مستمری کمک‌هزینه لوازم بهداشتی دی ۱۴۰۳ معلولان واریز شد (۲۶ دی ۱۴۰۳) پرداخت کمک هزینه معیشت به افراد دارای معلولیت + جزئیات نگاهی به چالش‌های طرح تلفیق تحصیل دانش‌آموزان استثنائی در مدارس عادی به‌زودی مشکل هزینه سرویس مدارس استثنایی در مشهد حل می‌شود رشد و توسعه جامعه با مشارکت فراگیر معلولان قول ویژه رئیس جمهور به معلولان + فیلم سهم ناعادلانه معلولان از امکانات همگام با مناسب‌سازی محیط شهری برای معلولان همه ما ساکنان یک خیابانیم روایت اهالی آسایشگاه فیاض بخش که معلولیت مانع رسیدن به اهدافشان نیست | زندگی به توان امید لزوم مناسب‌سازی ۲۰۰۰ مکان در سند تحول مناسب‌سازی مشهد نامه‌ افراد دارای معلولیت به رئیس سازمان برنامه و بودجه ۱۳ هزار نفر متقاضی حق پرستاری در خراسان رضوی علت و معلول استخدام نصفه ونیمه معلولان وعده پیگیری اعتراض توان یابان که در آزمون استخدامی اخیر رد شده اند | صدای معلولان شنیده می‌شود؟ ۲۱‌هزار نابینا و کم‌بینا زیر پوشش بهزیستی خراسان رضوی درباره برخی بالا‌وپایین‌های زندگی نابینایان مشهد به بهانه روز عصای سفید | چشم نیمه‌باز شهر به مشکلات روشن‌دلان مناسب‌سازی‌نشدن مدارس خراسان رضوی، مانعی پیش پای معلولان مراکز پیشخوان دولت در خراسان رضوی برای تردد معلولان مناسب‌سازی می‌شود
سرخط خبرها

لزوم مناسب‌سازی ۲۰۰۰ مکان در سند تحول مناسب‌سازی مشهد

  • کد خبر: ۳۰۱۸۴۴
  • ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۸
لزوم مناسب‌سازی ۲۰۰۰ مکان در سند تحول مناسب‌سازی مشهد
یکی از مصادیق برقراری عدالت اجتماعی، بهره‌مندی همه افراد در جامعه از امکانات و خدمات است. مسئله‌ای که برای مددجویان بهزیستی محقق نمی‌شود مگر اینکه زمینه‌ها و بستر‌های لازم زیرساختی در شهر مهیا شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ یکی از مصادیق برقراری عدالت اجتماعی، بهره‌مندی همه افراد در جامعه از امکانات و خدمات است. مسئله‌ای که برای مددجویان بهزیستی محقق نمی‌شود مگر اینکه زمینه‌ها و بستر‌های لازم زیرساختی در شهر مهیا شود. موضوعی که تعامل و مشارکت سازمان‌های مدیریت شهری، خدماتی و... را می‌طلبد.

اگرچه در سند تحول مناسب‌سازی خراسان رضوی که سه سالی از لازم‌الاجرا شدن آن می‌گذرد، این مسئله دیده شده است و چندی پیش نیز با رونمایی از طرح اماکن مناسب‌سازی شده در نرم‌افزار مسیریاب نشان در جلسه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب‌سازی استان خراسان رضوی گام‌های جدی در این زمینه برداشته شده است، اما به نظر می‌رسد تحقق سند تحول مناسب‌سازی نیازمند همت همه‌جانبه مدیران دستگاه‌های دولتی و اجرایی است.

لزوم مناسب‌سازی ۲۰۰۰ مکان در سند تحول مناسب‌سازی مشهد

ضرورت تحقق تسهیل در زیارت مددجویان

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی در گفتگو با شهرآرا، گفت: در خراسان رضوی موضوع زیارت آسان را برای اولین‌بار در سطح کشور مطرح کردیم. قرار است در آذرماه و هم‌زمان با هفته معلولان، همایشی برگزار شود و همه سازمان‌هایی که در زمینه زیارت آسان مانند شهرداری، آستان قدس رضوی، راه‌آهن و... دخیل هستند، در آن حضور داشته باشند. محوریت این همایش مشکلات مرتبط با افراد معلول، سالمندان و مددجویان بهزیستی در راستای مناسب‌سازی خواهد بود.

مسعود فیروزی با اشاره به نشستی که پیش‌ازاین با مدیرعامل راه‌آهن برگزار شده است، گفت: باتوجه‌به اینکه در سال حدود ۲۷ میلیون زائر به مشهد مشرف شده و برخی از خطوط ریلی استفاده می‌کنند، پیشنهاد‌هایی در این زمینه برای مددجویان بهزیستی ارائه شد. به‌عنوان نمونه پیشنهاد داده شد ویلچر‌های کوچک‌تری برای تردد در راهرو‌های قطار در نظر بگیرند و....
وی با اشاره به مشکلات ناوگان حمل‌ونقل عمومی برای افراد معلول و سالمند، افزود: به‌عنوان مثال در میدان شهدا، خط ۲ مترو آسانسور ندارد که مددجو بتواند از آن استفاده کند. باید این مسئله توسط شهرداری حل شود.

فیروزی با اشاره به سند تحول مناسب‌سازی که برای خراسان رضوی در نظر گرفته شده است، بیان کرد: این سند شامل مناسب‌سازی بانک‌ها، دانشگاه علوم پزشکی، داروخانه‌ها و همه مکان‌هایی است که باید در شهر برای رفاه حال مددجویان صورت بگیرد. برای هفت شهر کاشمر، تربت‌جام، تربت‌حیدریه، سبزوار، نیشابور، مشهد و قوچان که بالغ بر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت دارند، تمام مکان‌ها و اقدامات لازم به تفکیک لحاظ شده است که به‌تدریج میزان تحقق این سند به بهزیستی استان اعلام می‌شود.

تحقق ۵۰ درصدی سند تحول مناسب‌سازی در استان

وی با اشاره به اینکه در خراسان رضوی طی سه سال گذشته ۵۰ درصد این سند محقق شده است، افزود: موانعی مانند عدم بودجه، ساختمان‌های استیجاری، نداشتن همت لازم در برخی از مدیران برای مناسب‌سازی و... از دلایل پیشرفت‌نکردن برخی از سازمان‌هاست. البته اگر کسی این سند تحول را انجام ندهد به‌عنوان ترک فعل مطرح شده و برخورد قانونی می‌شود.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی گفت: در همایش پیش رو سعی می‌کنیم از مدیران دستگاه‌های اجرایی قول‌هایی بگیریم و زمان‌بندی تحقق مناسب‌سازی‌های مرتبط با هر یک از ارگان‌ها مشخص شود که ضمانت اجرایی نیز پیدا کند.

نشان‌دار شدن طرح اماکن مناسب‌سازی در نرم‌افزار نشان

فیروزی با اشاره به یکی از اقدامات که طرح اماکن مناسب‌سازی شده در نرم‌افزار مسیریاب نشان بوده است، بیان کرد: اولین استان در کشور هستیم که این طرح را اجرا کرده است. اماکن مناسب‌سازی شده بر روی نرم‌افزار مسیریاب نشان مشخص شده‌اند. باید این مکان‌ها چهار ویژگی شامل سرویس بهداشتی مناسب‌سازی شده، درب‌های اتومات، رمپ و بالابر داشته باشند.

او با اشاره به درنظرگرفتن نشان ویژه توسط بهزیستی برای این اماکن، بیان کرد: به همین منظور نشان دارای مدال طلایی و مدال نقره‌ای در نظر گرفته شده است؛ برای اماکنی که تمام موارد مناسب‌سازی را رعایت کرده باشند، مدال طلا و مکان‌هایی که برخی از اصول مناسب‌سازی را اجرا کرده باشند، مدال نقره‌ای مناسب‌سازی دریافت می‌کنند. در حال حاضر در مشهد هشتصد مکان نشان‌دار شده است. اماکنی که می‌خواهند در طرح نشان بهزیستی قرار بگیرند و شرایط آن را دارند به بهزیستی‌های شهرستان‌ها مراجعه کنند.

لزوم نهادینه سازی مناسب سازی میان‌مردم

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی افزود: درمجموع باید در مشهد ۲۱۵۶ مکان طبق سند تحول مناسب‌سازی آن صورت گرفته باشد. با توجه به اینکه مشهد به‌سمت ترانزیت درمان پیش می‌رود، علاوه بر جنبه زیارتی آن باید مناسب‌سازی‌های لازم برای ورود زائران و تردد در شهر فراهم شود. دبیرخانه ستاد مناسب‌سازی استان آمادگی همکاری در زمینه آموزش، بازدید، مشاوره‌های فکری، تخصصی و تفکر نو در این زمینه را دارد. 

وی با تأکید بر اینکه باید تفکر مناسب‌سازی را در میان مردم نهادینه کنیم، گفت: همه ما در این زمینه رسالت داریم که با تعامل به جامعه مددجویان بهزیستی کمک کنیم تا آنها نیز از امکانات و خدمات شهری همانند دیگر افراد جامعه برخوردار باشند. معلول و سالمند نباید محدود به ماندن در خانه باشد، بلکه حق دارد مانند سایر افراد جامعه در فضای اجتماع حضور یابد و این مسئله مستلزم مشارکت مردم است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->