مقام نظامی سابق رژیم صهیونیستی درباره سیاست‌های نتانیاهو هشدار داد نگاهی به برخی اظهارات شتاب زده در توافق قاهره تایید حکم قصاص نفس قاتل پزشک یاسوجی در دیوان عالی کشور (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) پزشکیان در دیدار با وزیر انرژی روسیه: مانعی بر سر راه همکاری دو کشور وجود ندارد ژاپن عملیات نظامی رژیم اسرائیل در نوار غزه را محکوم کرد درگیری شدید بین حریدی‌ها و نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی گزارش تکان‌دهنده سازمان ملل از غزه: هزاران فلسطینی در پی دستورات تخلیه اسرائیل در حال فرار هستند دیدار نخست وزیر پاکستان با ولیعهد عربستان درباره جنگ غزه مسمومیت ۱۳۰ نظامی صهیونیست بر اثر غذای گندیده فرافکنی انگلیس درباره «مکانیسم ماشه»: ایران گام‌های ملموس بردارد ایران: آینده افغانستان باید به دست افغان‌ها رقم بخورد قیمت خرید تضمینی گندم نباید کمتر از ۳۰ هزار تومان باشد پاشینیان: روابط ارمنستان با ایران شتاب گرفته است هشدار کویت درباره عواقب تجاوزات اسرائیل اسلامی: ازسرگیری بازرسی‌ها نیازمند اتخاذ «تدابیر ویژه» است واکنش وزارت امور خارجه به اقدام اکوادور علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اردوغان: اقدامات اسرائیل محکوم به شکست است پیش‌نویس قطعنامه ایران، روسیه و چین درباره ممنوعیت حمله به تاسیسات هسته‌ای امضای ۷۵۰۰ اسرائیلی پای طومار صلح | کشور فلسطین را به رسمیت بشناسید مشارکت روسیه در تدوین قطعنامه ممنوعیت حمله به تاسیسات هسته‌ای وزیر جنگ سابق اسرائیل: عملیات «پیجرها» زودتر از موعد اجرا شد عراقچی: با رویکردی مسئولانه وارد گفت‌و‌گو با آژانس شده‌ایم اتحادیه اروپا ادعا‌های خود درباره برنامه هسته‌ای ایران را تکرار کرد واکنش روسیه به ایده منطقه پرواز ممنوع بر فراز اوکراین تلاش بنگاه دروغ‌پراکنی اینترنشنال برای بحران‌سازی | تاریخ بیانیه آلمان تحریف شد تجمع معترضان انگلیسی به سفر ترامپ + عکس (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) عبور آمار شهدای حملات اسرائیل به غزه از مرز ۶۵ هزار نفر (۲۶ شهریور ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

خط و نشان ترامپ برای اعضای بریکس

  • کد خبر: ۳۰۳۰۴۹
  • ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۴۳
خط و نشان ترامپ برای اعضای بریکس
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب ایالات متحده آمریکا پس از تهدید تجاری کشورهای کانادا، مکزیک و چین، کشورهای عضو گروه بریکس را نیز در صورت ایجاد ارز معاملاتی جدید، تهدید به تعرفه ۱۰۰ درصدی کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا روز شنبه به وقت محلی در شبکه اجتماعی خود موسوم به تروث سوشیال، کشور‌های عضو بریکس را تهدید کرد چنانچه اقدامی برای ایجاد ارز معاملاتی جدید انجام دهند یا بخواهند در معاملات بین‌المللیشان ارزی را جایگزین دلار کنند، برای صادرات به آمریکا با تعرفه ۱۰۰ درصدی مواجه خواهند شد.

ترامپ نوشت: «ما از این کشور‌ها می‌خواهیم تعهد دهند که نه ارز جدیدی برای گروه بریکس ایجاد خواهند کرد و نه از هیچ ارزی که جایگزین دلار قدرتمند ایالات متحده شود حمایت می‌کنند. در غیر این صورت، با تعرفه‌های ۱۰۰ درصدی رو‌به‌رو خواهند شد و باید با امکان فروش کالا به اقتصاد فوق‌العاده آمریکا خداحافظی کنند.»

ترامپ مدعی شد: «جایگزینی دلار توسط بریکس در تجارت جهانی غیرممکن است و هر کشوری که به‌دنبال جایگزینی دلار است، باید با آمریکا خداحافظی کند.»

بریکس یک انجمن بین کشور‌ها است که در سال ۲۰۰۶ ایجاد شد. گروه اقتصاد‌های نوظهور سال ۲۰۰۶ با مشارکت برزیل، روسیه، هند و چین تأسیس شد. آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۰ به این گروه پیوست و به دنبال آن، نام گروه از بریک به بریکس تغییر یافت.

در دی ماه سال ۱۴۰۲ همزمان با ژانویه ۲۰۲۴ میلادی، جمهوری اسلامی ایران همراه با مصر، اتیوپی، عربستان سعودی و امارات متحده عربی به صورت رسمی به این اتحاد پیوستند که در این میان مشارکت عربستان سعودی در نشست‌ها کمرنگ بوده است.

دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا که در ماه ژانویه ۲۰۲۵ کار خود را به عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور این کشور آغاز خواهد کرد، این هفته اعلام کرد که ۲۵ درصد تعرفه بر کالا‌های مکزیکی و کانادایی و ۱۰ درصد دیگر بر واردات کالا‌های چینی بلافاصله پس از روی کار آمدن در ژانویه اعمال خواهد کرد.

هشدار ناگهانی ترامپ مبنی بر اعمال تعرفه‌های ۲۵ درصدی بر کالا‌های کانادایی و مکزیکی، با افزایش ۱۰ درصدی بر تعرفه‌های موجود بر کالا‌های چینی، آخرین نشانه‌ای بود که رئیس جمهور منتخب قصد دارد به سرعت قدرت خود را به کار گیرد.

این باعث درگیری در اتاوا شد و جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا، به سرعت تماس گرفت و آن را یک «گفتگوی خوب» توصیف کرد. در عرض چند ساعت، ترامپ توجه کلودیا شینباوم، رئیس‌جمهور جدید مکزیک را نیز به خود جلب کرد، زیرا او نسبت به اقدامات تلافی جویانه مشابه پس از ۲۰ ژانویه هشدار داد.

هیچ تضمینی وجود ندارد که کانادا، مکزیک و چین فورا عقب نشینی کنند. اما با این حال، مرگ و میر ناشی از مصرف بیش از حد فنتانیل و سایر مواد افیونی مصنوعی در آمریکا در حال کاهش است.

وعده‌های ترامپ برای تحمیل سیاست‌های سختگیرانه مهاجرتی احتمالاً بسیاری از مهاجران را از نزدیک شدن به مرز‌های جنوبی آمریکا باز می‌دارد. بنابراین، ترامپ می‌تواند توهم تغییر ایجاد کند تا در صورت نیاز، تصمیم خود را برای عقب نشینی توجیه کند.

لفاظی جنگ تجاری ترامپ، یادآور این است که در جهان بینی او، آمریکا دوستان کمی دارد و فقط دشمنان هستند که باید در برابر آنها پیروز شد یا شکست خورد. بر اساس این دیدگاه، کشور قدرتمندی مانند آمریکا می‌تواند از مزایای طبیعی خود برای تحت فشار قرار دادن همسایگان کوچکتر استفاده کند، حتی اگر آنها متحد باشند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->