راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

چرا مازوت‌سوزی در نیروگاه توس مشهد متوقف نشد؟

  • کد خبر: ۲۹۹۲۲۲
  • ۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۰
چرا مازوت‌سوزی در نیروگاه توس مشهد متوقف نشد؟
همین چند روز پیش بود که نماینده مردم مشهد مجلس شورای اسلامی، از رفع بی‌عدالتی در توزیع گاز بین نیروگاه‌های کشور خبر داد. اما گویا عمر این خبر خوش خیلی کوتاه بود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ همین چند روز پیش بود که حجت‌الاسلام والمسلمین نصرا... پژمانفر، نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی، از رفع بی‌عدالتی در توزیع گاز بین نیروگاه‌های کشور خبر داد و گفت: قرار شده است که اگر گاز داریم، برای تمام نیروگاه‌ها استفاده شود و اگر گاز نیست، تمام آنها مازوت بسوزانند. اما گویا عمر این خبر خوش خیلی کوتاه بود و به‌تازگی فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، اعلام کرده است که به دستور رئیس‌جمهور مازوت‌سوزی در سه نیروگاه اراک، کرج و اصفهان که شرایط ویژه‌ای دارند، متوقف می‌شود.

این نکته که مشهد دومین کلان‌شهر پرجمعیت کشور است و در بین این سه شهر، جایی ندارد؛ بماند! حتی اینکه هر سالی که می‌گذرد، مشهدی‌ها تعداد روز‌های آلوده بیشتری را استنشاق می‌کنند هم بماند! اما سؤال اینجاست که چرا این سه شهر شرایط ویژه‌ای دارند؟ و چرا زائرپذیری مشهد شرایط ویژه محسوب نشده و تأثیری در تصمیم‌گیری‌ها به نفع مشهد ندارد؟!

اولویت مصرف گاز به‌سمت دیگری است

خبر توقف مازوت‌سوزی در این سه نیروگاه، در حالی است که رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی، ۱۶ آبان ماه در نشست خبری با اصحاب رسانه اذعان کرده بود که با حل موضوع بی‌عدالتی در توزیع گاز، مصرف گاز مشهد بیشتر نشده است، اما اگر این‌کار انجام نمی‌شد همین مقدار گاز را هم دیگر در اختیار نداشتیم، زیرا اولویت مصرف گاز به سمت دیگری بود.

خیلی وقت است که مازوت‌سوزی، دست‌کم در نیروگاه توس مشهد به پاییز و زمستان ختم نمی‌شود و دیگر حتی از اواخر بهار و در گرمای تابستان نیز برخی اوقات چرخِ نیروگاه با مازوت‌سوزی می‌چرخد؛ سوخت اصلی این نیروگاه، گاز است و به‌دلیل نبود یا کمبود سهمیه گاز تحویلی، از سوخت پشتیبان که همان مازوت است، استفاده می‌شود.

«در سه‌ماه اول سال ۱۴۰۳، ۱۹۱ میلیون لیتر مازوت سوزاندیم که این میزان در مدت مشابه پارسال ۱۱۵ میلیون لیتر بوده است.» این آخرین آمار مازوت‌سوزی است که مجتبی غفوری‌نژاد، مدیر دفتر مهندسی و نظارت نیروگاه توس مشهد اعلام کرده است. این نیروگاهی ۴۰ درصد برق مشهد را تأمین می‌کند. ماجرای مازوت‌سوزی به‌حدی در نیروگاه توس مشهد سابقه‌دار است که در نیمه آذرماه سال گذشته برای آن پرونده قضایی تشکیل و در مرحله صدور قرار مجرمیت قرار گرفت؛ هرچند پیش‌تر هم در سال ۱۳۹۸ و ۱۴۰۰ ماجرای مازوت‌سوزی توس به تشکیل پرونده قضایی ختم شد.

۲۲ روز هوای پاک در هشت ماه

اگر سری به آمار و ارقام شاخص کیفیت هوای مشهد بزنیم، متوجه می‌شویم که از ابتدای امسال تاکنون که تقریبا هشت ماه را پشت سر گذاشته‌ایم، فقط ۲۲ روز هوای این شهر پاک بوده است و در مقابل ۳۵ روز ناسالم برای گروه‌های حساس و دو روز ناسالم برای تمام گروه‌ها داشته‌ایم.

با همه این تفاسیر آن‌طور که گفته شده شهر مشهد بنا به دلایل محیطی و اقلیمی، به‌شدت ظرفیت انباشت آلاینده‌ها و ایجاد شرایط هشدار آلودگی هوا را دارد. حال باید دید که آیا دولت تصمیم خود را در اولویت‌بندی‌ها و توجه به مشهد تغییر می‌دهد؟

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->