به گزارش شهرآرانیوز، افراد زیادی در سفرهای خارجیشان گوشی همراه میخرند و به کشور میآورند. هر فرد سالانه میتواند یک گوشی به کشور وارد کند. طبق آمار، واردات گوشی مسافری نسبت به سال گذشته افزایش داشته است. برخی مسافران به کشورهای خارجی نیز به دلیل محدودیت واردات مدلهای بالاتر آیفون، این گوشی را وارد و با پرداخت عوارض آن، اقدام به فروش گوشی با چندین برابر قیمت در بازار کرده و سود خوبی از این بابت به جیب میزدند.
در مصوبه اخیر هیئت وزیران، تعرفه رجیستری آیفون و سود بازرگانی آن ۹۶ درصد و عوارض واردات گوشی مسافری نیز ۱۹۶ درصد اعلام شده است.
افشین اکبری، نایبرئیس کمیسیون تخصصی موبایل کشور، در این رابطه به خبرنگار شهرآرانیوز گفت: واردات گوشی مسافری به دلیل تعرفه دوبرابری نسبت به تعرفه بازرگانی، اصلاً بهصرفه نیست.
وی افزود: تا پیش از اینکه واردات آیفونهای ۱۴، ۱۵ و ۱۶ ممنوع بود، شاید اگر مسافری از این مدلهای آیفون وارد میکرد، از این بابت سودی نصیبش میشد، اما در صورتی که مصوبه اخیر هیئت وزیران اجرایی شود، واردات به صورت مسافری به هیچ عنوان مقرونبهصرفه نخواهد بود و واردکننده نهتنها سود نمیکند، بلکه ضرر هم میکند.
نایبرئیس کمیسیون تخصصی موبایل کشور علت تعرفه بالای واردات گوشی مسافری را جلوگیری از قاچاق عنوان و بیان کرد: اجناس قاچاق و تقلبی بسیاری تحت عنوان واردات مسافری در بازار وجود داشت که به همین دلیل و برای جلوگیری از سوءاستفادهها، تعرفه واردات چند برابر تعیین شد.
اکبری با اشاره به اینکه گوشیهای مسافری بدون گارانتی است و مشکلات خاص خود را در آینده به وجود خواهد آورد، ادامه داد: ارز مسافری، ارز حاصل از صادرات نیست و بخشی از گرانترشدن قیمت نهایی گوشی مسافری به دلیل اختلاف قیمت ارز حاصل از صادرات و واردات و ارز صرافی است.