علت قطع تلفن در شهرستان طرقبه شاندیز چیست؟ پیدا شدن ۲ فرد مفقود شده در ارتفاعات تربت حیدریه مرگ و میر آهوان جزیره کیش در تصادفات جاده‌ای + فیلم مدارس کدام استان‌ها فردا (سه شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳) تعطیل است؟ قتل علی فرزامی، خواننده کرمانشاهی + بیوگرافی و فیلم خوانندگی دستگیری ۶ قمه‌کش بیمارستان لقمان مرمت نقش برجسته تنها سرباز پارتی فارس ایران در قاب مستند| معرفی جاذبه‌های گردشگری ایران به مالزیایی‌ها «شادیاخ» جزء آثار تاریخی ملی ایران است وزیر علوم: دانشگاه فردوسی و دو دانشگاه برتر دیگر ایران در عراق شعبه راه اندازی خواهند کرد فاصله زیاد بین حقوق و سبد معیشت | آخرین اخبار از عیدی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی گردن نگرفتن؛ عادتی مرسوم یادی از دکتر محمد قریب | طبیبِ قریب درباره توجه به تاریخ انقضای کالاهای مصرفی بیشتر بدانید | مصرف بموقع! مدیریت استرس در افزایش شانس موفقیت در درمان ناباروری بسیار مؤثر است ویدئو | لحظات وحشت‌آور در پرواز خطوط عربستان عصاره پوست پرتقال، یک ماده مفید برای قلب و عروق سارقان طلا در مشهد دستگیر شدند (یکم بهمن ۱۴۰۳) فوت ۲۱۷ نفر بر اثر گازگرفتگی در کشور | خراسان رضوی جزو ۳ استان صدرنشین جدول مسمومیت با مونوکسیدکربن ضرب‌الاجل رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس برای کوتاه‌شدن زمان نوبت‌‌دهی در بیمارستان فارابی مشهد ایران در سال ۱۴۳۰ یکی از سالخورده‌ترین کشور‌های دنیا خواهد شد هشدار درباره مضرات تاتو؛ هیچ رنگی موردتأیید نیست بهره‌برداری از ۷۶ پروژه گردشگری در خراسان رضوی طی ۹ ماه جمعیت سالمندان بالای ۶۰ سال ایران طی ۲۰ سال آینده دو برابر می‌شود آغاز واکسیناسیون دام خراسان رضوی در برابر تب برفکی اعتراض داوطلبان آزمون استخدامی آموزش و پرورش ۱۴۰۳ | ۱۷ هزار نفر پذیرفته شدند، اما نارضایتی‌ها ادامه دارد علائم و درمان فلج مغزی در کودکان بیماری ویروسی HMPV دارو و واکسن خاصی ندارد وزیر میراث فرهنگی: ایران ۵۰ اثر در نوبت ثبتِ یونسکو دارد
سرخط خبرها

علائم هشدار مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن چیست؟

  • کد خبر: ۳۰۰۹۲۳
  • ۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۹
علائم هشدار مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن چیست؟
عضو هیئت‌علمی گروه سم‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سردرد، تهوع، گیجی و بی‌حالی می‌توانند علائمی از مسمومیت با گاز منوکسیدکربن باشند.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر علیرضا قاسمی‌طوسی ضمن اشاره به آغاز فصل سرما و ضرورت توجه عمومی به نکات ایمنی وسایل گرمایشی گفت: در فصل سرما بروز حوادث تلخ ناشی از استفاده نادرست وسایل گرمایشی و مسمومیت گاز مونواکسید کربن افزایش می‌یابد و به دلیل اینکه این گاز بی رنگ، بی بو و بی مزه است، از آن با عنوان قاتل خاموش نام برده می‌شود.

رئیس بخش مسمومین بیمارستان امام رضا (ع) شیوه‌های مسمومیت با گاز منواکسید کربن را متعدد برشمرد و گفت: یکی از راه‌های مسمومیت در افراد سیگاری دیده می‌شود. سیگاری‌های حرفه‌ای که روزانه تعداد دو تا سه بسته سیگار استفاده می‌کنند به صورت معمول سطح CO خون آنها بالاتر از سایر افراد است. همچنین افرادی که در محیط‌های آتش سوزی به ویژه محیط‌های آتش سوزی بسته قرار می‌گیرند می‌توانند دچار مسمومیت با گاز CO شوند از سویی چنانچه در کنار آن موادی مثل پشم، ابریشم و ترکیبات پلاستیکی وجود داشته باشد، مسمومیت با گاز سیانور می‌تواند ایجاد شود.

 وی ادامه داد: یکی دیگر از راه‌های مسمومیت‌های با گاز منواکسید کربن، علاوه بر روشن بودن ماشین در فضای بسته پارکینگ ها، گرم کردن ماشین با پیک نیک و خوابیدن در آن است، که با شروع فصل سرما برخی افراد برای گرم کردن خود از آن استفاده می‌کنند و باعث تولید و مسمومیت با گاز مونواکسید کربن می‌شود. افراد در منازل نیز در معرض مسمومیت با گاز مونواکسید کربن قرار می‌گیرند، که ممکن است دودکش وسایل گرمایشی یا شومینه به دلایلی از جمله، لانه ساختن پرنده، قرار گرفتن جسمی بر روی آن، نشستن برف سنگین، مسدود شده باشد. آبگرمکن‌ها به ویژه آبگرمکن‌های قدیمی که به علت احتراق ناقصی و نداشتن دودکش مستعد مسمومیت با گاز CO می‌شوند.

دکتر قاسمی طوسی در ادامه درباره علائم مسمومیت با گاز منو اکسید کربن گفت: یافته‌های بالینی و تظاهرات بالینی مسمومیت با CO در مراحل اولیه شاید اختصاصی نباشد، بیشتر با علائمی نظیر آنفلانزا، سردرد، تهوع، استفراغ، گیجی، بی حالی معمولا ایجاد می‌شود که این روز‌های سرد سال بیماری آنفولانزا شیوع زیادی پیدا می‌کند، بنابراین در همان ابتدا، موارد مسمومیت‌های خفیف، ممکن است به اشتباه بیماری آنفلانزا در نظر گرفته شود.

وی اضافه کرد: مسمومیت‌های شدیدتر با علائمی از جمله سردرد، گیجی شدید، اختلال در راه رفتن، درد قفسه سینه، افزایش تعداد ضربان قلب و تنفس و حتی اغتشاش شعور و تاری، افت فشار خون، افزایش و کاهش ضربان قلب و صدمه به قسمت‌های مختلف مغزی همراه است.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بهترین شیوه تشخیص مسمومیت با گاز CO را استفاده از دستگاهی به نام co اکسی متری عنوان کرد و افزود: این دستگاه صرفا اندازه گیری CO را در خون به طور دقیق و در زمان کوتاه اندازه می‌گیرد، دستگاه پالس اکسی متری که در بسیاری از بیمارستان‌ها وجود دارد، به تنهایی برای تشخیص مسمومیت قابل قبول نیست، چرا که مجموع میزان اشباع هموگلوبوین را می‌سنجد. دستگاه دیگری که، مقدار کربوکسی هموگلوبین را در خون اندازه گیری می‌کند، یک تست کیفی است و تا حدودی مقدار آن را مشخص می‌کند، تستی است که نیاز به زمان دارد.

رئیس بخش مسمومیت بیمارستان امام رضا (ع)، اولین اقدام برای فرد دچار مسمومیت را انتقال وی به فضای آزاد و سپس به مرکز درمانی عنوان و تاکید کرد: تمام افراد منزل نیز باید منزل را تخلیه و منزل پلمپ شود، تا یک کارشناس با تجربه علت مسمومیت با CO را بررسی کند. همچنین چنانچه بیمار با علائم هوشیاری پایین و تشنج همراه است، اولین اقدام درمانی قرار دادن لوله تراشه (ورود آن از طریق دهان به نای) برای بیمار است که اکسیژن بیشتری به بیمار می‌دهیم تا مقدار CO کاهش یابد. روش درمانی دیگر به نام اکسیژن هایپربار که یک محفظه‌ای دارای اکسیژن با فشار زیاد است و با قرار دادن فرد دچار مسمومیت اکسیژن کافی به بدن او می‌رسانیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->