به گزارش شهرآرانیوز، یزدان رضایی در آیین پایانی طرح «همیاران آب» که امروز (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) در مشهد برگزار شد، اظهار کرد: مشهد تابستان ۱۴۰۳ از لحاظ منابع آبی شرایط ویژهای داشت که اگر تلاش جهادی فعالان حوزه آب و همیاری مشترکان و مردم نبود شرایط دشوار و نامناسبی را تجربه میکردیم.
وی اضافه کرد: خوشبختانه از این شرایط بدون کوچکترین مشکلی عبور کردیم و امروز هم شاهد نتیجه تلاش مشترک فعالان فرهنگی و همکاران در حوزه آب مشهد هستیم.
معاون وزیر نیرو تاکید کرد: در این شرایط در کنار اجرای طرحهای گذر از شرایط تنش آبی، مدیریت مصرف و مشارکت مردمی ضروری است.
حسین اسماعیلیان نیز در این جلسه گفت: اقلیم خراسان و مشهد خشک و کم بارش است و خشکسالیهای اخیر شرایط منابع آب این شهر را با محدودیت ویژهای مواجه کرده است که با روند توسعه و گسترش این کلانشهر این محدودیت همواره وجود خواهد داشت.
مدیر عامل آبفای مشهد ادامه داد: مشهد از سال ۱۴۰۱ از سوی وزارت نیرو به عنوان آزمایشی به عنوان «شهر حساس به آب» مطرح شد و هدف این طرح این است که در یک بازه سه ساله ۲۰ درصد مصرف آب در کلانشهر مشهد کاهش یابد.
وی افزود: بر همین اساس تفاهمنامه همکاری برای نخستین بار در کشور بین آبفای مشهد و اداره کل آموزش و پرورش به امضا رسید و طرح همیار آب ایجاد شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: در این راستا با استفاده از ظرفیت یک شرکت دانش بنیان سامانهای به نام «سونرژی» با محتوا و موضوع آب و آموزشهای مربوط به آن ایجاد شد که دانش آموزان و معلمان میتوانند به آن مراجعه و از آموزشهای لازم استفاده کنند.
اسماعیلیان افزود: در سال نخست اجرای طرح همیار آب حدود هزار نفر دبیر و ۱۲ هزار دانش آموز و در سال دوم چهار هزار دبیر و بیش از ۲۶ هزار نفر دانش آموز تحت آموزش قرار گرفتند.
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز در این آیین گفت: دانش آموزان باید متوجه این موضوع باشند که منابع آب در شهر مشهد بسیار محدود است و باید از همین سنین کودکی به این موضوع توجه شود.
شوشتری افزود: نتایج این طرح را باید در نهادینه سازی فرهنگ مصرف بهینه آب در جامعه دنبال کرد، چون نتایج فرهنگسازی طولانی مدت و دیربازده است.
منبع: ایرنا