کابوس تکراری قطعی برق قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تیگو ۸ پرومکس ۳ میلیارد و ۵۶۰ میلیون تومان ۸۰۰ هزار تومان خرج تراشی ماهانه اینترنت خانوار با افزایش ۷۵ درصدی قیمت قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | پژو ۲۰۷ چند قیمت خورد؟ چطور فروش اقساطی را بدون خطا و با سرعت مدیریت کنیم؟ فروش ویژه سایپا به‌مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر، دوشنبه (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) + لینک سایت طرح پیش فروش سایپا ویژه خودرو‌های فرسوده اردیبهشت ۱۴۰۴ اعلام شد + جزئیات مدیرعامل بانک مسکن: مردم توان بازپرداخت وام ۵۵۰ میلیونی نهضت ملی مسکن را ندارند تصویب قیمت ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومانی برای خرید تضمینی گندم تداوم حرکت صعودی شاخص کل | بورس ۳۰ هزار واحد مثبت شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) بیشترین سهم مصرف آب در خراسان رضوی مربوط به بخش کشاورزی است پنجشنبه‌ها در مشهد و خراسان رضوی تعطیل شد قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت‌کوین (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول رقابت نابرابر کارگر ایرانی با ۸.۵ میلیون کارگر افغانستانی واگذاری بیش از ۸ هزار و ۷۰۰ قطعه زمین به خانواده‌های مشمول طرح جوانی جمعیت در خراسان رضوی پیش‌بینی کاهش ۱۵۰۰ مگاواتی مصرف برق با تغییر ساعت ادارات تعمیرات نیروگاه‌ها از خروج بیش از ۸ میلیون یورو ارز از کشور جلوگیری می‌کند بررسی قیمت میوه و تره‌بار در مشهد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | فلفل ۳۰ تا ۶۰ هزار تومان شناسایی ۶ هزار مشترک برق پرمصرف تجاری در خراسان‌رضوی | قطعی برق ۴۰۰ اداره پرمصرف (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت طلای جهانی امروز (چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد علت تأثیرپذیری بازارهای مالی از مذاکرات چیست؟ قسط وام ودیعه مسکن ماهانه چقدر است؟ بانک‌ها تا پایان تابستان ۱۴۰۴، در روزهای پنجشنبه تعطیل شدند منتظر افزایش قیمت موبایل و خودروهای وارداتی باشیم؟ | بررسی تأثیر ضمانت‌نامه بانکی بر واردات خودرو و موبایل تأکید وزارت صمت بر ممنوعیت واردات کالا‌های خارجی مشابه تولید داخل شعب کشیک بانک‌ها روزهای پنجشنبه دایر است استاندار خراسان رضوی: گسترش فیبر نوری در مشهد عقب مانده است وزیر نیرو: برق را ۵۰۰۰ تومان می‌خریم ۴۹ یا ۳۹ تومان می‌فروشیم!
سرخط خبرها

نگرانی صاحبان صنایع مشهد از قطعی گاز | آوار سرما روی خط تولید

  • کد خبر: ۲۹۸۴۵۹
  • ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۵
نگرانی صاحبان صنایع مشهد از قطعی گاز | آوار سرما روی خط تولید
با رسیدن سرما، صاحبان صنعت باز هم نگران قطعی گاز هستند؛ اما اختصاص سهمیه جدید گاز منوط به اجرای رینگ جنوبی انتقال گاز مشهد است.
ملیحه فلاح
خبرنگار ملیحه فلاح

به گزارش شهرآرانیوز؛ ماجرای تکراری ناترازی انرژی با سردشدن هوا باز هم دامن‌گیر صنایع شد. تا همین چندماه قبل حرف از ناترازی برق بود و حالا گاز. اینکه از سال قبل و سال‌های پیش‌تر از آن، چه اقداماتی برای رفع ناترازی در حوزه گاز انجام شده به کنار، چون هرچه بوده نتیجه‌اش هنوز نتوانسته به رفع یا بهبود این ناترازی‌ها کمک کند. به گفته مسئولان در زمان‌های اوج مصرف در زمستان، استان ما روزانه با ۲۰ میلیون مترمکعب کسری گاز روبه‌روست.

از طرفی هر یک روز تعطیلی صنعت، خسارتی معادل هزار میلیارد تومان دارد. حالا با سردشدن هوا «ابلاغیه ذخیره‌سازی سوخت دوم کلیه صنایع» صادر شده است تا صنایع خود را برای قطعی‌های پیش‌رو آماده کنند. افزایش ظرفیت مخازن، بهینه‌سازی مصرف به‌ویژه در طراحی و ساخت واحد‌های مسکونی و تجاری، برگزاری رویدادها، دوره‌های آموزشی و... از جمله اقداماتی است که می‌تواند به بهبود وضعیت موجود کمک کند، اما باتوجه به نیاز استان برای تأمین انرژی در طرح‌های توسعه‌ای صنعتی، اجرای رینگ جنوب مشهد برای افزایش ظرفیت انتقال گاز به این شهر و حومه، یکی از مهم‌ترین اقدامات لازم‌الاجرا در این حوزه است.

اجرای رینگ جنوب مشهد برای انتقال گاز بیشتر

رئیس دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی، تأمین انرژی به‌ویژه گاز و برق را از اولویت‌های اصلی استان می‌داند و می‌گوید: ابتدا تأمین گاز مطرح است و بعد برق. اگر انرژی صنایع تأمین شود، بسیاری از واحد‌ها می‌توانند در ظرفیت معقولی فعالیت کنند. برخی واحد‌ها هم اگر به این منابع دسترسی داشته باشند، مجددا فعال می‌شوند. در حال حاضر، مشکل تأمین گاز جدی است. استاندار خراسان رضوی هم این مسئله را در سطح ملی پیگیری می‌کند تا استان بتواند ظرفیتی حداقل متناسب با جمعیت و شاخص‌های دیگر دریافت کند.

علی‌اکبر لبافی با اشاره به دو چالش اصلی در زمینه گاز، می‌افزاید: اول لزوم اجرای رینگ جنوب مشهد است. شرکت گاز اعلام کرده در صورتی امکان اختصاص سهمیه جدید گاز وجود دارد که رینگ جنوبی مشهد اجرا شود، اما اجرای این پروژه نیاز به سرمایه‌گذاری و اعتبار دارد. حتی فعالیت «بساروج» را نیز به اجرای رینگ جنوبی مشهد منوط کردند.

او در توضیح بیشتر درباره رینگ جنوب مشهد می‌گوید: خطوط انتقال گاز فعلی که به شبکه وصل می‌شود برای شرایط کنونی و وضع موجود کفایت می‌کند؛ اما با توجه به توسعه شهر و صنعت برای افزایش ظرفیت انتقال گاز به مشهد و حومه، باید در جنوب مشهد توسعه لوله‌کشی انجام شود که به آن رینگ جنوب مشهد می‌گویند. از طریق این رینگ می‌توان گاز بیشتری را از شبکه اصلی گرفت. این توسعه به شبکه کمک می‌کند تا میزان بیشتری از گاز را به مشهد و توابع منتقل کند. برای افزایش پوشش انتقال گاز، قطر لوله‌های جدید بزرگ‌تر خواهد بود و با افزایش سایز این خطوط، گاز بیشتری به شبکه اضافه می‌شود.

نیاز به انرژی برای توسعه صنعتی

رئیس دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی می‌افزاید: برخی واحد‌های صنعتی که صنایع پیشرو استان هستند و نیاز به انرژی بیشتری دارند، به توسعه زیرساخت‌های انرژی وابسته‌اند. اکنون استان ما رو به توسعه صنعتی معدنی است، چون باتوجه به کمبود آب نمی‌توانیم توسعه خاصی در بخش کشاورزی ایجاد کنیم؛ بنابراین اگر انرژی فراهم نشود، نمی‌توانیم از ظرفیت صنایع و معادن خود استفاده کنیم.

لبافی ادامه می‌دهد: برای نمونه، کارخانه سیمان غرب استان یک کارخانه تک‌مشعلی با سهام‌دار جزء است، در تابستان به مشکل برق و در زمستان به مشکل گاز برمی‌خورد. این کارخانه، چون مشعل دوم ندارد عملا فعالیتش متوقف می‌شود. الان هم شرکت گاز به این کارخانه هشدار قطع داده است. به همین دلیل، برای کارخانه‌هایی با این ویژگی پیشنهاد دادیم که مدیرعامل کارخانه تعهد بدهد تا ظرف مدت دو سال مشعل دوم را نصب کند و در این مدت، در فصول سرد سال تأمین گاز آنها متوقف نشود.

اگر این‌کار انجام شود، دیگر نیازی به گاز در فصول سرد ندارند و می‌توانند از منابع جایگزین استفاده کنند. بر این اساس مکاتبات مختلفی با شرکت گاز، استانداری، نمایندگان و کمیسیون اصل۹۰ انجام شده است تا پیگیری‌های لازم برای تأمین آب، برق و گاز صنایع استان صورت گیرد. چالش کمبود گاز موضوع جدیدی نیست و باید برای عبور از آن تدبیری اندیشید.

هر روز تعطیلی، هزار میلیارد تومان خسارت

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی درباره ناترازی در تأمین گاز روز‌های سرد می‌گوید: پیش‌بینی می‌شود که شرایط امسال از سال گذشته هم بدتر باشد. خسارت ناشی از قطعی‌های گاز برای تولید، سهمگین و سنگین است. یک خسارت کلی از نبودتولید است که باتوجه‌به ارزش تولیدات استان، خسارت هر روز تعطیلی صنعت، معادل ۱۰۰۰میلیارد تومان برآورد می‌شود. به غیر از این، خسارت‌های دیگری مانند آسیب به خطوط تولید و ماشین‌آلات نیز وجود دارد که در برخی مواقع به‌دلیل قطعی‌های غیرمترقبه و بدون اطلاع قبلی، رخ داده و فشار سنگینی به صنایع تحمیل کرده است. با افزایش مصرف و رشد جمعیت، شرایط پیچیده‌تر شده و متأسفانه سرمایه‌گذاری‌های جدید هم برای تأمین انرژی صورت نگرفته است.

فیروز ابراهیمی راه‌حل خروج از این وضعیت را سرمایه‌گذاری خارجی در حوزه زیرساخت و انرژی می‌داند و می‌افزاید: ما در این موضوع دچار روزمرگی هستیم که اجازه سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت را نمی‌دهد. ما به لحاظ منابع مالی در شرایطی هستیم که نیاز به سرمایه‌گذاری خارجی داریم ولی تا فضای کسب‌وکار اصلاح نشود، شاهد سرمایه‌گذاری نخواهیم بود.
به گفته او کشور‌های پیشرو در صنعت انرژی در شرایط ملتهب و پیش‌بینی‌ناپذیر، تمایلی به سرمایه‌گذاری ندارند. ما نیز بدون جذب سرمایه‌گذاری خارجی، از پس رفع مشکل کمبود منابع انرژی همچنان برنخواهیم آمد و متأسفانه اوضاع بدتر می‌شود.

اوراق خرید و فروش برای بهینه‌سازی

مدیر عامل شرکت گاز خراسان رضوی که چند روز قبل درباره ناترازی ۲۰ میلیون مترمکعبی استان در روز‌های سرد سال گفته بود، با تأکید بر این موضوع می‌گوید: میزان مصرف بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء در روز‌های عادی ۵۸ درصد، اما با سردشدن هوا و در زمان‌های اوج مصرف این میزان به ۹۸ درصد می‌رسد. به همین دلیل باتوجه به ناترازی تولید، مصرف و جلوگیری قطعی در بخش خانگی، مجبور به اعمال محدودیت در بخش صنعت هستیم.

حسن افتخاری می‌افزاید: متأسفانه مصرف بی‌رویه گاز در بخش خانگی در روز‌های پیک زمستانی، مشکلات جدی را از نظر تأمین گاز برای دیگر بخش‌های مصرفی و به‌ویژه صنعت رقم زده است. بر حسب مطالعات انجام شده، با این روند مصرف و بدون اجرای طرح‌های جدید، میزان ناترازی گاز ایران که در روز‌های سرد سال معادل ۳۰۰میلیون مترمکعب است، در افق۱۴۲۰ به حدود ۵۰۰میلیون مترمکعب خواهد رسید.

به گفته او صدور گواهی صرفه‌جویی مصرف گاز در بازار بهینه‌سازی انرژی امسال از اقدامات مثبت شرکت ملی گاز است که مطابق آخرین آمار، بیشتر این اوراق توسط شرکت‌های مستقر در استان خریداری شده است. ویژگی این اوراق قابلیت خریدوفروش و تعهد به تأمین گاز در روز‌های اوج سرماست.

مدیر عامل شرکت گاز استان با تأکید بر اهمیت صرفه‌جویی در مصرف گاز می‌گوید: سال گذشته شرکت گاز خراسان رضوی با اجرای پویش مردمی‌سازی مصرف گاز با همکاری شرکت‌های فولادی، موفق به کاهش مصرف در بخش خانگی و تخصیص گاز صرفه‌جویی‌شده به بخش صنعت شد. این اقدام باعث شد شرکت‌های فولادی از نظر تولید، سال خوبی با همکاری مردم داشته باشند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->