به گزارش شهرآرانیوز، رئیس مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش در همایش ملی کارشناسان امور اتباع خارجی و مدارس بینالملل وزارت آموزش و پرورش که به میزبانی مشهد برگزار شد، اظهار داشت: ملاک جمهوری اسلامی ایران بحث شهروندی و جهانوطنی است و دو نگاه فرصتی و تهدیدی در حوزه اتباع وجود دارد که باید دید کدامیک اهمیت دارد.
او در ادامه گفت: دوستانی که نگاه تهدیدآمیز نسبت به اتباع دارند، دلایل مختلف خود را دارند. آنها ظرفیتها و امکانات کشور را میسنجند و با توجه به ظرفیتها و امکانات حضور مهاجرین و اتباع خارجی را به عنوان یک تهدید قلمداد میکنند که ممکن است دارای آسیبهای سیاسی و اجتماعی باشند؛ که در جایگاه خودش این درست است. اما آنها که نگاه فرصتی به این موضوع دارند، از دل تهدید فرصت استخراج میکنند و نگاهشان این است که ما افتخار میکنیم که پذیرنده افرادی بودیم که چارهای نداشتند و به ما پناه آوردند، ما باید از این فرصت استفاده کنیم.
رئیس مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: بسیاری از مهاجران در حوزههای فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی توانمند هستند. سردار حاج قاسم سلیمانی اولین کسی بود که توانست از این تهدید، فرصت بسازد و لشکر فاطمیون و لشکر زینبیون را راهاندازی کردند. اگر ما این نگاه را داشته باشیم و از این ظرفیت استفاده کنیم، میتوانیم از این مهاجران در آینده به عنوان سفیر فرهنگی بهره ببریم.
طباطبایی خاطرنشان کرد: ما معتقدیم که در بحث حکومتداری و دولتداری نیاز به نظم داریم. دوستان ما در وزارت کشور به دنبال تدوین اصولی برای حضور اتباع در کشور هستند؛ بنابراین ما میخواهیم در این قضیه وحدت رویه داشته باشیم.
رئیس مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش گفت: حدود ۶۰۰ هزار دانشآموز اتباع خارجی در کشور مشغول به تحصیل هستند که ۹۰ درصد آنها از اتباع افغانستان هستند و ادارهکردن و برنامهریزیکردن برای آنها کار بسیار دشواری است. ما در این جلسه به دنبال این هستیم که به وحدت برسیم، ما میخواهیم که خدماتی که به اتباع در مدارس ایران ارائه میکنیم، در همه کشور یکسان باشد و در رابطه با دانشآموزان خارجی هیچ استانی متفاوت با استان دیگر برخورد نکند.
او تأکید کرد: همه ما و وزارت کشور در تلاش هستیم تا آنجایی که ممکن است خدمات لازم را از دستگاههای مختلف و سازمانهای بینالمللی دریافت کنیم و در اختیار اتباع بگذاریم.