آیت الله مروی: در کنار بهره‌برداری از فضای مجازی، روش‌های سنتی و ارتباطات مستقیم روحانیت با مردم نیز مورد توجه قرار گیرند وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: مساجد در تثبیت اقتدار فرهنگی شهر‌ها نقش مؤثری داشته‌اند بیش از ۲۲ هزار زائر ایرانی وارد عربستان شدند گوشه صحن گوهرشاد گل‌باران بود رگ‌های آبی فرانک جواب بدی را با خوبی بده طبع شعری که وقف حرم می‌شد | نگاهی به تاریخ منصب ملک‌الشعرایی آستان قدس بررسی تأثیر آنچه می‌گوییم و گناهان زبانی با جستاری در دعای امام‌زمان(عج) | زبان، مرکب اهل انتظار تحلیل تطبیقی اصول پیشگیری از جرم در مذاهب اسلامی اهدای نشان خادم‌الشهدایی به روابط‌عمومی‌های استان خراسان رضوی + فیلم رئیس بنیاد شهید: اجتماع مردمی برای گرامیداشت شهدای خدمت همزمان در سراسر کشور برگزار می‌شود مستند «غیررسمی» با موضوع اهتمام رهبری به کتاب و کتابخوانی، روی آنتن شبکه قرآن می‌رود + زمان پخش رمان «او» در نمایشگاه کتاب تهران رونمایی می‌شود | روایتی از زندگینامه شهید عماد مغنیه دومین کنگره ملی شهید مدرس به میزبانی کاشمر برگزار می‌شود جابه‌جایی اموال موزه قرآن به کاخ سعدآباد نگران‌کننده نیست نرم افزار مجموعه آثار مرحوم آیت‌الله شیخ عبدالکریم حائری یزدی تولید شد تحصیل معرفت بعد از عمل! تربیت به سبک رحمانی در گفت‌وگو با حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدمهدی واعظ‌موسوی پیش بینی برگزاری ۲۰ محفل قرآنی در حج تمتع ۱۴۰۴ زیارت حرم نبوی با نرم‌افزار «نُسُک» | برگزاری سالگرد شهید رئیسی در هتل‌های مکه و مدینه
سرخط خبرها

دوره پنج‌جلدی «الأمالی» منتشر شد

  • کد خبر: ۲۹۷۲۶۵
  • ۰۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۶
دوره پنج‌جلدی «الأمالی» منتشر شد
به همت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، دوره پنج‌جلدی «الأمالی»، از آثار سیدمرتضی، عالم شیعی قرن پنجم هجری، منتشر شد.
رضا نوایی
خبرنگار رضا نوایی

به گزارش شهرآرانیوز، بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، در پی موافقت آیت‌الله احمد مروی، تولیت آستان قدس رضوی، در راستای معرفی و ترویج آثار یکی از پایه‌گذاران علوم اسلامی در دوره دویست‌سال نخست پس از دوره حضور امامان شیعه، مسئولیت انتشار مجموعه آثار کنگره بین‌المللی بزرگداشت هزاره سیدمرتضی را عهده‌دار شده است.

در همین راستا دوره پنج‌جلدی «الأمالی» به تازگی منتشر شده است. در این کتاب، علاوه بر تفسیر برخی آیات متشابه و مشکل و تبیین احادیث دشوار، تعدادی از مسائل کلامی چالش‌برانگیز میان شیعه و دیگر مذاهب طرح شده و دیدگاه مذهب عدلیه در این مسائل تبیین شده است. 

در واقع این کتاب از نظر فقه‌الحدیث، تفسیر و کلام، اثری مورد توجه و شیوه نگارش آن نیز بر اساس شیوه امالی‌نویسی است.

اهل حدیث، آن را با اسم «أمالی المرتضی» می‌شناسند، اما در فهرست‌های قدیمی، این کتاب به نام «الغرر و الدرر» ذکر می‌شود. این کتاب را با عناوین دیگری از جمله «الامالی فی التفسیر»، «غررالفوائد و دررالقلائد»، «التفسیر»، «مجالس التاویلات» و «مجالس کشف‌الآیات» نیز می‌خوانند.

نقل شده است که سیدمرتضی، این کتاب را در راه حجاز هر جا که در منزلی فرود می‌آمد، بر شاگردانش املا می‌کرد و آن‌ها نیز به همان ترتیبی که از او شنیده بودند، آن‌ها را جمع‌آوری می‌کردند.

این کتاب از نظر ساختاری مشتمل بر ۸۰ مجلس و بخش تکمله بوده و از نظر محتوایی نیز دربرگیرنده موضوعات مختلفی همچون تفسیر آیاتی از قرآن کریم براساس مذهب عدلیه، شرح و توضیح تعدادی از احادیثی که معمولاً علما در تأویل آن‌ها با هم اختلاف دارند، تبیین دیدگاه مذهب عدلیه در مورد برخی مسائل چالشی علم کلام مانند مسئله رؤیت خدا، خلق افعال بندگان، اراده خدا بر زشتی‌ها و نیز نقد دیدگاه دیگران، شرح و نقد ادبی برخی اشعار و نصوص ادیبان و شعرای دوران جاهلی و صدر اسلام و... است.

تنوع موضوعات طرح‌شده در این کتاب سبب شده که ادبا، متکلمان، مفسران و... هرکدام به‌تناسب علایق خود، از این کتاب استفاده کنند و بسیاری از علما این کتاب را به‌خاطر محتوایش ستایش کنند. این کتاب حتی موردتوجه علمای اهل‌سنت نیز بوده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->