به گزارش شهرآرانیوز؛ بهمنظور شمارش همه واحدهای کشاورزی کشور و ثبت خصوصیات هر یک بهصورت جداگانه، سرشماری تمام واحدهای کشاورزی نقاط روستایی و شهری در سراسر کشور با عنوان سرشماری عمومی کشاورزی انجام میشود. در ایران تاکنون پنج سرشماری در سالهای۱۳۵۲، ۱۳۶۷، ۱۳۷۲ و ۱۳۸۲ با استفاده از ابزار کاغذی و در سال ۱۳۹۳ با استفاده از ابزار الکترونیکی اجرا شده است. بر اساس آخرین سرشماری بیش از ۴ میلیون بهرهبردار کشاورزی در ایران وجود دارد که ۹۰درصد در مناطق روستایی واقع شده اند.
درهمینراستا ششمین سرشماری عمومی کشاورزی ایران، ۱۲ آبانماه ۱۴۰۳ در سراسر کشور با شعار «همکاری در سرشماری، همراهی در رفاه و آبادانی» انجام میشود که در شهرستان مشهد نیز این طرح بهمدت ۴۵روز همزمان با سراسر کشور اجرا خواهد شد.
بهگفته معاون استاندار و فرماندار شهرستان مشهد مقدس، آمادگی کامل برای برگزاری این سرشماری وجود دارد و درهمینراستا یک مانور بهصورت عملیاتی در روستای گوارشک برگزار شده است تا سی نفر از کارآموزان با گذراندن آموزشهای تئوری بهصورت میدانی و عملیاتی در فرایندهای سرشماری، آمادگی لازم را داشته باشند.
محسن داوری با بیان اینکه ۵۱ نفر پیرامون موضوع طرح سرشماری عمومی کشاورزی در شهرستان مشهد فعالیت خواهند کرد، گفت: نشستها و جلسات متعددی دراینزمینه برگزار شده است و تمامی امکانات را بسیج کردهایم تا سرشماری خوبی از فرایندهای کشاورزی داشته باشیم. بنا را بر این گذاشتهایم که با دقت بیشتر، درایت و گستردگی بتوانیم یک کار قوی را در شهرستان مشهد مقدس انجام دهیم.
وی با اشاره به اینکه فرایندهای اجرایی این طرح آغاز شده است، افزود: فرماندار شهرستانها و همچنین فرمانداری شهرستان مشهد مقدس، رئیس اجرای این طرح هستند که دراینراستا سه معاون اجرایی، پشتیبانی و فناوری پیرامون سرشماری عمومی کشاورزی همراهی خواهند کرد. احکام معاونان و اعضای اجرایی این طرح در شهرستان صادر شده و سازماندهی مطلوبی برای اجرای این طرح صورت گرفته است.
معاون استاندار و فرماندار شهرستان مشهد مقدس تصریح کرد: یکی از نکات برجسته این سرشماری آن است که بر تمام فرایندهای حوزه محصولات کشاورزی اشراف پیدا خواهیم کرد؛ بنابراین تصمیمگیری، برنامهریزی، برطرفکردن نقصها و تقویتکردن قوتها از مزایای طرح سرشماری عمومی کشاورزی است.
وی با اشاره به اینکه مشهد مقدس از نظر جامعه هدف کشاورزی رتبه اول استان را بین شهرستانها در اختیار دارد، بیان کرد: نیروی انسانی مورد نیاز را احصا و دستهبندی کردهایم؛ همچنین فراخوانها و آموزشهای لازم برای افرادی که قصد همکاری را در طرح فوق داشتند، انجام دادهایم.
فرماندار مشهد افزود: اطلاعات حاصل از این سرشماری تأمینکننده نیازهای چهارچوبی و آمار پایه این بخش در سطح کوچکترین واحد جغرافیایی موردنیاز مرکز آمار ایران، وزارت جهاد کشاورزی، سازمانهای متولی تنظیم بازار، برنامهریزان، پژوهشگران و... است.
گفتنی است در این سرشماری، گردآوری اطلاعات فعالیتهای مختلف کشاورزی شامل «پرورش محصولات سالانه نظیر گندم، جو، شلتوک و ذرت»، «پرورش محصولات دائمی نظیر پرتقال، سیب، خرما و انگور»، «پرورش گاو و گوساله، گوسفند و بره، بز و بزغاله، گاومیش و بچهگاومیش و شتر و بچهشتر»، «کشت محصولات گلخانهای»، «پرورش آبزیان خوراکی شامل ماهیان گرمایی و سردابی و میگو»، «پرورش طیور»، «پرورش کرم ابریشم» و «پرورش زنبورعسل» از بهرهبرداران کشاورزی انجام میشود.
همچنین طبق ماده ۷ وظایف و اختیارات مرکز آمار ایران، استفاده و مطالبه و استناد به اطلاعات جمعآوریشده از افراد و مؤسسات بههیچوجه در مراجع قضایی، اداری و مالیاتی و نظایر آن مجاز نخواهد بود.