شاه‌مقصود‌های فلکه دوم گلشهر مردم چشم‌به‌راه بازگشت بی‌آرتی‌ها به خیابان فارغ‌التحصیلان مشهد شهرداری مشهد حامی حمل‌ونقل پاک | راه‌اندازی ایستگاه شارژ دوچرخه و موتور برقی در سال ۱۴۰۴ معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری مشهد: رویکرد شهرداری تقویت رابطه بین شهرداری و سرمایه‌گذاران است حضور استاندار خراسان رضوی در جمع کودکان تحت حمایت مؤسسه توانبخشی همدم انعقاد اولین قرارداد سرمایه‌گذاری بازی‌های کابلی در چهار بوستان شهر مشهد + فیلم ثبت تخلف بیش از ۱۳ هزار موتورسیکلت‌ در مشهد عضو شورای اسلامی شهر مشهد مقدس: سیاست‌های شورای ششم در حوزه مدیریت پسماند در مسیر تحقق است سهم ۷۳.۳ درصدی پراید از خودرو‌های آلاینده در مشهد هوای کلانشهر مشهد امروز سالم است (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) همه‌چیز درباره پروژه خط ۳ متروی مشهد، با هزینه ۱۰۰ همتی | راه‌اندازی بزرگ‌ترین جزیره ایستگاهی کشور در مشهد رفع گره ترافیکی میدان امام‌حسین (ع) در مشهد با بهره‌برداری از دوربرگردان شرقی ابوطالب (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) روایتی درباره پیکر نادرشاه افشار که چند‌بار دفن شد | قصه نادرِ جنازه «نادر» ایستگاه شهید فکوری خط ۲ مترو مشهد، اردیبهشت ۱۴۰۴ به بهره‌برداری می‌رسد رونمایی از قدیمی‌ترین ظرف سفالی خراسان رضوی هوای کلانشهر مشهد امروز پاک است (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) اعمال قانون و سامان‌دهی موتورسیکلت‌ها در پیاده‌رو‌های منتهی به حرم امام‌رضا(ع) برگزاری دومین دوره مسابقات موشک آبی با مشارکت گسترده دانش‌آموزان مشهدی + فیلم درباره حسین‌آقاخان خزاعی که نخستین فرمانده لشکر خراسان است | میرپنج شرق سهم فضای سبز مشهد و کاشت چمن از مصرف آب چقدر است؟ | کاشتن یا نکاشتن؟ رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر مشهد: حفظ بافت‌های تاریخی برای احیای هویت تاریخی مشهدالرضا(ع) یکی از ضرورت‌هاست
سرخط خبرها

اکو، فرصتی کم‌نظیر برای تعامل فرهنگی و اجتماعی میان ۱۰ ملت | دیگر نباید سازمان اکو را یک نهاد منطقه‌ای بدانیم

  • کد خبر: ۳۰۳۱۹۶
  • ۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۹
اکو، فرصتی کم‌نظیر برای تعامل فرهنگی و اجتماعی میان ۱۰ ملت | دیگر نباید سازمان اکو را یک نهاد منطقه‌ای بدانیم
معاون اجتماعی، فرهنگی و زیارت استانداری خراسان رضوی گفت: اگرچه بنای اصلی سازمان اکو، تعامل اقتصادی میان سه کشور ایران، ترکیه و پاکستان بود، اما با افزوده شدن هفت کشور دیگر، امروزه فرصتی کم‌نظیر برای تعامل فرهنگی و اجتماعی میان ۱۰ ملت به وجود آمده است.

حجت الاسلام علی عسکری در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز در خصوص بر گزاری اجلاس اکو در مشهد، اظهار کرد: در اجلاس وزیران عضو اکو در مشهد علاوه بر وزیران خارجه، سفیران و هیئت‌های نمایندگی ۱۰ کشور عضو، دبیرکل و نمایندگانی از اتحادیه کشور‌های جنوب شرق آسیا (ASEAN)، دبیر کل و نماینده‌ای از گروه هشت کشور اسلامی (D۸) و نمایندگان برخی دیگر از پیمان‌های منطقه‌ای و بین المللی حضور خواهند داشت.

وی افزود: شورای وزیران مهم‌ترین رکن تصمیم گیری در اکو است و اگرچه تاکنون برگزاری اجلاسی در سطح وزرا و در این سطح در شهری به جز پایتخت سابقه نداشته، اما ظرفیت‌های فرهنگی مشهدالرضا (ع) دبیرخانه رویداد را بر آن داشته تا فرصت میزبانی به این شهر سپرده شود.

معاون اجتماعی، فرهنگی و زیارت استانداری خراسان رضوی ادامه داد: مشهدالرضا (ع) به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام، ظرفیت‌های بزرگی برای ایجاد پیوند‌های عمیق فرهنگی در بین ملت‌های منطقه دارد و باید این فرصت را غنیمت شمرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین عسگری، تاکید کرد: معتقدم دیگر نباید سازمان اکو را یک نهاد منطقه‌ای بدانیم بلکه به یک سازمان همکاری فرامنطقه‌ای تبدیل شده و از آسیای میانه گرفته تا غرب آسیا، کشور‌های عربی و منطقه قفقاز را دربر می‌گیرد. 

وی در خصوص تاثیر برگزاری اجلاس اکو در مشهد مقدس بر دیپلماسی فرهنگی، گفت: سالیانه بیش از ۳۰ میلیون نفر زائر به مشهد مشرف می‌شوند که حدود سه میلیون نفر از آن‌ها غیرایرانی و اکثراً از کشور‌های عضو اکو هستند. در این شرایط، از افزایش ماندگاری زائر گرفته تا مباحث مربوط به سبد سوغات زیارت همه در سایه تعامل گسترده‌تر فرهنگی با کشور‌های عضو اکو محقق خواهد شد و اجلاس وزیران، مقدمه مهمی برای این هدف است.

معاون اجتماعی، فرهنگی و زیارت استانداری خراسان رضوی در ادامه تاکید کرد: همگرایی فرهنگی را درون مایه اصلی هر تعامل دیپلماتیک بدانید. اگر همکاری سیاسی می‌خواهیم، اگر رشد زیرساخت‌های اقتصادی و تجاری برایمان مهم است و اگر به تفاهمنامه‌های امنیتی فکر می‌کنیم، در هر حال باید این توافقات بر بستر همگرایی فرهنگی ملت‌ها حاصل شود. اینجاست که معارف رضوی و فرهنگ زیارت به عنوان پایگاه ظرفیت‌های اثرگذاری مشهدالرضا (ع) اهمیت پیدا می‌کند. 

حجت‌الاسلام والمسلمین عسگری در خصوص اهمیت کشور‌های عضو اکو، اظهار کرد: کشور‌های عضو اکو با نیم میلیارد نفر جمعیت و بیش از هشت میلیون مترمربع مساحت دارای موقعیت ژئوپلتیک و ژئواکونومیک هستند و اشراف این کشور‌ها به چند آبراهه، پنج دریای بین المللی و منابع سرشار نفت و گاز باعث شده تا کشور‌های اکو به عنوان پل ارتباطی، سریع‌ترین و ارزان‌ترین راه گذر حمل و نقلی بین شرق و غرب عالم شناخته شوند. 

وی افزود: حجم تجارت ایران با کشور‌های اکو سالانه حدود ۲۰ میلیارد دلار است و کشور‌های عضو با تولید ناخالص داخلی به میزان ۱.۸ تریلیون دلار، فرصتی کم نظیر برای توسعه زیرساخت‌های اقتصادی منطقه ایجاد کرده.‌اند.

معاون اجتماعی، فرهنگی و زیارت استانداری خراسان رضوی گفت: اگرچه بنای اصلی سازمان اکو، تعامل اقتصادی میان سه کشور ایران، ترکیه و پاکستان بود، اما با افزوده شدن هفت کشور دیگر، امروزه فرصتی کم نظیر برای تعامل فرهنگی و اجتماعی میان ۱۰ ملت به وجود آمده است. 

حجت‌الاسلام والمسلمین عسگری در نهایت تاکید کرد: امروزه عراق، برخی کشور‌های عربی، ارمنستان و قبرس نیز خواهان عضویت در این سازمان هستند و شما می‌دانید از برادران و خواهران افغانستانی گرفته تا همسایگان غربی، شمالی و جنوبی، چه پیوند‌های فرهنگی عمیقی با یکدیگر دارند. باید این ارتباطات تقویت شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->