ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) صدور هشدار هواشناسی در پی پیش‌بینی رگبار باران در برخی نقاط خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) جست‌و‌جو‌های آنلاین ایرانی‌ها در سال ۱۴۰۳؛ پژواکی از بحران‌ها و آرزو‌های یک ملت مرحله دوم ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۴ از ۱۶ فروردین آغاز می‌شود+ جزئیات اشغال ۹۰ درصدی هتل‌های اطراف حرم مطهر رضوی در ایام نوروز | حدود ۱۰ درصد افزایش سفر‌ها به مشهد را خواهیم داشت ورود بیش از ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۱ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم تا پایان هفته پیش‌بینی بارش باران در برخی نقاط کشور (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) مراقب باشید؛ «آنفلوانزای معده» در کمین سلامتی درمان سرطان خون در کودکان و شانس بهبودی تا ۹۰ درصد کبد چرب؛ مهمانی خاموش که بی‌صدا پیشروی می‌کند! چگونه کودکان را به خوردن میوه علاقه‌مند کنیم؟ تعیین تکلیف نحوه فروش اینترنتی دارو در ۱۴۰۴ رانندگان مصرف غذا‌های پُرچرب و سنگین در سفر را محدود کنند پلمب ۱۳ داروخانه در بازدید‌های طرح سلامت نوروزی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد (۱۱ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

وزارت بهداشت: ماسک اِن۹۵ برای هوای آلوده مناسب است

  • کد خبر: ۳۰۰۳۴۵
  • ۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۶
وزارت بهداشت: ماسک اِن۹۵ برای هوای آلوده مناسب است
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت در خصوص ماسک‌های مناسب شرایط آلودگی هوا، گفت: ماسک ان۹۵ برای شرایط آلودگی هوا توصیه می‌شود که می‌تواند ۹۵ درصد از ذرات معلق را حذف کند.

به گزارش شهرآرانیوز، عباس شاهسونی در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به انتساب بیش از ۸ میلیون مرگ به آلودگی هوا بر اساس گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت، گفت: آلودگی هوا در حال حاضر مهمترین خطر محیط زیستی برای سلامت انسان است و در کشور ما نیز حدود ۳۰ هزار مورد از مرگ و میر‌ها در سال منتسب به آلودگی هوا است.

وی استفاده از انرژی‌های پاک، سوخت مناسب و توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی را مهمترین اقدامات برای کاهش غلظت آلاینده‌های هوا دانست و گفت: در کشور ما از سال ۹۶ قانون هوای پاک تصویب شده و دارای ۳۴ ماده و ۱۴ آئین نامه اجرایی است و اگر این قانون به درستی اجرا شود، کمک زیادی به کاهش آلودگی هوا می‌کند.

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با تاکید بر لزوم تسریع در فرایند اسقاط خودرو‌های فرسوده، خاطرنشان کرد: تعداد زیادی از خودرو‌ها و موتورسیکلت‌هایی که در حال تردد هستند، فرسوده اند و دو و نیم میلیون خودرو فرسوده در کشور تردد می‌کنند که باید از رده خارج شوند.

شاهسونی افزود: بر اساس قانون هوای پاک باید ۳۰ درصد از انرژی‌هایی که سالانه تولید می‌شوند، تجدیدپذیر باشند، اما از سال ۹۶ تا کنون طبق گزارش سازمان محیط زیست از سال ۹۶ تا پایان سال گذشته فقط ۶۰۰ مگاوات تولید انرژی تجدیدپذیر داشته ایم و ۶ درصد از انرژی‌های تولید شده، تجدیدپذیر بوده اند.

وی تصریح کرد: سال ۹۶ که قانون هوای پاک تصویب شد، میزان ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در کشور حدود ۳۰ میکرو گرم بر متر مکعب بود که با وجود افزایش تعداد خودرو‌ها و مصرف سوخت، بر اساس گزارش سال گذشته همین میزان ثابت مانده است. سال ۹۶ حدود ۸۰ میلیون لیتر بنزین مصرف روزانه داشتیم که الان به ۱۲۰ تا ۱۳۰ میلیون لیتر در روز رسیده ایم بنابراین اقدامات خوبی انجام شده است.

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با بیان اینکه راهکار مقابله با آلودگی هوا، درمان نیست بلکه باید پیشگیری کرد، گفت: هزینه‌ها و عوارض ناشی از آلودگی هوا به وزارت بهداشت به گونه‌ای است که سالانه ۴۰ تا ۵۰ همت در این خصوص برای درمان بیماران به نظام سلامت تحمیل می‌شود و تمام مراکز بهداشتی و درمانی و اورژانس در شرایط آلودگی هوا به ویژه برای همه گروه‌ها، آماده خدمت رسانی هستند.

شاهسونی با اشاره به راهنما‌های محافظت فردی و خودمراقبتی در برابر آلودگی هوا در وزارت بهداشت، خاطرنشان کرد: در این راهنما‌ها در مورد انواع و شیوه استفاده از ماسک‌ها، تغذیه مناسب، فعالیت‌های فیزیکی مطالبی تهیه شده، اما مردم هم باید پای کار بیایند.

به گفته وی، در حال حاضر حدود ۱۲ میلیون موتورسیکلت در کشور تردد می‌کنند که ۹۰ درصد آنها فرسوده است و سال گذشته فقط ۶ هزار موتورسیکلت به مراکز معاینه فنی مراجعه کرده اند و بسیاری از وسایل حمل و نقل عمومی و سنگین، معاینه فنی ندارند.

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت در خصوص ماسک‌های مناسب شرایط آلودگی هوا، گفت: ماسک N ۹۵ برای شرایط آلودگی هوا توصیه می‌شود که می‌تواند ۹۵ درصد از ذرات معلق را حذف کند البته این نوع ماسک ممکن است در دسترس نباشد یا هزینه تهیه آن بالا باشد بنابراین استفاده از دو ماسک طبی نیز در این شرایط توصیه می‌شود چراکه می‌تواند تا ۷۰ درصد ذرات معلق را حذف کند.

شاهسونی با اشاره به شلوغی وسایل حمل و نقل عمومی در ساعات شروع و پایان کار مشاغل، گفت: در فصل پاییز و فصول سرد سال، بیماری‌های تنفسی نیز شیوع دارد و استفاده از ماسک در وسایل نقلیه عمومی می‌تواند حتی به کاهش بیماری‌های تنفسی کمک کند.

وی تاکید کرد: در شرایطی که هوا برای همه گروه‌ها ناسالم است و در شرایط قرمز قرار داریم، فعالیت فیزیکی به ویژه برای کودکان، سالمندان، مادران باردار و بیماران تنفسی و مبتلایان به آسم باید محدود شود. مهم‌ترین نکته در آلودگی هوا، مواجهه کمتر با این شرایط است. همچنین توصیه می‌شود در این وضعیت از مواد غذایی دارای آنتی اکسیدان و میوه و سبزیجات بیشتر استفاده شود.

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با تقدیر از اقدام دولت در کاهش مازوت سوزی در برخی از نیروگاه‌های کشور، یادآور شد: مصرف مازوت یکی از منابع تولید آلودگی است که یک سوخت سنگین محسوب و باعث ایجاد دی اکسید گوگرد می‌شود. دی اکسید گوگرد برای بیماران تنفسی خطرناک است که موجب تشدید علائم تنفسی به ویژه در مبتلایان به آسم می‌شود و سیستم فوقانی تنفس را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

شاهسونی در پایان مصرف مازوت را در برخی نیروگاه‌ها برای تولید انرژی ضروری دانست و گفت: در نیروگاه‌هایی که مازوت مصرف می‌شود و این نیروگاه‌ها در مجاورت سکونتگاه‌های انسانی نیست و مردم تحت تأثیر قرار نمی‌گیرند، مازوت سوزی اشکالی ندارد و در دنیا هم این اتفاق رخ می‌دهد، اما در نیروگاه‌های در مجاورت با سکونتگاه‌های انسانی که جهت باد غالب به سمت شهرهاست، مصرف مازوت باید محدود شود.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->