هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

استفاده از هدفون، شایع‌ترین علت کم‌شنوایی نسل امروز است

  • کد خبر: ۲۹۷۳۷۶
  • ۰۹ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۶
استفاده از هدفون، شایع‌ترین علت کم‌شنوایی نسل امروز است
وقتی به عوامل احتمالی کاهش شنوایی فکر می‌کنید، شاید دلایل گوناگونی چون تصادفات، صدا‌های بلند یا مواد منفجره به ذهنتان خطور کند؛ درحالی‌که شایع‌ترین علت کم‌شنوایی این روز‌ها استفاده از هدفون است.

به گزارش شهرآرانیوز، کارشناسان در این باره تأکید می‌کنند راه‌هایی وجود دارد که می‌توانید از گوش خود در برابر آسیب احتمالی ناشی از هدفون محافظت کنید.

خطرات هدفون چیست؟

صدای هدفون‌هایی که داخل گوش قرار می‌گیرند، بسیار بلندتر از هر صدایی است که به طور طبیعی بسیار نزدیک به قسمت داخلی گوش شما ایجاد می‌شود. امواج صوتی ساطع شده از هدفون‌ها باعث لرزش پرده گوش شما می‌شود. امواج ارتعاشی می‌توانند از طریق یک سری استخوان‌های کوچک حرکت کنند و به بخشی از گوش به نام «حلزون گوش» نفوذ کنند.

حلزون گوش محفظه‌ای در گوش است که پر از مایع است و قسمت بیرونی آن دارای کرک است. هدفون، مایع را به لرزه در می‌آورد و مو‌ها را حرکت می‌دهد. هرچه صدای موسیقی شما بلندتر باشد، ارتعاشات در این ناحیه شدیدتر خواهند بود و هرچه ارتعاشات قوی‌تر باشند، مو‌ها بیشتر حرکت می‌کنند. 

اگر اغلب یا برای مدت طولانی به صدا‌های بلند گوش دهید، مو‌های حلزون گوش حساسیت خود را نسبت به ارتعاشات از دست می‌دهند. برخی صدا‌ها حتی ممکن است باعث شود که شکل سلول‌ها در این عضو تغییر کند.

اگر شروع به معالجه آسیب‌وارده کنید، گاهی اوقات بهبودی گوش‌ها زمان می‌برد. با این حال، گاهی هم گوش‌های شما دیگر بهبود نمی‌یابند. این وضعیت کم شنوایی پایدار نامیده می‌شود و هیچ درمانی ندارد. 

هدفون‌ها تقریباً به همان روشی که صدا‌های بلند به گوش آسیب می‌رسانند، به این عضو مهم و حساس صدمه می‌زنند. با این حال، تأثیر آنها به تدریج در یک دوره زمانی طولانی احساس می‌شود. اگر هر روز با صدای بلند هدفون به موسیقی گوش دهید، مو‌های روی حلزون گوش شما شروع به جمع شدن می‌کنند و همین امر باعث کاهش شنوایی می‌شود. اغلب، مو‌ها آنقدر خم می‌شوند که آسیب، دائمی می‌شود. 

در حالی که صدا‌های بلند از طریق هدفون مطمئناً برای شنوایی شما عالی نیستند، گوش دادن به چیزی به واسطه هدفون در سطح متوسط ​​در مدت زمان طولانی نیز می‌تواند به شنوایی شما آسیب برساند. به بیان ساده، «مدت زمان» استفاده از هدفون به اندازه «بلندی صدا» اهمیت دارد.

چگونه با خیال راحت از هدفون استفاده کنیم؟

اگر به طور منظم برای مدت طولانی به صدا‌های بلند گوش دهید، سریعتر به گوش خود آسیب می‌زنید. اولین کاری که می‌توانید برای کاهش احتمال کم شنوایی انجام دهید، گوش دادن به هدفون با صدای کم است.

فقط به این دلیل که با هدفون به موسیقی گوش می‌دهید به این معنی نیست که دچار کم شنوایی خواهید شد، اما فراموش نکنید این عارضه شایع‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کنید و ممکن است به راحتی به سراغ شما هم بیاید.

به یاد داشته باشید که به هدفون خود با صدای متوسط ​​تا کم گوش دهید. همچنین از هدفون‌های روی گوشی و دارای حذف‌کننده نویز استفاده کنید و سعی کنید مدت زمانی را که به هدفون گوش می‌دهید، کاهش دهید.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->