افشای فایل صوتی ترامپ برای بمباران روسیه و چین سلیمی: ایرادات شورای نگهبان به طرح «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس بررسی خواهد شد رسوایی اخلاقی در ارتش صهیونیستی؛ بازداشت ۷ نظامی اسرائیلی به خاطر تجاوز جنسی به نظامیان «کم سن و سال» رئیس «پ. ک. ک» پایان اقدامات مسلحانه علیه ترکیه را اعلام کرد (۱۸ تیر ۱۴۰۴) واکنش دادستان تهران به انتشار فهرست ۷۱ هزار نفری افراد مرتبط با رسانه‌های معاند | با اقدامات مغایر با امنیت ملی، مماشات نخواهیم کرد سخنگوی قوه قضائیه: حجت‌الاسلام صدیقی در پرونده فرزندش هیچگونه تقصیری ندارد افشای خبرنگار صهیونیستی: اسرائیل با سانسور حملات ایران، به دنبال ساخت یک روایت جعلی از پیروزی بود استاندار خراسان رضوی در دیدار با معاون وزیر علوم تأکید کرد: لزوم اولویت‌بخشی به توسعه زیست‌بوم فناوری در استان با نگاهی بلندمدت برنامه آمریکا برای ساخت ۲۰ پایگاه نظامی جدید در اراضی اشغالی محمدبن‌سلمان: رهبری عربستان مصمم به توسعه روابط با ایران در همه عرصه‌هاست + فیلم اعتراف روزنامه عبری: حمله موشکی ایران طرح تخلیه پایگاه‌های نظامی اطراف مناطق مسکونی را تقویت کرد رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: مخالف شروع سخت‌گیری‌های اجتماعی هستیم | موشک جواب موشک خواهد بود شمار قربانیان سیل مرگبار تگزاس به ۱۱۰ تن رسید (۱۸ تیر ۱۴۰۴) قطع برق بیمارستان دولتی غزه وزرای امور خارجه ایران و عربستان در جده دیدار کردند (۱۸ تیر ۱۴۰۴) فارن پالیسی: آمریکا قابل اعتماد نیست دوره خدمت و عضویت ۶ تن فقها و حقوقدانان شورای نگهبان به پایان می‌رسد | احکام جدید یا ابقای اعضا در دستور کار خواهد بود؟ ترامپ بریکس را تهدید کرد | به زودی تعرفه ۱۰ درصدی اجرا می‌شود نتانیاهو پس از دیدار با ترامپ: درباره تلاش‌ها برای آزادی زندانیان در غزه صحبت کردم نشست ترامپ و نتانیاهو بدون هیچ بیانیه‌ای پایان یافت نتانیاهو: مصمم به از بین بردن قابلیت‌های نظامی و اداری حماس هستم سفارت چین: به ایران موشک ندادیم شیخ نعیم قاسم: ایران از عملیات طوفان الاقصی اطلاع نداشت | حزب الله گزینه ای به نام تسلیم و سازش نمی‌شناسد عراقچی «ترامپ» را به چالش کشید: آیا آمریکا می تواند صلح هم برقرار کند؟ ترکیه برای کریدور رقیب ایران دندان تیز کرد هشدار FATF درباره کوتاهی کشورها در مقابله با تأمین مالی تروریسم دیدارهای دیپلماتیک عراقچی با ولیعهد، وزیر خارجه و وزیر دفاع عربستان (۱۷ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

سازمان اکو چیست؟

  • کد خبر: ۳۰۳۰۰۶
  • ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۸
سازمان اکو چیست؟
بالاترین مرجع یا تشکیلات سازمان اکو، اجلاس سران است که هر دو سال یکبار برگزار می‌شود، مرتبه بعدی شورای وزیران است که به صورت سالانه در یکی از کشورهای عضو دایر می‌گردد.
نیما صارمی
خبرنگار نیما صارمی

به گزارش شهرآرانیوز، سازمان همکاری اقتصادی یا به اختصار اکو (Economic Cooperation Organization) یک سازمان اقتصادی منطقه‌ای است. سه کشور ایران، پاکستان و ترکیه در سال ۱۳۴۱ (۱۹۶۲) نخستین بار این سازمان را با نام «آرسی‌دی» یا «سازمان همکاری عمران منطقه‌ای» پایه‌ریزی کردند.

این سازمان در ابتدا با نام «آر سی دی» - که نام اختصاری سازمان همکاری عمران منطقه‌ای - است، آغاز به کار کرد. پس از انقلاب ۵۷، کار سازمان با وقفه مواجه شد و در سال ۱۳۶۴ با نام «اکو» حیات خود را از سر گرفت.

پس از فروپاشی شوروی، در سال ۱۳۷۲ کشور‌های افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان نیز به سازمان اکو پیوستند.

این سازمان امروز دارای ۷ عضور رسمی و ۳ ناظر است و به لحاظ موقعیت ژئوپولتیک، جایگاه بسیار فوق‌العاده‌ای در منطقه دارد. نیم میلیارد جمعیت کشور‌های عضو سازمان است و ۸.۵ میلیون کیلومتر مربع مساحت سازمان و دارای منابع عظیم نفت، گاز و صنعت است و به لحاظ حمل‌ونقل اشراف بر چند آبراه استراتژیک و همسایگی با ۵ دریای مهم را دارد.

اجلاسیه سران کشور‌های عضو پیمان اکو

اجلاسیه سران کشور‌های عضو پیمان اکو یک رویداد مهم بین‌المللی است که به منظور تقویت همکاری‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی میان کشور‌های عضو برگزار می‌شود. این اجلاس فرصت مناسبی برای تبادل نظر و بررسی چالش‌ها و فرصت‌های مشترک در زمینه‌های مختلف اقتصادی و توسعه پایدار است.

اجلاسیه اکو به عنوان یک گردهمایی رسمی، نمایندگان کشور‌های عضو این سازمان را گرد هم می‌آورد تا به بررسی مسائل کلیدی، تدوین استراتژی‌ها و برنامه‌های مشترک بپردازند. این اجلاس معمولاً شامل سخنرانی‌ها، پنل‌های بحث و تبادل نظر، و نشست‌های تخصصی است که در آنها مقامات دولتی، کارشناسان و نمایندگان بخش خصوصی حضور دارند.

جمهوری اسلامی ایران از ابتدای سال ۲۰۲۴ ریاست شورای وزیران اکو را بر عهده دارد و در طول سال نشست‌های متعددی در سطوح مختلف به ریاست ایران برگزار شده است. از ابتدای سال بعد ریاست اجلاس به قزاقستان انتقال پیدا می‌کند.

مجموعه سازمان یک پل ارتباطی بین شرق آسیا یعنی کشورهای چین، ژاپن، هند و غرب آن است، برای ارتباط تجاری و حمل‌ونقل هیچ مسیری ارزان و سریع‌تر جز مسیر مربوط به اعضای سازمان اکو وجود ندارد. این سازمان به نوعی بین‌المللی و فرامنطقه‌ای است، از جنوب غرب آسیا تا قفقاز، آسیای مرکزی و جنوبی را پوشش می‌دهد.

اهداف برگزاری اجلاسیه اکو

تقویت همکاری‌های اقتصادی: بررسی راهکار‌های افزایش تجارت و سرمایه‌گذاری میان کشور‌های عضو

توسعه پایدار: ارتقاء پروژه‌های مشترک در زمینه‌های زیست‌محیطی، انرژی و فناوری

تبادل تجربیات: به اشتراک‌گذاری بهترین شیوه‌ها و تجربیات موفق در حوزه‌های مختلف

تقویت روابط سیاسی: ایجاد فضای مناسب برای گفت‌و‌گو‌های سیاسی و دیپلماتیک میان کشورها

بررسی چالش‌های منطقه‌ای: شناسایی و تحلیل چالش‌های مشترک در سطح منطقه‌ای و جهانی

مجموع تولید ناخالص داخلی اعضای اکو ۱.۸ تریلیون دلار، مجموع تجارت خارجی این کشورها ۱.۲ تریلیون دلار و تجارت درون منطقه‌ای آن‌ها نیز ۱۰۰ میلیارد دلار است. مهمترین محصولات صادراتی کشورهای اکو، انرژی، پلاستیک، مواد معدنی، ماشین‌آلات و آهن‌آلات است.

بالاترین مرجع یا تشکیلات سازمان اکو، اجلاس سران است که هر دو سال یکبار برگزار می‌شود، مرتبه بعدی شورای وزیران است که به صورت سالانه در یکی از کشورهای عضو دایر می‌گردد. آخرین بار شورای وزیران در ایران سال ۹۲ در تهران برگزار شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->