شاخص آلودگی هوای تهران، امروز (شنبه، ۱۳ بهمن ۱۴۰۳) باقی‌مانده پاداش پایان‌خدمت فرهنگیان، تا پایان بهمن‌ماه ۱۴۰۳ پرداخت می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۱۳ بهمن ۱۴۰۳) | پایداری جو تا چهارشنبه بخشی از مطالبات در پرونده چای دبش وصول شد راهکاری کلیدی برای جلوگیری از زوال عقل رابطه غیراخلاقی مرد خیانتکار، زندگی همسرش را ویران کرد پیش‌بینی بارش برف و باران طی امروز و فردا در برخی نقاط کشور (۱۳ بهمن ۱۴۰۳) راه تشخیص محصولات آرایشی اصل از تقلبی چه زمانی باید کابوس‌های شبانه در کودکان را جدی گرفت؟ از عوامل مهم ابتلا به سرطان معده، مصرف این خوراکی است فواید معجزه‌آسای زنجبیل برای پیشگیری از سرطان و تقویت سیستم ایمنی بدن بازار سیاه واکسن «HPV» در اطراف داروخانه‌ها چرا معوقات متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی واریز نمی‌شود؟ گلایه از انتقال مرکز بهداشت خیابان خواجه ربیع مشهد به بولوار ۲۲ بهمن | درد دوری خانه بهداشت! درباره درمان ناباروری به روش فریز جنین | ذخیره امید در دمای زیر صفر نگاهی به پرونده‌های قتل با سلاح سرد | شجاعت کاذب با یک تیغه فلزی   آیا پرواز تهران-پاریس مجدد برقرار می‌شود؟ کدام مدارس استان مرکزی فردا (شنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۳) تعطیل است؟ مدارس کدام شهرستان‌های استان تهران فردا (شنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۳) تعطیل است؟ وزیر گردشگری: پیگیری‌ها برای جذب گردشگر خارجی در نوروز ۱۴۰۴ از کشور‌های منطقه در حال انجام است کدام فرودگاه بین‌المللی عنوان شلوغ‌ترین فرودگاه جهان را دارد؟ تشخیص دقیق سرطان روده بزرگ با آزمایش خون وضعیت شماره نظام پزشکی مددکاران اجتماعی در سال آینده مشخص می‌شود؟ شناسایی ژن‌های عامل پارکینسون با استفاده از هوش مصنوعی علت اصلی مرگ و میر نوزادان در سراسر جهان، زایمان زودرس است سراغ این محصولات آرایشی و بهداشتی نروید + اسامی برندهای ممنوعه بازداشت رسیدسازهای متقلب توسط پلیس + فیلم درباره علائم بیماری چیکونگونیا | شناسایی ۵ مورد ابتلا طی سال ۱۴۰۳ در ایران تکذیب حمله مسلحانه به کلانتری مسعودیه طی ۳ ماه حدود ۷۰۰۰ زوج دانشجو به مشهد سفر کردند
سرخط خبرها

درمان سرطان ریه به کمک نانوحباب‌ها

  • کد خبر: ۳۰۲۳۸۴
  • ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۵
درمان سرطان ریه به کمک نانوحباب‌ها
محققان مرکز تحقیقات نوآوری و فناوری نروژ موسوم به SINTEF نشان دادند که با استفاده از نانوحباب می‌توان داروی ضدسرطان را به ریه رساند.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان مرکز تحقیقات نوآوری و فناوری نروژ موسوم به SINTEF نشان دادند که با استفاده از نانوحباب می‌توان داروی ضدسرطان را به ریه رساند. این فناوری برای چند سرطان دیگر نیز با موفقیت آزمایش شده و شرکتی برای توسعه این فناوری به ثبت رسیده است.

تحویل نانودارو‌ها با استفاده از حباب‌های حاوی گاز نشان داده است که این روش منحصر‌به‌فرد برای انتقال سیتوتوکسین‌ها به ریه‌های بیماران سرطانی مناسب است. این روش درمان‌های دقیق و متمرکز را امکان‌پذیر می‌کند و عمل موضعی دارو‌ها نیز از طیف وسیعی از عوارض جانبی جلوگیری می‌کند.



نتایج آزمایش‌های SINTEF روی موش‌ها نشان داده است که تأثیر این نوع دارو بسیار زیاد است. اندازه تومور‌ها تنها پس از ۳۰ روز پس از شروع درمان به طور قابل توجهی کاهش یافته است.

نتایج این مطالعه که به تازگی در مجله European Journal of Pharmaceutical Sciences منتشر شده است به قدری امیدوارکننده است که این تیم تحقیقاتی پتنت مربوط به این فناوری را به ثبت رسانده است. مسئولان این پروژه همچنین قراردادی برای اعطاء مجوز استفاده از این فناوری را با یک شرکت داروسازی امضا کرده‌اند.

آندریاس آسلوند از محققان این پروژه می‌گوید: ما بسیار مطمئن هستیم که این رویکرد ممکن است درمان جدیدی برای سرطان ریه به ما ارائه دهد.

تصادف موجب شد که این فناوری به عنوان یک داروی ضدسرطان ریه مطرح شود. در ابتدا، تیم تحقیقاتی در حال کار برای شناسایی روشی بود که دارو‌ها را به مغز برساند. این امر دشوار است، زیرا مغز در یک غشای محافظ به نام سد خونی مغزی دارد. به عبارت دیگر، برای رسیدن به تومور‌های مغزی، روش‌هایی غیر از انتقال دارو از طریق جریان خون مورد نیاز است. محققان با ساخت حباب‌های گازی که نانوکپسول‌های حاوی دارو را در بر می‌گیرد، این مشکل را برطرف کرده‌اند. حباب‌ها استفاده از امواج فراصوت را برای منفجر کردن نانوکپسول‌ها ممکن می‌سازد و دارو‌ها را قادر می‌سازد از طریق سد خونی مغزی عبور کنند.

اسلوند توضیح می‌دهد: پس از مدتی متوجه شدیم که این حباب‌های گاز به ریه‌های بیماران ختم می‌شود. تجمع حباب‌های گاز در ریه آن چیزی نبود که ما می‌خواستیم، اما این کشف به این معنا بود که می‌توانیم مشکل را وارونه کنیم و در عوض از این پدیده برای رسیدن به تومور‌های ریه استفاده کنیم.

آندریاس آسلوند می‌گوید: ما پیش‌بینی می‌کنیم که از این روش تحویل دارو برای درمان سایر بیماری‌های ریوی مانند فیبروز کیستیک، عفونت‌ها و آمفیزم ریوی نیز استفاده شود.

دلیل اینکه این دارو برای درمان ریه بسیار مناسب است این است که در مقیاس نانو انجام می‌شود. همه دارو‌های داخل وریدی وارد جریان خون می‌شوند و قبل از رسیدن به ریه‌ها از قلب عبور می‌کنند، جایی که رگ‌ها به شبکه مویرگی تبدیل می‌شوند. در اینجا، رگ‌ها بسیار باریک هستند و به عنوان فیلتری برای میکروحباب‌ها عمل می‌کنند که خود به خود منفجر می‌شوند و بنابراین نانوذرات حاوی دارو را مستقیم به بافت ریه می‌رسانند. از آنجایی که حباب‌ها خود به خود می‌ترکند، نیازی به استفاده از امواج فراصوت برای آزادسازی نانوذرات از کپسول‌های آنها در شبکه مویرگی نیست.

ایده این شکل بسیار خاص از دارو در همان بخش SINTEF در اوایل سال ۲۰۱۴ پدیدار شد. یک دهه کار تحقیقاتی منجر به نوآوری‌های دارویی بسیاری شده است که شامل یک پلتفرم تحویل دارو برای درمان سرطان صفاق است که منجر به ایجاد شرکت اسپین آف NaDeNo شد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->