به گزارش شهرآرانیوز، دکتر عمران عسگری روز دوشنبه افزود: با استفاده از این روش امکان تشخیص سرطانهای «نازوفارنکس»، سر و گردن، مری، دهان، معده، پانکراس، کبد، روده بزرگ و حتی سرطان با منشا ناشناخته میسر شده است.
وی ادامه داد: در طول ۴۰ سال گذشته تصویربرداریهای سلولهای سرطانی عمدتا بر پایه میزان مصرف قند بود، چراکه سلولهای سرطانی برای رشد و تکثیرشان اغلب نیاز به مصرف فراوان قند دارند.
استادیار مهندسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ما در گذشته مولکولی را طراحی کردیم که شبیه به قند بود و توسط روش پزشکی هستهای آن مولکول را نشاندارسازی میکردیم و به صورت یک دارو به بدن بیمار تزریق و بعد از مدتی تصویربرداری میکردیم و سلولهای سرطانی در آن نقاط خاص به صورت نقاط روشنی دیده میشدند، که نشان میداد سلولهای سرطانی در آن مناطق وجود دارد.
وی افزود: محدودیت این روش آن بود که سلولهای سرطانی همگی مصرف فراوان قند ندارند و محدودیت دوم این بود که در برخی از مناطق بدن مثل مغز، معده و رودهها مصرف فراوان قند را شاهد بودیم و ممکن بود سلولهای سرطانی را در آن مناطق نتوانیم به راحتی شناسایی کنیم.
عسگری اظهار کرد: اما در روش تصویربرداری جدیدی که به همت همکاران مان در شرکت دانشبنیان «پارس ایزوتوپ» طراحی شده و ایران جزو پیشگامان این روش است، اصول طراحی بر پایه ترمیم زخم است، با توجه به این که زخم توسط سلولهایی به نام فیبروبلاست ترمیم میشود و تصویربرداری که در اینجا انجام میدهیم تصویربرداری بر پایه روند ترمیم زخم است.
وی گفت: بنابراین نه تنها میتوانیم سلولهای سرطانی را شناسایی کنیم که فعالیت متابولیکی یا میزان مصرف قند زیادی ندارند، بلکه میتوانیم سلولهایی را شناسایی کنیم که توانستند دست اندازی به معده و روده و مغز داشته باشند.
استادیار مهندسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد: مزیت مهم دیگر این روش هزینه تصویربرداری پایین است، به نوعی که هزینه این روش جدید تصویربرداری یک بیستم هزینه معمول تصویربرداری پزشکی هستهای است.
عسگری افزود: همچنین در این روش جدید از دستگاههایی استفاده میشود که در همه جای کشور در دسترس است؛ در صورتی که تصویربرداریهای قدیمیتر بر پایه هزینه بالا هستند.
بیمارستان هزار تختخوابی قائم (عج) مشهد یکی از دو بیمارستان بزرگ آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.
منبع: ایرنا