تصادف مرگبار دستگاه میکسر با یک شهروند در مشهد (۳۰ آبان ۱۴۰۳) اعلام نتایج آزمون EPT آبان ۱۴۰۳ دانشگاه آزاد اعلام شد چگونه جلوی نفوذ آلودگی به داخل خانه را بگیریم؟ دبیر شورای عالی نظام پزشکی کشور در واکنش به خشونت علیه کادر درمان: مدارای اجتماعی کاهش و آستانه تحریک‌پذیری افزایش یافته است هشدار شیوع شدید آنفلوانزای H۱N۱ زنگ خطر شیوع تب دنگی متناسب‌سازی حقوق برای «بازنشستگان لشکری» اجرا نشد (۳۰ آبان ۱۴۰۳) پزشکی شخص‌محور، انقلابی در دنیای طب و پزشکی خواهد بود نخستین آمارنامه شیرخشک رگولار کشور به‌زودی منتشر می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه، ۳۰ آبان ۱۴۰۳) | رگبار باران در سطح استان انتصاب مدیر منطقه یک شهرداری مشهدمقدس (۳۰ آبان ۱۴۰۳) پزشکی برتر است که بیماری را در یک بیمار خاص درمان می‌کند جزئیات قتل هولناک مرد میانسال توسط پسرانش در مشهد فاش شد + عکس رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد: پزشکی شخص‌محور آینده طبابت است + فیلم معلولان، محروم از فرصت‌های برابر | ۱۵ درصد از جامعه ایران، معلولیت دارند از خیابان شیرازی تا نواب صفوی | معرفی خیابان‌های مشهد نزدیک حرم امام‌رضا(ع) + نقشه گلایه شهروندان از نرخ‌های متفاوت لباس‌های ام‌آر‌آی کارگاه آموزشی «قانون الزام به ثبت اسناد رسمی اموال غیرمنقول» برگزار شد مرثیه حداقل‌بگیران تأمین اجتماعی آخرین خبر از زمان ثبت‌نام بیمه تکمیلی جدید بازنشستگان تأمین اجتماعی (۳۰ آبان ۱۴۰۳) خطر مرگ با مونوکسیدکربن دیابت و فشارخون کنترل‌نشده صدمات جدی به کلیه وارد می‌کند «سرماخوردگی»، شایع‌ترین بیماری تنفسی این روزها حداقل دستمزد کارگر و مستمری بازنشستگان تأمین اجتماعی باید از ۲۰ میلیون تومان شروع شود فشار روانی-اجتماعی اجاره نشینی بر زندگی مستأجران | اجاره به شرط تحقیر! شناسایی هزار و ۴۷۰ نوع ماده مخدر جدید در جهان بررسی عوامل قتل‌های ناموسی از منظر جامعه‌شناسی | گذر قاتل از مسیر عشق چالش‌های ترافیکی پایتخت با قطع برق چراغ‌های راهنمایی علت فوت ناگهانی دانشجوی بوشهری اعلام شد تداوم بارش و رگبار پراکنده در نوار شمالی کشور (۳۰ آبان ۱۴۰۳) آمار سقط جنین ۲۰ برابر بیشتر از تعداد مرگ‌و‌میر‌های کودکان و جوانان در تصادفات جاده‌ای است عامل شیوع نارسایی قلبی در جوانان چیست؟
سرخط خبرها

«سرماخوردگی»، شایع‌ترین بیماری تنفسی این روزها

  • کد خبر: ۳۰۱۱۶۳
  • ۳۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۰
«سرماخوردگی»، شایع‌ترین بیماری تنفسی این روزها
نتایج رصد و پایش ویروس‌های در گردش بیماری‌های حاد تنفسی در کشور نشان می‌دهد که «رینوویروس‌ها» با ۱۶.۱ درصد در رأس ویروس‌های در گردش در کشور هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، با کاهش دمای هوا در فصول پاییز و زمستان، شاهد افزایش بیماری‌های تنفسی در جامعه هستیم. یکی از شایع‌ترین عوامل این افزایش بیماری‌ها، ویروس‌ها هستند که در این ایام بیشتر شیوع پیدا می‌کنند.

وزارت بهداشت، رصد و پایش ویروس‌های در گردش بیماری‌های حاد تنفسی در کشور را در آبان ماه سال جاری با تعداد ۱۲۴ نمونه از نظر ۲۱ پاتوژن تنفسی، در دانشگاه‌های منتخب علوم پزشکی تهران، ایران، هرمزگان و شهید بهشتی انجام داده است؛ نتایج نشان می‌دهد که "رینوویروس‌ها" با ۱۶.۱ درصد در رأس ویروس‌های در گردش در کشور هستند.

همچنین براساس رصد وزارت بهداشت، میزان شیوع ویروس‌های آنفلوانزا ۸.۹ درصد و ویروس کرونا ۳.۲ درصد است.

درصد فراوانی ویروس‌های تنفسی شناسایی شده در سال ۱۴۰۳، در نمودار زیر نمایش داده شده است.

علائم ابتلا به رینوویروس‌ها

رینوویروس‌ها، که مهم‌ترین عامل سرماخوردگی هستند، به‌ویژه در این فصول، باعث بروز علائم تنفسی همچون سرفه، عطسه، گلودرد و آبریزش بینی می‌شوند.

رینوویروس‌ها معمولاً در مجاری هوایی فوقانی دستگاه تنفسی انسان زندگی می‌کنند و باعث التهاب در بینی و گلو می‌شوند. علائم معمولی آن شامل عطسه، سرفه، گرفتگی بینی، و گلودرد است. با این حال، این ویروس‌ها معمولاً بیماری را به‌طور خفیف‌تر ایجاد می‌کنند و بیشتر افراد با سیستم ایمنی سالم به راحتی بهبود می‌یابند.

علائم آنفلوانزا چیست؟

بعد از رینوویروس‌ها، ویروس‌های آنفلوانزا شایع‌ترین ویروس‌های در گردش در کشور در آبان ماه بوده‌اند. علائم اولیه ابتلا به ویروس آنفلوانزا شامل تب، سردرد، درد عضلانی، تعریق، آبریزش بینی، گلودرد و سرفه است. سرفه اغلب شدید است و برای مدتی ادامه می‌یابد ولی سایر علامت‌های بیماری پس از ۲ روز تا یک هفته بهبود می‌یابد.

آنفلوانزا تا چند روز قابل انتقال است؟

دفع ویروس آنفلوانزا معمولاً بین ۳ تا ۵ روز بعد از بروز علائم بیماری و در کودکان تا ۷ روز ادامه خواهد داشت. در صورت ابتلا به آنفلوانزا بهتر است در منزل بمانید و تا موقعی که تب شما قطع نشده از منزل بیرون نیایید. معمولاً یک روز پس از قطع تب بیماری قابل سرایت نیست و می‌توانید در اماکن عمومی حضور پیدا کنید.

درمان آنفلوانزا

درمان بیماری معمولاً شامل استفاده از دارو‌هایی برای تخفیف علائم است. استفاده از دارو‌های تب بُر، مسکن، ضد احتقان و آبریزش بینی و دارو‌های مناسب برای سرفه صرفاً به کاهش علائم بیماری کمک می‌کنند.

چه کسانی بیشتر در معرض خطر ابتلا به ویروس‌های تنفسی هستند؟

با این که ویروس‌های تنفسی ممکن است بسیاری از افراد را آلوده کند، اما ابتلا به این ویروس‌ها در برخی از گروه‌های سنی و بیماران، می‌تواند باعث به خطر افتادن جان افراد شود. از جمله:

سالمندان (افراد بالای ۶۵ سال)
بیماران مبتلا به بیماری‌های مزمن ریوی، خونی، کلیوی، کبدی، دیابت
زنان باردار
کودکان ۶ ماه تا زیر ۵ سال

درمان ویروس‌های تنفسی نیاز به آنتی بیوتیک‌ها دارد؟

با توجه به اینکه عامل بیماری‌های آنفلوانزا و سرماخوردگی ویروس است، آنتی بیوتیک‌ها هیچ تاثیری روی این بیماری‌ها ندارند. تنها در صورتی که بیماری شما شروع به بهبود کرده ولی ناگهان مجدداً عود کند احتمالا دچار عفونت باکتریایی شده‌اید. در این هنگام باید با مراجعه به پزشک در صورت نیاز برای درمان عفونت باکتریایی، آنتی بیوتیک مصرف کنید و بنابراین باید از مصرف خودسرانه چرک‌خشک‌کن‌ها در این بیماری‌ها اجتناب کنید.

توصیه‌های ساده برای پیشگیری از ویروس‌های تنفسی

شستن مکرر دست‌ها
رعایت فاصله اجتماعی (حداقل یک متر از فرد مبتلا)
پرهیز از حضور در اماکن بسته در صورت دارا بودن علائم بیماری
استفاده از دستمال کاغذی هنگام عطسه یا سرفه
مراجعه به پزشک در صورت احساس تنگی نفس و تشدید علائم بیماری

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->