بهرام افشاری و سروش طاهری در تور آمریکای شمالی با «چه کسی جوجه‌تیغی را کشت؟» فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) + زمان پخش مدیر پخش شبکه یک صداوسیما عزل شد| اعلام جرم علیه ۸ نفر چهره ماندگار | درباره جلال‌الدین معیریان، بنیان‌گذار چهره‌پردازی کلاسیک ایران سایه مات خندوانه | نگاهی به برنامه ۱۰۰۱ و انتظارات برآورده نشده آن گفت‌وگو با استادان دانشگاه‌های مشهد به‌مناسبت روز ملی معماری پرورده آفتاب ایران | مختصری در احوال و آثار شیخ بهایی روایتی سینمایی از یک قهرمان | گفتگو با عوامل فیلم سینمایی صیاد انتشار فراخوان جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان تفلیس آغاز اکران انیمیشن رویاشهر در سینما آیا نویسندگان پرفروش آینده دنیا باید ستاره فضای مجازی باشند؟ جایزه یک عمر دستاورد موسسه فیلم آمریکا برای فرانسیس فورد کوپولا فیلم کوتاه داستانی «جای خالی» در جشنواره ایتالیایی برنامه‌های رادیو به مناسبت سالروز شهادت امام‌جعفرصادق(ع) + زمان پخش اکران سیار انیمیشن «رؤیاشهر» در شهر‌های فاقد سینما درگذشت پاپ تماشاگران «مجمع کاردینال‌ها» را چند برابر کرد صفحه نخست روزنامه‌های کشور - چهارشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ حضور دیوید کراننبرگ در فیلم «آماده یا نه ۲»
سرخط خبرها

ثبت جهانی جشن مهرگان و ساز رباب گواهی بر فرهنگ اصیل ایرانی است

  • کد خبر: ۳۰۴۲۲۹
  • ۱۷ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۱
ثبت جهانی جشن مهرگان و ساز رباب گواهی بر فرهنگ اصیل ایرانی است
رئیس فراکسیون گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مجلس شورای اسلامی گفت: ثبت جهانی «جشن مهرگان» و «هنر ساختن و نواختن رباب» به‌عنوان عنصر میراث‌ فرهنگی ناملموس ایران چراغ راهی برای پاسداری هر چه بیشتر از این میراث‌های ارزشمند و الهام‌بخش نسل‌های جوان در حفظ و گسترش این هنرهای فاخر است.

به گزارش شهرآرانیوز، «جشن مهرگان» و «هنر ساختن و نواختن رباب» به‌عنوان عنصر میراث فرهنگی ناملموس ایران در کمیته بین‌الدولی میراث‌فرهنگی یونسکو در پاراگوئه ثبت جهانی شد.

در پیام محسن فتحی، رئیس فراکسیون گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی و نماینده مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی در این‌باره آمده است:

درود بر فرهنگ و هنر غنی این سرزمین کهن که بار دیگر به جهانیان معرفی شد. ثبت جهانی «جشن مهرگان» و «مهارت ساختن و نواختن رباب» در فهرست میراث ناملموس یونسکو، گواهی است بر اصالت و غنای تمدنی کهن که با همه فراز و نشیب‌ها همچنان زنده و پویا باقی مانده است. این افتخار را به تمامی مردمان ایران‌زمین، دوستداران فرهنگ و هنر و پاسداران بی‌بدیل این میراث گران‌بها تبریک می‌گوییم.

«جشن مهرگان»، این آیین باستانی و نماد پیوند انسان با طبیعت، همچون شعله‌ای فروزان در دل تاریخ ایران درخشان مانده است. جشنی که نمایانگر مفهوم مهر و دوستی و بازتاب دهنده ارزش‌های انسانی و فرهنگی است که در تار و پود جامعه ایرانی جای دارد. ثبت این جشن که در طول قرن‌ها از یاد‌ها نرفته و اکنون به عنوان میراثی جهانی معرفی شده، نشانی است از استمرار سنت‌های نیکویی که همواره ما را با ریشه‌ها و هویت‌های اصیل‌مان پیوند داده است.

در کنار این جشن باستانی، «مهارت ساختن و نواختن رباب» نیز که نمادی از فرهنگ موسیقایی عمیق این سرزمین است، به عنوان میراثی ماندگار در عرصه بین‌المللی به ثبت رسید. رباب، سازی که صدایش آمیخته با روح و جان مردمان این دیار است، همچون پلی بین نسل‌ها عمل کرده و نقشی بی‌بدیل در حفظ و ترویج موسیقی اصیل و سنتی ایران داشته است. این ساز که صد‌ها سال در میان جوامع مختلف ایرانی، از خراسان تا سیستان و بلوچستان، نواخته شده، نمادی از وحدت، همبستگی و فرهنگ مشترک میان ملت‌هاست.

بدون شک این موفقیت‌ها بدون تلاش بی‌وقفه هنرمندان، پژوهشگران و میراث‌داران این فرهنگ عظیم میسر نمی‌شد. آنان با عشق و تعهدی وصف‌ناپذیر، در حفظ و انتقال این هنر‌ها به نسل‌های آینده کوشیده‌اند و اکنون ثمره زحماتشان در سطح جهانی به بار نشسته است. این دستاورد نه تنها برای ایران، بلکه برای تمام بشریت است؛ چرا که میراث فرهنگی، مرز نمی‌شناسد و متعلق به همه انسان‌هاست.

باشد که این موفقیت‌ها، چراغ راهی باشد برای پاسداری هر چه بیشتر از این میراث‌های ارزشمند و الهام‌بخش نسل‌های جوان در حفظ و گسترش این هنر‌های فاخر.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->