طرح چهاربانده کردن جاده مشهد-سرخس به کجا رسید؟ گازگرفتگی ۱۳ زن در سالن آرایشی! قانون حمایت از جوانی جمعیت سد راه کاهش نرخ باروری شد رمزگشایی از معمای مرگ دختر دانشجو، بعد از آشنایی در سایت همسریابی طوفان شدید کرمان باعث آسیب به تأسیسات برق، خاموشی مضاعف و شکستن درختان شد (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) تغییر ساعت کاری مراکز شماره‌گذاری در کشور عامل حادثه جشن نجف‌آباد سابقه مصرف الکل و شیشه دارد کشف نیم کیلوگرم ماده مخدر شیشه از تبعه بیگانه در مرز مهران دختر ۱۸ ساله قربانی جنایت سیاه شد راز فروش نوزاد در بیمارستان لو رفت عامل سرقت از نیسان آبی اعتراف کرد؛ دستبرد به ۱۰ خودرو با شکستن شیشه حکم پرونده عاملان قتل مدیر موقوفه عادل‌شاهی صادر شد پلمب هزار و ۲۱۲ دفتر املاک متخلف در خراسان رضوی (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) برای ۴۰ درصد از راهبران مدارس تراز، در تابستان دوره برگزار خواهد شد تلاش سازمان منابع طبیعی در جهت رفاه جنگلبانان تمهید جدید آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان نیازمند به تحصیل | بیش از ۱۴ هزار تیم یادگیری تشکیل شده است آخرین وضعیت تاثیر معدل در کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد | در سال‌های آینده چه تغییراتی رخ خواهد داد؟ فوت ۲ تکنسین فنی هنگام تعمیر بویینگ ۷۳۷ هواپیمایی وارش (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) دستگیری سرکرده باند سرقت با پابند الکترونیک توسط پلیس مشهد | سرقت با کلت و وینچستر! حجت‌الله ایوبی، «مشاور عالی وزیر و رئیس مرکز بین‌الملل» وزارت میراث‌فرهنگی شد حال وهوای زوج هایی که  شیرخوارگانی را به فرزندخواندگی پذیرفته اند | در آغوش پرمهر خانواده دلیل سرگیجه و سیاهی رفتن چشم چیست؟ ثبت رویداد‌های گردشگری خراسان رضوی در تقویم گردشگری کشور به عدد ۹۷ رسید تولد ۱۵ نوزاد در مأموریت‌های اورژانس ۱۱۵ مشهد، از ابتدای سال تاکنون (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش خطر زایمان زودرس درپی ابتلا به بیماری کبد چرب راهکار جدید برای تأمین آب حیات‌وحش در ماه‌های گرم سال تغییرات اقلیمی چه تأثیری بر الگوهای بارشی دارد؟ هشدار برای دانش‌آموزان | عوارض مصرف قرص ریتالین در ایام امتحانات جبران‌ناپذیر است خشکی تالاب گاوخونی برای سلامت مردم مضر است پیام وزیر آموزش و پرورش به‌مناسبت فرارسیدن بیست‌وششمین سالروز تأسیس سازمان دانش‌آموزی درمانگاه جهادی شهید رئیسی به‌مناسبت اولین سالگرد شهادت شهدای خدمت، در مشهد راه‌اندازی خواهد شد
سرخط خبرها

علائم هشدار مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن چیست؟

  • کد خبر: ۳۰۰۹۲۳
  • ۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۹
علائم هشدار مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن چیست؟
عضو هیئت‌علمی گروه سم‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سردرد، تهوع، گیجی و بی‌حالی می‌توانند علائمی از مسمومیت با گاز منوکسیدکربن باشند.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر علیرضا قاسمی‌طوسی ضمن اشاره به آغاز فصل سرما و ضرورت توجه عمومی به نکات ایمنی وسایل گرمایشی گفت: در فصل سرما بروز حوادث تلخ ناشی از استفاده نادرست وسایل گرمایشی و مسمومیت گاز مونواکسید کربن افزایش می‌یابد و به دلیل اینکه این گاز بی رنگ، بی بو و بی مزه است، از آن با عنوان قاتل خاموش نام برده می‌شود.

رئیس بخش مسمومین بیمارستان امام رضا (ع) شیوه‌های مسمومیت با گاز منواکسید کربن را متعدد برشمرد و گفت: یکی از راه‌های مسمومیت در افراد سیگاری دیده می‌شود. سیگاری‌های حرفه‌ای که روزانه تعداد دو تا سه بسته سیگار استفاده می‌کنند به صورت معمول سطح CO خون آنها بالاتر از سایر افراد است. همچنین افرادی که در محیط‌های آتش سوزی به ویژه محیط‌های آتش سوزی بسته قرار می‌گیرند می‌توانند دچار مسمومیت با گاز CO شوند از سویی چنانچه در کنار آن موادی مثل پشم، ابریشم و ترکیبات پلاستیکی وجود داشته باشد، مسمومیت با گاز سیانور می‌تواند ایجاد شود.

 وی ادامه داد: یکی دیگر از راه‌های مسمومیت‌های با گاز منواکسید کربن، علاوه بر روشن بودن ماشین در فضای بسته پارکینگ ها، گرم کردن ماشین با پیک نیک و خوابیدن در آن است، که با شروع فصل سرما برخی افراد برای گرم کردن خود از آن استفاده می‌کنند و باعث تولید و مسمومیت با گاز مونواکسید کربن می‌شود. افراد در منازل نیز در معرض مسمومیت با گاز مونواکسید کربن قرار می‌گیرند، که ممکن است دودکش وسایل گرمایشی یا شومینه به دلایلی از جمله، لانه ساختن پرنده، قرار گرفتن جسمی بر روی آن، نشستن برف سنگین، مسدود شده باشد. آبگرمکن‌ها به ویژه آبگرمکن‌های قدیمی که به علت احتراق ناقصی و نداشتن دودکش مستعد مسمومیت با گاز CO می‌شوند.

دکتر قاسمی طوسی در ادامه درباره علائم مسمومیت با گاز منو اکسید کربن گفت: یافته‌های بالینی و تظاهرات بالینی مسمومیت با CO در مراحل اولیه شاید اختصاصی نباشد، بیشتر با علائمی نظیر آنفلانزا، سردرد، تهوع، استفراغ، گیجی، بی حالی معمولا ایجاد می‌شود که این روز‌های سرد سال بیماری آنفولانزا شیوع زیادی پیدا می‌کند، بنابراین در همان ابتدا، موارد مسمومیت‌های خفیف، ممکن است به اشتباه بیماری آنفلانزا در نظر گرفته شود.

وی اضافه کرد: مسمومیت‌های شدیدتر با علائمی از جمله سردرد، گیجی شدید، اختلال در راه رفتن، درد قفسه سینه، افزایش تعداد ضربان قلب و تنفس و حتی اغتشاش شعور و تاری، افت فشار خون، افزایش و کاهش ضربان قلب و صدمه به قسمت‌های مختلف مغزی همراه است.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بهترین شیوه تشخیص مسمومیت با گاز CO را استفاده از دستگاهی به نام co اکسی متری عنوان کرد و افزود: این دستگاه صرفا اندازه گیری CO را در خون به طور دقیق و در زمان کوتاه اندازه می‌گیرد، دستگاه پالس اکسی متری که در بسیاری از بیمارستان‌ها وجود دارد، به تنهایی برای تشخیص مسمومیت قابل قبول نیست، چرا که مجموع میزان اشباع هموگلوبوین را می‌سنجد. دستگاه دیگری که، مقدار کربوکسی هموگلوبین را در خون اندازه گیری می‌کند، یک تست کیفی است و تا حدودی مقدار آن را مشخص می‌کند، تستی است که نیاز به زمان دارد.

رئیس بخش مسمومیت بیمارستان امام رضا (ع)، اولین اقدام برای فرد دچار مسمومیت را انتقال وی به فضای آزاد و سپس به مرکز درمانی عنوان و تاکید کرد: تمام افراد منزل نیز باید منزل را تخلیه و منزل پلمپ شود، تا یک کارشناس با تجربه علت مسمومیت با CO را بررسی کند. همچنین چنانچه بیمار با علائم هوشیاری پایین و تشنج همراه است، اولین اقدام درمانی قرار دادن لوله تراشه (ورود آن از طریق دهان به نای) برای بیمار است که اکسیژن بیشتری به بیمار می‌دهیم تا مقدار CO کاهش یابد. روش درمانی دیگر به نام اکسیژن هایپربار که یک محفظه‌ای دارای اکسیژن با فشار زیاد است و با قرار دادن فرد دچار مسمومیت اکسیژن کافی به بدن او می‌رسانیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->