گروسی وارد ایران شد (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) حسینی: شهرداری مشهد بالاترین نمره در ارزیابی کیفیت خدمات به زائران نوروزی در حوزه خدمات شهری و حمل‌ونقل را کسب کرد واکنش وزارت خارجه به اظهارات نماینده ترامپ درباره مذاکرات سفیر ایران در مسکو دستور کار سفر عراقچی به روسیه را تشریح کرد تلاش برای پایان جنگ اوکراین | روبیو و ویتکاف به پاریس می‌روند عمار حکیم: همگرایی تهران و واشنگتن برای منطقه آرامش به ارمغان می‌آورد رسانه‌های آمریکایی از اختلاف در تیم امنیت ملی ترامپ درباره ایران خبردادند بقائی: حملات آمریکا علیه یمن تهدید آشکار صلح و امنیت بین‌المللی است نایب رئیس مجلس: احکام شهرداران به مدت یک سال تمدید شد (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) نایب‌رئیس اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی: گروسی فراتر از چارچوب‌های مقرر در اساس‌نامه ملل متحد و آژانس رفتار نکند قطر برای حل موضوع هسته‌ای ایران با روسیه گفت‌و‌گو کرده‌ است اعلام آمادگی امیر قطر برای حمایت همه‌جانبه از لبنان شهادت ۲ جوان فلسطینی در جنین (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) سرلشکر سلامی: ارتش هماهنگ با سپاه، حصار مستحکم ایران اسلامی شده است سخنگوی کرملین خبر داد: تلاش مسکو برای حل‌وفصل مسئله هسته‌ای ایران اظهارات قلدرمآبانه لاپید: هیچ‌کس در خاورمیانه حق غنی‌سازی‌ اورانیوم ندارد! رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور خبر داد: برگزاری جلسات فوری برای حل وضعیت نیرو‌های شرکتی شهرداری‌ها + فیلم ظفرقندی در گفت‌وگو با شهرآرانیوز: وزارت بهداشت پیگیر رفع کمبود‌های بیمارستانی در مشهد است + فیلم علی اکبر ولایتی به کرونا مبتلا شد | حال عمومی او مساعد است (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) سخنگوی دولت: واردات خودرو توسط جانبازان به تصویب دولت رسید | معرفی وزیر اقتصاد ارتباطی با روند مذاکرات ندارد تیم مذاکره‌کننده ایران با آمریکا نیازمند برخورد‌های هوشمندانه کنشگران سیاسی و رسانه‌ای است وزیر ارتباطات در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز: دستورات لازم برای تقویت زیرساخت‌های ارتباطی خراسان رضوی صادر شده است + فیلم سخنگوی دولت در پاسخ به سؤال شهرآرانيوز: ایجاد تسهیلات برای سفر‌های زیارتی از موضوعات مهم برای ماست | مشهد اولین مقصد گردشگری زیارت برای ایرانی‌ها و خارجی‌هاست خلف وعده زودهنگام واشنگتن در مرحله اعتمادسازی مذاکرات با تهران | دولت ترامپ به تنظیمات کارخانه برگشت واکنش بروجردی به مخالفان مذاکره با آمریکا: راه‌حل دیگری برای اقتصاد و معیشت ارائه کنید عراقچی: در سفر به روسیه حامل پیام رهبر انقلاب به پوتین هستم | اصل موضوع غنی‌سازی قابل‌مذاکره نیست + فیلم وزیر نیرو: فکر می‌کنم که تابستان بهتری پیش رو خواهیم داشت + فیلم گروسی امروز وارد تهران می‌شود (۲۷ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

سازمان اکو چیست؟

  • کد خبر: ۳۰۳۰۰۶
  • ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۸
سازمان اکو چیست؟
بالاترین مرجع یا تشکیلات سازمان اکو، اجلاس سران است که هر دو سال یکبار برگزار می‌شود، مرتبه بعدی شورای وزیران است که به صورت سالانه در یکی از کشورهای عضو دایر می‌گردد.
نیما صارمی
خبرنگار نیما صارمی

به گزارش شهرآرانیوز، سازمان همکاری اقتصادی یا به اختصار اکو (Economic Cooperation Organization) یک سازمان اقتصادی منطقه‌ای است. سه کشور ایران، پاکستان و ترکیه در سال ۱۳۴۱ (۱۹۶۲) نخستین بار این سازمان را با نام «آرسی‌دی» یا «سازمان همکاری عمران منطقه‌ای» پایه‌ریزی کردند.

این سازمان در ابتدا با نام «آر سی دی» - که نام اختصاری سازمان همکاری عمران منطقه‌ای - است، آغاز به کار کرد. پس از انقلاب ۵۷، کار سازمان با وقفه مواجه شد و در سال ۱۳۶۴ با نام «اکو» حیات خود را از سر گرفت.

پس از فروپاشی شوروی، در سال ۱۳۷۲ کشور‌های افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان نیز به سازمان اکو پیوستند.

این سازمان امروز دارای ۷ عضور رسمی و ۳ ناظر است و به لحاظ موقعیت ژئوپولتیک، جایگاه بسیار فوق‌العاده‌ای در منطقه دارد. نیم میلیارد جمعیت کشور‌های عضو سازمان است و ۸.۵ میلیون کیلومتر مربع مساحت سازمان و دارای منابع عظیم نفت، گاز و صنعت است و به لحاظ حمل‌ونقل اشراف بر چند آبراه استراتژیک و همسایگی با ۵ دریای مهم را دارد.

اجلاسیه سران کشور‌های عضو پیمان اکو

اجلاسیه سران کشور‌های عضو پیمان اکو یک رویداد مهم بین‌المللی است که به منظور تقویت همکاری‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی میان کشور‌های عضو برگزار می‌شود. این اجلاس فرصت مناسبی برای تبادل نظر و بررسی چالش‌ها و فرصت‌های مشترک در زمینه‌های مختلف اقتصادی و توسعه پایدار است.

اجلاسیه اکو به عنوان یک گردهمایی رسمی، نمایندگان کشور‌های عضو این سازمان را گرد هم می‌آورد تا به بررسی مسائل کلیدی، تدوین استراتژی‌ها و برنامه‌های مشترک بپردازند. این اجلاس معمولاً شامل سخنرانی‌ها، پنل‌های بحث و تبادل نظر، و نشست‌های تخصصی است که در آنها مقامات دولتی، کارشناسان و نمایندگان بخش خصوصی حضور دارند.

جمهوری اسلامی ایران از ابتدای سال ۲۰۲۴ ریاست شورای وزیران اکو را بر عهده دارد و در طول سال نشست‌های متعددی در سطوح مختلف به ریاست ایران برگزار شده است. از ابتدای سال بعد ریاست اجلاس به قزاقستان انتقال پیدا می‌کند.

مجموعه سازمان یک پل ارتباطی بین شرق آسیا یعنی کشورهای چین، ژاپن، هند و غرب آن است، برای ارتباط تجاری و حمل‌ونقل هیچ مسیری ارزان و سریع‌تر جز مسیر مربوط به اعضای سازمان اکو وجود ندارد. این سازمان به نوعی بین‌المللی و فرامنطقه‌ای است، از جنوب غرب آسیا تا قفقاز، آسیای مرکزی و جنوبی را پوشش می‌دهد.

اهداف برگزاری اجلاسیه اکو

تقویت همکاری‌های اقتصادی: بررسی راهکار‌های افزایش تجارت و سرمایه‌گذاری میان کشور‌های عضو

توسعه پایدار: ارتقاء پروژه‌های مشترک در زمینه‌های زیست‌محیطی، انرژی و فناوری

تبادل تجربیات: به اشتراک‌گذاری بهترین شیوه‌ها و تجربیات موفق در حوزه‌های مختلف

تقویت روابط سیاسی: ایجاد فضای مناسب برای گفت‌و‌گو‌های سیاسی و دیپلماتیک میان کشورها

بررسی چالش‌های منطقه‌ای: شناسایی و تحلیل چالش‌های مشترک در سطح منطقه‌ای و جهانی

مجموع تولید ناخالص داخلی اعضای اکو ۱.۸ تریلیون دلار، مجموع تجارت خارجی این کشورها ۱.۲ تریلیون دلار و تجارت درون منطقه‌ای آن‌ها نیز ۱۰۰ میلیارد دلار است. مهمترین محصولات صادراتی کشورهای اکو، انرژی، پلاستیک، مواد معدنی، ماشین‌آلات و آهن‌آلات است.

بالاترین مرجع یا تشکیلات سازمان اکو، اجلاس سران است که هر دو سال یکبار برگزار می‌شود، مرتبه بعدی شورای وزیران است که به صورت سالانه در یکی از کشورهای عضو دایر می‌گردد. آخرین بار شورای وزیران در ایران سال ۹۲ در تهران برگزار شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->