۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) صدور هشدار هواشناسی در پی پیش‌بینی رگبار باران در برخی نقاط خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) جست‌و‌جو‌های آنلاین ایرانی‌ها در سال ۱۴۰۳؛ پژواکی از بحران‌ها و آرزو‌های یک ملت مرحله دوم ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۴ از ۱۶ فروردین آغاز می‌شود+ جزئیات اشغال ۹۰ درصدی هتل‌های اطراف حرم مطهر رضوی در ایام نوروز | حدود ۱۰ درصد افزایش سفر‌ها به مشهد را خواهیم داشت ورود بیش از ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۱ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم تا پایان هفته پیش‌بینی بارش باران در برخی نقاط کشور (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) مراقب باشید؛ «آنفلوانزای معده» در کمین سلامتی درمان سرطان خون در کودکان و شانس بهبودی تا ۹۰ درصد کبد چرب؛ مهمانی خاموش که بی‌صدا پیشروی می‌کند! چگونه کودکان را به خوردن میوه علاقه‌مند کنیم؟ تعیین تکلیف نحوه فروش اینترنتی دارو در ۱۴۰۴ رانندگان مصرف غذا‌های پُرچرب و سنگین در سفر را محدود کنند
سرخط خبرها

برخی دارو‌های دیابت می‌توانند آسم را مهار کنند

  • کد خبر: ۳۰۱۳۳۵
  • ۰۱ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۵
برخی دارو‌های دیابت می‌توانند آسم را مهار کنند
به نظر می‌رسد دارو‌هایی که قبلاً توسط میلیون‌ها بیمار دیابتی مصرف شده‌اند، به کاهش حملات آسم تا ۷۰ درصد کمک می‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، دو داروی متفورمین و GLP-۱ از پرمصرف‌ترین دارو‌های دیابت هستند.

مطالعه بر روی ۱۳۰۰۰ فرد مبتلا به دیابت و آسم نشان داد که متفورمین احتمال بیماران را برای حملات آسم تا ۳۰ درصد کاهش می‌دهد در حالی که افزودن یک داروی GLP-۱ آن را تا ۴۰ درصد دیگر کاهش می‌دهد.

به گفته نویسندگان، به نظر می‌رسد این اثرات به چیزی بیش از بهبود در کنترل قند خون یا کاهش وزن وابسته است و نشان می‌دهد که متفورمین و GLP-۱ ممکن است مستقیماً بر عملکرد راه‌های هوایی برای کاهش آسم تأثیر بگذارند.

تیمی به سرپرستی «کلوئی بلوم» از کالج امپریال لندن، می‌گویند: «یافته‌ها پتانسیل استفاده مجدد از دارو‌های ضد دیابت را به درمان‌های جایگزین بسیار مورد نیاز برای آسم نشان می‌دهد».

محققان توضیح دادند، مدت هاست که دلایل خوبی وجود دارد که متفورمین ممکن است سلامت تنفسی بیماران آسمی را بهبود بخشد. آنها گفتند که این دارو اثرات ضد التهابی دارد و همچنین به نظر می‌رسد که برخی از تغییرات در مجاری هوایی را که آسم ایجاد می‌کند، معکوس می‌کند.

داده‌های مربوط به GLP-۱ اثرات مشابهی را نشان می‌دهد: همان گیرنده‌های سلولی که دارو‌ها روی مغز کار می‌کنند، در ریه‌ها یافت می‌شوند، و همچنین تصور می‌شود که GLP-۱ پاسخ‌دهی بیش از حد مجرای هوایی را کاهش می‌دهد.

برای یافتن این موضوع، تیم بلوم سوابق بیمارستانی حدود ۱۲۷۰۰ بیمار دیابت نوع ۲ را که به آسم نیز مبتلا بودند، پیگیری کردند. آنها همچنین استفاده هر بیمار از دارو‌های مختلف دیابت را ردیابی کردند. داده‌ها از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۲۰ جمع آوری شده است. نتایج چشمگیر بود.

محققان دریافتند: «متفورمین با کاهش خطر حملات آسم تا حدود ۳۰٪ مرتبط است. هنگامی که بیماران به عنوان یک درمان اضافی GLP-۱ نیز دریافت کردند، با کاهش خطر اضافی تقریباً ۴۰٪ همراه بود.»

با نگاهی دقیق‌تر به داده‌ها، تیم بلوم دریافت که تغییرات در کنترل قند خون یا وزن در حین مصرف دارو‌ها ارتباط چندانی با ارتباط متفورمین و استفاده از GLP-۱ با بهبود آسم ندارد.

بنابراین، یافته‌ها یک امکان جدید بالقوه هیجان‌انگیز را نشان می‌دهد: دادن متفورمین یا GLP-۱ به افراد مبتلا به آسم برای کمک به درمان اختلال تنفسی و هر نوع دیابت زمینه‌ای.

گروه بلوم به این نتیجه رسیدند که این نوع مداخلات دارویی اولیه برای بزرگسالان مبتلا به آسم و اختلال متابولیک ممکن است فوایدی داشته باشد.

آنها می‌گویند تحقیقات بیشتر، از جمله کارآزمایی‌های بالینی، برای تأیید مزایای مشاهده شده در این مطالعه و درک بهتر اینکه چگونه دارو‌های دیابت ممکن است مراقبت از آسم را بهبود بخشند، ضروری است.

منبع: خبرگزاری فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->