سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی حجابی و بی‌بند و باری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، ۲ دی ۱۴۰۳) | تداوم روند افزایش دما تا پایان هفته جاری
سرخط خبرها

عامل شیوع نارسایی قلبی در جوانان چیست؟

  • کد خبر: ۳۰۱۱۱۴
  • ۳۰ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۲
عامل شیوع نارسایی قلبی در جوانان چیست؟
در کل دنیا حدود ۲۷ میلیون نفر مبتلا به نارسایی قلب هستند و این روند افزایشی خواهد بود، چون عمر جمعیت در حال افزایش است و این بیماری در گروه سالمندان بیشتر می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر فرح نقاش‌زاده، متخصص قلب و عروق، عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی و دبیر علمی هشتمین کنگره بین‌المللی نارسایی قلب درباره شایع‌ترین عوامل بروز این نارسایی گفت: انسداد عروق کرونر، سکته قلبی و... شایع‌ترین دلایل بروز این بیماری هستند. علاوه بر این مصرف سیگار و الکل، فشار خون، چاقی و دیابت هم موثر است. مصرف داروی محرک مثل مت‌آمفتامین، برخی دارو‌ها برای درمان سرطان و همچنین عفونت‌های ویروسی و باکتریایی هم عامل بروز التهاب و نارسایی قلبی هستند. البته علل نادر دیگری هم وجود دارد.

زندگی طولانی‌تر با نارسایی قلبی

نقاش‌زاده با تاکید بر این که عمر بیماران با نارسایی قلبی بعد از پیوند قلب هم در حال افزایش است، ادامه داد: مردم باید نسبت به مدیریت درمان و مصرف منظم دارو‌ها به ویژه بعد از پیوند آگاه باشند که باعث می‌شود عمر طولانی‌تر داشته باشند.

او درباره آمار پیوند قلب هم توضیح داد: از حدود ۲۰ سال پیش این پیوند در ایران شروع شد و به تدریج افزایش پیدا کرد. در حال حاضر سالانه چیزی حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ پیوند قلب در ایران انجام می‌شود و بخش عمده آن در ۴ مرکز تهران صورت می‌گیرد. البته آمار بیمارانی که نیازمند پیوند هستند، زیاد است، اما به همان تعداد ما بیمار دهنده قلب نداریم و قسمت اصلی کار ما این است که فرهنگ اهدای عضو در کشور تقویت شود.

نقاش‌زاده با اشاره به این که بیماری نارسایی قلبی در تمام سنین وجود دارد، افزود: از ۶۵ سال به بالا هر ۱۰ سال ۱۰درصد ریسک ابتلا به بیماری قلبی افزایش پیدا می‌کند. در این گروه سنی ممکن است عامل خطر وجود نداشته باشد، اما با توجه به افزایش سن احتمال ابتلا بیشتر می‌شود. این در حالی است که اکنون در افراد جوان این عارضه دیده می‌شود و یکی از دلایل آن مصرف مخدر شیشه مت‌آمفتامین است که به قلب آسیب می‌زند.

تأثیر مرگبار این محرک‌

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در پاسخ به سوال همشهری آنلاین درباره تاثیر این محرک‌ها بر قلب بیان کرد: این مواد می‌توانند باعث تشکیل لخته در عروق و سکته قلبی و مغزی شوند. از سوی دیگر به دلیل اثرات سمی غیرمستقیمی که روی سلول‌های قلبی دارند، می‌توانند نارسایی هم ایجاد کنند.

این پزشک درباره آسیب‌های ابتلا به نارسایی قلبی هم بیان کرد: این بیماری پیشرونده است و به تدریج علائم آن افزایش پیدا می‌کند. از جمله افزایش نفس‌تنگی، ورم بدن، کاهش توانایی در انجام فعالیت‌های شغلی و روزمره که در نهایت این بیماران را به سمت پایان زندگی می‌برد.

نقاش‌زاده در پاسخ به این سوال که آیا آسیب این محرک‌ها در سنین پایین‌تر بیشتر است، عنوان کرد: سن را به این دلیل گفتم که افراد جوان‌تر عمدتا آگاهی کمتر از آسیب‌های مخرب این محرک‌ها دارند. افراد در سنین بالاتر عمدتا آگاهی بیشتری در این باره دارند و به همین دلیل کمتر سراغ چنین دارو‌هایی می‌روند.

دبیر علمی هشتمین کنگره بین‌المللی نارسایی قلب گفت: با توجه به شیوع این بیماری باید آگاهی جامعه پزشکی به ویژه کسانی که در درجه اول با این بیماران در ارتباط هستند، افزایش پیدا کند. از جمله متخصصان قلب و داخلی، پزشکان عمومی، جراحان و حتی گروه بیهوشی که در برخی موارد نیاز است اقداماتی برای بیماران این حوزه انجام دهند. در این کنگره تمام مباحث جدید دنیا هم ارائه خواهد شد و برنامه‌ای ارائه کرده‌ایم که انجمن نارسایی قلب اروپا هم آن را تایید کرده است.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->