بسته‌های اینترنت اپراتور همراه ایرانسل تا ۷۰ درصد گران شد! (۱۱ تیر ۱۴۰۴) نامه انجمن تجارت الکترونیک به وزیر ارتباطات درباره محدودیت پلتفرم‌ها مجیک V۵ آنر، باریک‌ترین گوشی تاشوی جهان + مشخصات و قیمت وزیر ارتباطات: اختلالات اینترنت ناشی از حملات خارجی است تحقیقات جدید: آلزایمر ممکن است یک بیماری مغزی نباشد مصوبه جدید دولت: پلتفرم‌های آنلاین طلا باید زیر نظر بورس بروند ماینرهای غیرمجاز، سالانه، بیش از ۲ میلیارد دلار به صنعت برق کشور خسارت می‌زنند آیا رابطه‌ای بین خوردن پنیر و کابوس‌دیدن وجود دارد؟ بازارها و خدمات مالی نوبیتکس به تدریج درحال بازگشایی است خستگی ناشی از هوش مصنوعی چیست و چطور با آن مقابله کنیم؟ مایکروسافت: هوش مصنوعی در تشخیص شرایط پیچیده بهتر از پزشکان عمل می‌کند دانشمندان می‌گویند مغز انسان نور تولید می‌کند کمیسیون اینترنت نصر تهران از دولت خواست از آسیب‌دیدگان دیجیتال جنگ هم حمایت کند سامسونگ: به فعال‌سازی ویژگی ضدسرقت گوشی اهمیت بدهید مجلس استفاده و حمل و خرید و فروش استارلینک را ممنوع کرد نمایشگر آیفون ۱۷ بزرگ‌تر از نمایشگر نسل‌های قبل خواهد بود جزئیات لیست شدن توکن بلوم (Blum) + قیمت و آموزش برداشت قطع اینترنت در جریان جنگ، ۲۴۰۰ مگاوات از بار شبکه برق ایران را کاهش داد انکر درباره خطر انفجار ۵ پاوربانکش هشدار جهانی صادر کرد فیسبوک از عکس‌های خصوصی مردم برای تعلیم هوش مصنوعی استفاده می‌کند
سرخط خبرها

نهنگ‌های مینکی صداهای فراصوت را می‌شنوند

  • کد خبر: ۳۰۱۹۸۴
  • ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۵۷
نهنگ‌های مینکی صداهای فراصوت را می‌شنوند
اولین آزمایش موفقیت‌آمیز روی نهنگ‌های مینکی وحشی نشان می‌دهد آن‌ها شنوایی فراصوت (اولتراسونیک) دارند.

به گزارش شهرآرانیوز، گروهی از زیست‌شناسان دریایی نروژ، آمریکا و دانمارک اولین آزمایش شنوایی را روی یک نهنگ زنده انجام دادند. گزارش پژوهش آنها که در مجله سایِنس (Science) منتشر شده نشان می‌دهد این گروه امواج مغزی یک جفت نهنگ مینکی وحشی را ثبت کردند.

نهنگ مینکی پس از یوزنهنگ کوتوله، کوچک‌ترین نهنگ بی‌دندان است.

دانشمندان علوم دریایی تلاش می‌کنند درباره توانایی‌های شنوایی حیوانات بیشتر بدانند، زیرا نگران تأثیر سروصدا‌های انسان‌ها بر موجوداتی هستند که در دریا زندگی می‌کنند.

در این پژوهش جدید، گروه پژوهشی ابزاری را ابداع کردند تا امواج مغزی یک جفت نهنگ مینکی وحشی را حین گوش‌دادن به صدا‌های ضبط‌شده ثبت کنند.

این گروه، نهنگ‌های مینکی را برای پژوهش خود انتخاب کردند، زیرا جثه آنها در مقایسه با نهنگ‌های دیگر نسبتاً کوچک است. پژوهشگران مسیر‌های شنای این نهنگ‌ها را در یک کانال باریک بین دو جزیره در سواحل نروژ بررسی کردند؛ سپس موانع توری در نزدیکی منطقه قرار دادند تا آنها را به یک محوطه کوچک هدایت کند.

پس از به دام انداختن دو نهنگ، توری را زیر آنها کشیدند و آنها را به سطح زمین منتقل کردند؛ این اقدام به پژوهشگران اجازه داد الکترود‌هایی را به سر نهنگ‌ها بچسبانند تا امواج مغزی آنها را ثبت کنند؛ زیرا نهنگ‌ها به صدا‌های پخش‌شده از بلندگو‌های اطراف پاسخ می‌دادند. پژوهشگران پس از انجام آزمایش، نهنگ‌ها را رها کردند.

ضبط امواج مغزی نهنگ‌ها اولین آزمایش موفق در نوع خود به‌شمار می‌رود. پژوهشگران متوجه شدند نهنگ‌ها به بیشترِ صدا‌ها واکنش نشان می‌دهند؛ آنها این موضوع را با توجه به پژوهش قبلی خود و بررسی ساختار گوش نهنگ‌های مرده، پیش‌بینی می‌کردند. پژوهشگران همچنین نکته غیرمنتظره‌ای را کشف کردند: نهنگ‌ها قادر بودند فراصوت (امواج صوتی دارای بسامدی بیشتر از بازه بسامدی شنوایی انسان) را بشنوند؛ یافته‌ای که نشان می‌دهد ممکن است همه نهنگ‌های بی‌دندان قادر به شنیدن چنین صدا‌هایی باشند.

این یافته به آن معناست که دانشمندان دریایی باید به بررسی‌های خود ادامه دهند تا بفهمند نهنگ‌ها به سونار (ناوبری و تشخیص عمق و فاصله توسط صدا)، عمق‌یاب صوتی و سروصدا‌های کشتی‌ها چه واکنشی نشان می‌دهند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->