماز حجت‌الاسلام‌والمسلمین نظافت یزدی: مادری معامله با خداست یازدهمین مرحله قرعه‌کشی طرح ملی «من قرآن را دوست دارم» برگزار می‌شود اعلام ویژه‌برنامه‌های سالروز میلاد حضرت زهرا(س) در حرم امام‌رضا(ع) حضور یلدایی تولیت آستان قدس رضوی در جمع کودکان بهزیستی «نور علی بن موسی الرضا (ع)» مشهد خانواده موفق؛ نسل سرنوشت‌ساز یلدا؛ فرصت ادای مستحبات اجتماعی همایش چهلمین سال تأسیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی در مشهد برگزار شد (۲۹ آذر ۱۴۰۳) + فیلم تولیت آستان قدس رضوی: دانشگاه‌های علوم اسلامی، پیشتاز حل مشکلات کشور باشند | جامعه دانشگاهی، پای کار حل مشکلات بیاید
سرخط خبرها

دوره پنج‌جلدی «الأمالی» منتشر شد

  • کد خبر: ۲۹۷۲۶۵
  • ۰۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۶
دوره پنج‌جلدی «الأمالی» منتشر شد
به همت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، دوره پنج‌جلدی «الأمالی»، از آثار سیدمرتضی، عالم شیعی قرن پنجم هجری، منتشر شد.

به گزارش شهرآرانیوز، بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، در پی موافقت آیت‌الله احمد مروی، تولیت آستان قدس رضوی، در راستای معرفی و ترویج آثار یکی از پایه‌گذاران علوم اسلامی در دوره دویست‌سال نخست پس از دوره حضور امامان شیعه، مسئولیت انتشار مجموعه آثار کنگره بین‌المللی بزرگداشت هزاره سیدمرتضی را عهده‌دار شده است.

در همین راستا دوره پنج‌جلدی «الأمالی» به تازگی منتشر شده است. در این کتاب، علاوه بر تفسیر برخی آیات متشابه و مشکل و تبیین احادیث دشوار، تعدادی از مسائل کلامی چالش‌برانگیز میان شیعه و دیگر مذاهب طرح شده و دیدگاه مذهب عدلیه در این مسائل تبیین شده است. 

در واقع این کتاب از نظر فقه‌الحدیث، تفسیر و کلام، اثری مورد توجه و شیوه نگارش آن نیز بر اساس شیوه امالی‌نویسی است.

اهل حدیث، آن را با اسم «أمالی المرتضی» می‌شناسند، اما در فهرست‌های قدیمی، این کتاب به نام «الغرر و الدرر» ذکر می‌شود. این کتاب را با عناوین دیگری از جمله «الامالی فی التفسیر»، «غررالفوائد و دررالقلائد»، «التفسیر»، «مجالس التاویلات» و «مجالس کشف‌الآیات» نیز می‌خوانند.

نقل شده است که سیدمرتضی، این کتاب را در راه حجاز هر جا که در منزلی فرود می‌آمد، بر شاگردانش املا می‌کرد و آن‌ها نیز به همان ترتیبی که از او شنیده بودند، آن‌ها را جمع‌آوری می‌کردند.

این کتاب از نظر ساختاری مشتمل بر ۸۰ مجلس و بخش تکمله بوده و از نظر محتوایی نیز دربرگیرنده موضوعات مختلفی همچون تفسیر آیاتی از قرآن کریم براساس مذهب عدلیه، شرح و توضیح تعدادی از احادیثی که معمولاً علما در تأویل آن‌ها با هم اختلاف دارند، تبیین دیدگاه مذهب عدلیه در مورد برخی مسائل چالشی علم کلام مانند مسئله رؤیت خدا، خلق افعال بندگان، اراده خدا بر زشتی‌ها و نیز نقد دیدگاه دیگران، شرح و نقد ادبی برخی اشعار و نصوص ادیبان و شعرای دوران جاهلی و صدر اسلام و... است.

تنوع موضوعات طرح‌شده در این کتاب سبب شده که ادبا، متکلمان، مفسران و... هرکدام به‌تناسب علایق خود، از این کتاب استفاده کنند و بسیاری از علما این کتاب را به‌خاطر محتوایش ستایش کنند. این کتاب حتی موردتوجه علمای اهل‌سنت نیز بوده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->