بازی با مرگ با بلع یک کیلو و ۸۰۷ گرم تریاک در تربت حیدریه (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) قتل بر اثر اختلاف مالی در لرستان | دستگیری قاتل در کمتر از یک ساعت ماجرای تیراندازی پلیس تهران در قلهک چه بود؟ (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصویب پرداخت ۱۸۵هزار میلیارد تومان از دیون دولت به سازمان تأمین اجتماعی در بودجه ۱۴۰۴ لخته‌شدن خون در مغز مرد ترکیه‌ای، زبانش را دانمارکی کرد! افزایش سرقت از مشاغل حساس در تهران؛ آیا قوانین بازدارنده کافی هستند؟ شمار موتورلانس‌های اورژانس مشهد بیش از ۲ برابر شد هشدار به مادران باردار: نشانه‌های زایمان زودرس را بشناسید آمار تلفات و تعداد مصدومان انفجار شدید در اسکله شهید رجایی بندرعباس + فیلم واکسیناسیون از مرگ‌ومیر ۴۰ درصد از کودکان جلوگیری کرده است رئیس کمیسیون اصل نود مجلس: خدمات درمانی تأمین‌اجتماعی همسر متوفی بلافاصله مسدود نشود آخرین فرصت ثبت‌نام برای ترمیم سوابق تحصیلی دانش‌آموزان اعلام شد نقش آفرینی موفق شعبه ۳۰۳ شورای حل اختلاف مشهد در صلح و سازش یک پرونده مطالبه طلا انفجار شدید در بندر شهید رجایی بندرعباس (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم و علت انفجار برنامه جدید معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش برای دبستانی‌ها آمار عجیب ازدواج در ایران؛ زنان متأهل کمتر از مردان! | ۲۵ هزار ازدواج بالای ۵۰ سال قدردانی از معلم، زیر فشار تجملات چند توصیه مؤثر برای روز کنکور | چطور درس‌ها را جمع‌بندی کنیم؟ تأثیر معدل در کنکور ۱۴۰۴ قطعی شد | توضیح وزیر سابق آموزش و پرورش از فواید این تصمیم استرداد ۶۸۹ هزار تبعه غیرمجاز افغان از مرز‌های خراسان رضوی طی سال ۱۴۰۳ ثبت‌نام وام ۵۰ میلیون تومانی بازنشستگان تأمین اجتماعی چه‌زمانی آغاز می‌شود؟ چند توصیه‌ پزشکی به خانم‌های نزدیک به ۴۰ سال سرقت میلیاردی از خانه‌های خالی! پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مشهد امروز به ۳۶ درجه می‌رسد ۱۲ نوزاد از ابتدای سال در آمبولانس‌های اورژانس خراسان رضوی متولد شده‌اند (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) دارو‌های گیاهی را خودسرانه مصرف نکنید
سرخط خبرها

یک جامعه‌شناس: کاهش خشونت در جامعه نیازمند رفع مشکلات زندگی است

  • کد خبر: ۲۹۹۵۶۳
  • ۲۱ آبان ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۱
یک جامعه‌شناس: کاهش خشونت در جامعه نیازمند رفع مشکلات زندگی است
استاد دانشگاه و جامعه‌شناس با بیان اینکه زندگی فردی از زندگی اجتماعی آحاد جامعه قابل تفکیک نیست، گفت: کاهش خشونت در جامعه نیازمند رفع مشکلات است.

به گزارش شهرآرانیوز، امان‌الله قرایی‌مقدم درباره راهکار‌های افزایش تاب‌آوری جامعه و کاهش خشونت اظهار داشت: خشونت‌طلبی و خشونت‌گرایی در جامعه بازتابی از تفکر و زندگی تک‌تک افراد است که در کنار یکدیگر نهاد جامعه را تشکیل می‌دهند؛ اگر آحاد جامعه شاد باشند و از زندگی خود رضایت داشته باشند، خشونت در بین آن‌ها اعم از خشونت فیزیکی و کلامی نیز کاهش می‌یابد.

وی با بیان اینکه موضوع تاب‌آوری اجتماعی گستره وسیعی از سبک زندگی، فرزندپروری، هم‌زیستی، موضوعات اقتصادی و معیشتی تا روابط میان فردی و اجتماعی را در بر می‌گیرد، افزود: در علم روانشناسی حتی رنگ‌ها و نشانه‌های شهری نیز بر روح و روان افراد تاثیر دارند به گونه‌ای که حاکمیت فضای سیاه و خاکستری بر بیلبورد‌های شهری (آگهی نما) نیز می‌تواند بر رواج خشونت و خشونت گرایی افراد اثرگذار باشد.

این جامعه‌شناس به مشکلات معیشتی جامعه اشاره کرد و با بیان اینکه اقشار مختلف مردم در زندگی روزمره با مشکلاتی، چون اشتغال، تامین معاش، ازدواج جوانان، بیکاری فرزندان و گرانی مواجه هستند، اظهار داشت: کاهش فشار این مشکلات بر زندگی مردم خود می‌تواند به کاهش خشونت طلبی و خشونت گرایی کمک کند.

قرایی مقدم با استناد به تحقیقات صورت گرفته از سوی روانشناسان در خصوص اثرپذیری افراد از محیط پیرامونی خود از روز‌ها و ماه‌های اولیه زندگی اضافه کرد: یک پژوهش نشان داده که حتی نحوه شیردادن مادران به نوزادش بر خلق و خوی کودک تاثیر می‌گذارد به گونه‌ای که اگر مادر با نوازش و زمزمه موسیقی به فرزندش شیر دهد، به آرامش و صلح جویی او کمک می‌کند.

وی با بیان اینکه این تاثیرپذیری از محیط حتی از دوران جنینی تا بزرگسالی ادامه دارد، به فضای حاکم بر رسانه‌ها و فضای مجازی نیز اشاره کرد و گفت: وقتی در رسانه‌ها خبر‌های مروج خشونت بیشتر برجسته می‌شود، بر ذهن و روح و روان فرد بزرگسال و حتی کودک آثار منفی خود را می‌گذارد و فرد را به پرخاشگری سوق می‌دهد.

این جامعه شناس با تاکید بر اینکه نباید خشونت خواهی و پرخاشگری را در جامعه عادی سازی کرد و طبیعی جلوه داد، خواستار توجه متولیان امور اقتصادی و فرهنگی کشور برای رفع مشکلات خانواده‌ها رواج شادی در جامعه شد.

قرایی مقدم ایجاد فضای شاد و امیدبخش را حق شهروندان یک جامعه دانست و افزود: داشتن نگاه امیدوارانه به آینده و روشن کردن چراغ آینده برای جوانان با رفع مشکلات اقتصادی و موانع بیکاری و ازدواج آنان امکان پذیر است.

وی با یادآوری اینکه در خانواده‌ای که پدر خانواده بیکار است، نمی‌توان انتظار داشت که خشونت کلامی و فیزیکی وجود نداشته باشد، افزود: در خانواده‌هایی که در طبقات مرفه جامعه قرار دارند نیز خشونت به دلیل مسری بودن آن در جامعه به شکل‌های دیگری قابل درک است.

وی ادامه داد: ذات خشونت سرایت پذیر است و فقیر و غنی نمی‌شناسد؛ اصل اصالت وجود نیز بر این نکته تاکید دارد که انسان‌ها به هم پیوسته و متصل هستند.

این استاد دانشگاه با یادآوری اینکه پدیده خشونت طلبی و خشونت گرایی یک پدیده تام است و بروز آن به ده‌ها عامل بستگی دارد، افزود: هرگامی که برای رفع مشکلات مردم برداشته شود، کمک به تاب آوری اجتماعی است.

قرایی مقدم ارتقای مهارت‌های فردی در کنترل خشم را یکی از راه‌های اثرگذار بر کاهش خشونت در جامعه عنوان کرد و افزود: البته باید توجه داشت که فرد یک سلول از جامعه است و باید اراده کل جامعه بر پرهیز از خشونت طلبی قرار گیرد.

وی، شرایط خانوادگی، اعتقادات دینی، دایره دوستان، شغل و تحصیلات را از عوامل موثر در شکل گیری شخصیت افراد دانست که می‌تواند در افزایش یا کاهش تاب آوری او در برابر خشونت نیز نقش داشته باشد.

این جامعه شناس با اشاره به اینکه در کتاب‌های درسی نیز تلاش شده تا رفتار‌های میان فردی به دانش آموزان آموزش داده شود، گفت: این اقدامات کافی نیست و باید اقدام‌های بنیادین در جامعه نهادینه شود تا چرخه رواج خشونت و پرخاشگری متوقف شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->