به گزارش شهرآرانیوز؛ «جست وجوی نان آن طرف اتوبان» تیتر گزارشی بود که ۳۰ مهر در صفحه صدای مردم منتشر شد و با بازتابهایی نیز همراه بود. در آن گزارش، ساکنان کوی عمار یاسر از جمعیت ۴ هزار و ۲۰۰ نفری محله شان گفتند که تنها با یک نانوایی سر می کنند. نانوایی که به گفته مردم از نظر کیفیت چندان درخور توجه نیست.
همین موارد سبب شده که مردم به اجبار در سرما و گرمای زمستان و تابستان، به نانواییهای خیابانهای مصلی و محمدآباد بروند. در این راستا خطر گذر از بزرگراه بسیج را به جان میخرند تا بتوانند چند عدد نان تازه و با کیفیت تهیه کنند.
در چند مرحله حضور تریبون مردمی شهرآرا، ساکنان محله یک صدا درخواستشان این بود؛ قرار است یک نانوایی در این محله راه اندازی شود. نانوایی که متعلق به مسجد جواد الائمه (ع) این محله است. خواسته ساکنان این محله این است که سهمیه آرد دولتی به این نانوایی اختصاص داده شود. آنها معتقدند که هرگونه عایدی نانوایی برای رونق و آبادانی مسجد و محله است.
پیگیریهای شهرآرا از علی اکبر کوه پیکر، رئیس جدید اتحادیه نانواییهای مشهد به اینجا ختم شد که «اگر دستور صریح فرماندار را برای اختصاص سهمیه آرد دولتی به این محله بیاورید، برای انجام اقدامات لازم دستمان باز خواهد بود.»
پس از انتشار این گزارش با پیگیری شهرآرا و فعالان فرهنگی محله، امیر قربان پور، معاون برنامه ریزی و توسعه فرماندار مشهد در نشستی در مسجد محوری محله حاضر شد و به دغدغههای ساکنان محله که «فقط چند کیسه آرد با سهمیه دولتی میخواهیم» پاسخ داد.
ابراهـــیمی، نماینده کسبه درخواستهای ساکنان محله را خیلی مختصر و مفید برای حاضران مرور میکند: مردم و ساکنان این محله توقع زیادی ندارند. فقط اینکه اجازه بدهید نانوایی سر مسجد راه بیفتد و در این باره نیز چند کیسه آرد با سهمیه دولتی به این نانوایی داده شود.
او در ادامه از سرریز جمعیت میگوید و اشارهای به یکی از نهادهای شهر دارد که با ساخت مجتمعهایی در محله، جمعیت ساکنان را به صورت تصاعدی افزایش داده است. این در شرایطی است که همچنان محله همان یک نانوایی را دارد. این نانوایی نیز نان بی کیفیت پخت میکند و قابل خوردن نیست.
در ادامه معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری مشهد در پاسخ درخواست اهالی محله توضیحاتی ارائه می دهد: در شهر مشهد به ازای هر فرد یک سرانه آرد تعریف و تعیین شده است.
قربان پور همچنین بیان میکند: اگر نان تنها نانوایی محله کیفیت لازم را ندارد، نباید صورت مسئله را پاک کنیم و باید این رویه با تذکر، اخطار و دیگر روشها اصلاح شود و نان با کیفیت به دست مردم برسد.
او در ادامه بیان میکند: با توجه به تأکیدات مردمی پس از پایان این نشست از تنها نانوایی مذکور و نحوه خدماتش بازدید خواهیم کرد. علاوه بر آن از مکان تازه تأسیس نانوایی کنار مسجد نیز بازدیدی خواهیم داشت.
معاون برنامه ریزی و توسعه فرماندار مشهد در حاشیه این نشست به خبرنگار شهرآرا میگوید: بنا به اهمیت موضوع و درخواست مردم، پیگیر نانوایی و تأمین نان برای محله خواهیم بود تا اهالی برای تهیه قوت غالبشان مشکلی نداشته باشند.
قربان پور با بیان اینکه وظیفه ما تأمین آرد و نان مردم به اندازه مورد نیاز است، تأکید میکند: تحقق این مهم نیز منوط به آن است که این مسیر قانونی و سازوکارش مشخص شود. ذکر یک نکته نیز ضرورت دارد که این درخواست مردمی دوبار در کارگروه آرد و نان شهرستان در فرمانداری مطرح و کارشناسی و بررسی شد، اما در مراحل اولیه به هر علتی تأیید نشد، اما بنا به درخواست مردمی و اهمیت موضوع بار دیگر مورد ارزیابی قرار میگیرد.
او در مورد سازوکار تخصیص آرد به هر محله نیز بیان میکند: سرانه جمعیت و سرانه آرد هر محله در جای جای شهر، مشخص است. جمعیت هر محله ضربدر سرانه آرد میشود و حاصل آن، سهمیه آردی است که به این محله اختصاص پیدا میکند.
قربان پور میگوید: ممکن است این سهمیه تخصیص یافته برای یک نانوایی یا سه نانوایی باشد که این تخصیص هم قاعده و ضابطه خاص خودش را دارد.
معاون برنامه ریزی و توسعه فرماندار مشهد همچنین بیان میکند: از سوی دیگر مکانی که به اسم نانوایی در کنار مسجد ساخته شده، باید مجوزهای لازم را از مراکز ذی ربط دریافت کند تا در ادامه مسیر و با طی فرایندهای قانونی، آرد به آن تعلق گیرد.